Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: ASUS Zenbook 13 UX331UAL

Väkevä opiskelutoveri

Edullisinkin ZenBook on niin kestävä, että se täyttää Yhdysvaltain armeijan laatuvaatimukset.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:27
ASUS Zenbook 13 UX331UAL
John Hvidlykke

Asus ZenBook-sarjan ultrabookit ovat yleensä tyylikkäitä mutta kalliita leluja yrityskäyttöön. ZenBook 13 UX331UAL mahtuu kuitenkin vielä opiskelijabudjettiimme.

Asus ZenBook 13 UX331UAL on testin pienimpiä koneita 13,3 tuuman näytöllään. Se kuuluu myös kevyimpiin, vaikka Acer hakkaakin sen muutamalla grammalla. Molemmat painavat alle kilon, joten kone kulkee matkassa mihin vain. Kuori magnesium-alumiiniseosta hillityn siniharmaassa sävyssä. Näyttö on terävä ja kirkas mutta ei yhtä hyvä kuin kalliimmissa ZenBook-malleissa.

Siinä missä kalliimmissa malleissa sisään- ja ulostulot on riisuttu muutamaan USB-C-porttiin (enemmän zeniä?), on 13,3-tuumaisessa vielä valikoimaa: kortinlukija, perinteinen USB-portti ja jopa HDMI. Liitännät kyllä helpottavat elämää!

Mainos

Elämä koululaukussa voi olla rankkaa, mutta ZenBook 13 on valmis koitokseen. Se on saanut Yhdysvaltain armeijan MIL-STD 810G -standardin mukaisen luokituksen, mikä todistaa koneen kestävän kentällä. Sertifikaatin mukaan kone kestää esimerkiksi pudotuksen 1,8 metristä betonille, mutta jätimme kokeilematta pitääkö väite paikkaansa.

ZenBook13 DeepDiveBlue UX331UAL 15 38495
Asus ZenBook 13 on tehty magnesiumin ja alumiinin seoksesta, mikä tekee koneesta sekä erittäin kevyen että kestävän.

Suorituskyky

Prosessori on Intel Core i5-8250U. Vaikka tarrassa seisoo vain i5, on kyseessä kahdeksannen sukupolven neliydin-CPU kahdeksalla säikeellä ja 1,8 Ghz:n työskentelynopeudella. Muiden testilaitteiden tapaan RAM-muistia löytyy 8 GB. Näytönohjain on Intel HD Graphics 620, jonka paras ominaisuus on pieni virrankulutus.

GeekBench-testi osoittaa, että i5-prosessorissa riittää tehoja. Multicore-pisteet 11 116 ovat melkein linjassa täysikokoisten i7-prosesseroilla varustettujen koneiden kanssa. Basemark ja PC Mark 10 kertovat samaa tarinaa. Grafiikkatesti Time Spy oli mukana lähinnä todistamassa, että superkevyitä PC-kannettavia ei ole tarkoitettu 3D-pelien pelaamiseen.

Asus lupaa ZenBook 13 UX331UAL:lle 15 tunnin akunkestoa. Testissä tätä ei nähty, mutta neljän tunnin intensiivinen käyttö on vaikuttava suoritus joka tapauksessa!

ZenBook13 DeepDiveBlue UX331UAL 16 38496
ZenBook 13 ei vie paljoa tilaa laukusta, eikä mukaan tarvitse pakata laturiakaan, jos on poissa vain päivän.

Johtopäätökset

Asus ZenBook 13 UX331UAL on tyylikäs pieni kannettava, joka kulkee uskollisesti laukussa tai repussa kestäen koko opiskeluajan. ZenBookin tehot riittävät tavallisten toimisto-ohjelmien käyttöön (ja satunnaiseen Netflixin katseluun), siinä on mukava ja hiljainen näppäimistö ja muutenkin kone on kaikin puolin toimiva. Samalla se on tosin myös edullisten koneiden kalleimpia ja ainoa, jossa ei ole kosketusnäyttöä.

Karakter
ASUS Zenbook 13 UX331UAL

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs kone, todella hyvä suorituskyky toimisto-ohjelmistoille ja pitkä akunkesto. Sormenjälkitunnistin ja hyvä valikoima portteja. Näytössä ei ole kosketustoimintoa. Muiden ultrabookien tapaan graafiset tehot eivät häikäise, mutta se on pelin henki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top