Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Huawei MateBook X 53019308

Tyylikäs matkakannettava

Huawein ensimmäinen matkakannettava ei ole lainkaan hullumpi!

Julkaistu 02.07.2018 - 12:11
Huawei MateBook X 53019308
Mikael Hansen

Jos matkustaa paljon, on tärkeää, että tietokone ei vie liikaa tilaa matkatavaroista ja on mahdollisimman kevyt. Mac-perheen suosijoille uusin MacBook on luonnollinen vaihtoehto. Jos pitää enemmän PC:istä, on valinta hankalampi. Nyt testattava kone on Huawein ensimmäinen kannettava ja juuri sopivan pieni ja kevyt. Ensimmäiseksi yritykseksi se vaikuttaa uskomattoman hyvin tehdyltä!

MateBook X on alumiinikuorinen kone, joka painaa vain kilon ja on 12,5 mm paksu. Miellyttävä olkapäälle mutta huonompi joustavuuden kannalta. Huaweilla on ollut tilaa vain kahdelle USB-C-portille ja kuulokeliitännälle. Outoa kyllä, vain vasemmanpuoleista voi käyttää lataamiseen. Laturi on kuitenkin erittäin pieni ja siksi helppo pitää mukana.

Lisäportin tai -laitteen saamiseksi koneen mukana tulee dongeli. Maltilliset mitat asettavat haasteita näppäimistölle. Näppäimet ovat hyvin litteät, istuvat tiukasti eikä liikkumismatka ole kovin pitkä. Virtanapissa on sormenjälkitunnistin. Näppärää!

Mainos
huawei matebook x 1 38518
On helppo nähdä, mikä on ollut Huawein esikuvana.

Kaunis näyttö

13-tuumainen näyttö on reissaamisen kannalta ihanteellinen. Näyttö on erittäin tyylikäs, kirkas, terävä ja väreissä mukavaa painetta. Kuvasuhde on hieman kummallinen. 3:2 sopii hyvin useampien ikkunoiden aukipitämiseen, mutta ei toimi kovin hyvin laajakuvavideoiden kanssa.

Kaiuttimet sijaitsevat heti näytön alapuolella. Niiden ääni on yllättävän kova ja hyvä.

Vaikka koneen tehot eivät luonnollisesti voi olla aivan hurjimmasta päästä, on kannettavassa kuitenkin Intel Core i5 -prosessori. Tämä yhdistettynä 8 GB:n RAM:iin ja 256 GB:n kovalevyyn tekee koneesta hyvän kaikennäköiseen toimistotyöskentelyyn. On myös hienoa, että koneessa ei ole tuuletinta – itse asiassa se on todella vaikuttavaa, sillä yleensä tuulettimen voi jättää pois vain heikomman prosessorin kanssa. Kone on hiljainen mutta lämpenee pohjasta hiukan täydellä kuormalla. Akun voi olettaa kestävän kuudesta seitsemään tuntia kohtuullisella käytöllä ja näytön tavanomaisella kirkkaudella.

Johtopäätökset

Huawei Matebook X on kevyt ja edullinen kannettava, joka toimii erinomaisena PC-vaihtoehtona Applen MacBookille. Design on tyylikäs ja tehot riittävät hyvin työskentelyyn kodin ulkopuolella. Arkikäytössä vähäinen porttien määrä ja suorituskyvyn rajoitteet saattavat alkaa häiritä, joten pidämme MateBook X:ää ennemminkin hyvänä reissuläppärinä, joka otetaan mukaan matkoille ja muualla työskentelyyn. Tästä näkökulmasta hinta on kuitenkin aika kallis, ja akkukin saisi silloin olla tehokkaampi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni, kevyt ja tyylikäs kone, jota voi aina pitää laukussa mukana. Akunkesto olisi saanut olla parempi. Näyttö on pieni. Melko kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top