Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX

Kevyttä hyvää

Acerin opiskelijaläppäri ei rasita selkää.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:15
Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX
John Hvidlykke

Acer Swift 5 on niin kevyt, että ensin luulin saaneeni pelkän kuoren oikean koneen sijaan. Mutta totta se on: 14-tuumainen ultrabook painaa vain 970 grammaa – vain pari grammaa vähemmän kuin Asus, mutta koska Swift on jälkimmäistä hieman suurempi, tuntuu ero isommalta.

Äärimmäinen keveys vaatii äärimmäisiä materiaalia: kuori on magnesium-litiumseosta. Kuori on sinisen harmaata metallia ja näppäimistössä on taustavalaistus, joten oikea näppäin löytyy hämärässäkin salissa. Liitäntävalikoima on käytännöllinen: USB 3.0, USB-C ja HDMI.

Näyttö on suuri, terävä ja sen kontrasti on hyvä. Siinä kosketusominaisuus, mikä on etu vaikka kyseessä ei ole 360-kannetava. Kosketusnäyttö ei koskaan korvaa hiirtä, näppäimistöä ja ohjauslevyä, mutta usein on helpompaa vain painaa näytöllä olevaa nappia kuin klikata sitä.

Mainos
SF514 52T blue 05 38492
Hyvä kosketusnäyttö ja tyylikäs design tekevät Acer Swift 5:stä helposti lähestyttävän.

Suorituskyky

Acer Swift 5:ssä on Intel Core i5-8520U -prosessori kuten Asuksessakin. Se on kahdeksannen sukupolven 1,8 GHz neljällä ytimellä ja kahdeksalla säikeellä. Koneessa on 8 GB RAM:ia ja 256 GB:n SSD-levy. Grafiikoista huolehtii Intel HD Graphics 620 -näytönohjain. Toisin sanoen speksit ovat lähes identtiset Asuksen koneen kanssa – ja hyvin lähellä Lenovoa.

Niinpä vain marginaaliset erot erottavat laitteet toisistaan testipenkissä. Acer Swift 5 on kyllä 10–20 prosenttia hitaampi kuin Asus useimmissa testeissä, kuten PM Mark 10 -testissä, Time Spyssä ja Fire Strike -graffatestissä. Geekbenchissä Acer Swift 5 saa tulokseksi 10 096 pistettä (multicore) ja 3 930 pistettä (singelcore). Erinomaiset pisteet ja samaa tasoa viime vuoden i7-prosessoreiden kanssa.

Akunkesto on testin lyhyin: kolme tuntia ja kolme minuuttia eli 25 % huonompi kuin useimmilla muilla. Käytännössä tilanne ei ole niin huono, vaan todellisuudessa konetta voi hyvin käyttää kahdeksan tunnin koulupäivän ajan.

SF514 52T blue 08 38487
Acer Swift 5 on todella pieni ja kevyt. 14 tuuman näyttö ja silti painoa on alle kilon.

Johtopäätökset

Acer Swift 5 on erinomainen kannettava, jossa on hyvä kosketusnäyttö ja kevyt rakenne – tämän keveämmäksi konetta ei saa kutistamatta samalla näytön kokoa. Prosessorissa on riittävät tehot, vaikka se ei ylläkään huippusuorituksiin. Jos tekee pitkää päivää, voi akunkesto muodostua ongelmaksi, sillä Acer Swift 5 ei jaksa työskennellä yhtä kauan kuin testin muut koneet. Kone kestää kuitenkin tavallista käyttöä normaalin työpäivän verran ilman huolta latauksesta.

Karakter
Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kevyt, sopii reissuun. Tyylikäs ja selkeä kosketusnäyttö. Akunkesto on hieman lyhyempi kuin kilpailijoilla, samoin suorituskyky on hivenen heikompi, mutta molemmat silti riittäviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Saisiko olla ekstranäyttö?

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Ääni & Kuva
Scroll to Top