Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: HP Envy x360 15-bq181no

Jättitabletti

HP:n uutuus on sekä kannettava että tabletti, jossa on hyvä suorituskyky ja näyttö mutta hieman liikaa painoa.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:36
HP Envy x360 15-bq181no
John Hvidlykke

HP tarjoaa tabletin ja kannettavan yhdistelmäänsä parhaiten opiskelijalle sopivana laitteenaan. HP Envy X360 on suuri ja hieno viisitoistatuumainen. Kosketusnäyttö (Full HD) on kirkas ja värikäs, kuori harmaata alumiinia ja tilaa on jopa erilliselle numeronäppikselle. Liitäntöjen valikoima on erinomainen (USB, USB-C, HDMI ja kortinlukija) ja äänestä vastaa Bang & Olufsen. What’s not to like?

No, paino ei kuulu suosikkeihimme. Kaksikiloinen HP Envy X360 painaa enemmän kuin testin kaksi kevyintä laitetta yhteensä. Kun kyseessä on kone, jota on tarkoitus kuljettaa joka päivä bussissa ja pyörän kyydissä, on grammoilla todella välillä. Ohjauslevy ei myöskään ihastuta, sillä muista poiketen sitä voi käyttää vain yhdellä sormella kerrallaan.

HP20150805180 38501
Kosketusnäytön ja 360 astetta kääntyvän näytön ansiosta HP Envy X360:aa voi käyttää myös tablettina.

Suorituskyky

Kun katsoo testiin saamiamme tietokoneita, voisi luulla, että Intel on maailman ainoa prosessorivalmistaja. Näin ei toki ole, mutta Intelin pahimman kilpailijan AMD:n prosessoreita tapaa yleensä edullisemmissa koneissa. HP Envy X360:ssa on kuitenkin AMD Ryzen 5 2500U, joka on 2 GHz:n neliytiminen ja kahdeksansäikeinen prosessori – eli aika samanlainen kuin muissakin koneissa. Suorituskyvyn vastaavuus testin muihin laitteisiin näkyy Geekbench-testissä (10 240 pistettä/multicore ja 3867 pistettä/singlecore) sekä PC Mark 10 -testissä (2989 pistettä), jotka ovat niin linjassa muiden kisaajien kanssa, että tarvittaisiin maalikameraa erojen selvittelyyn.

Mainos

Samaa sarjaa edustavat myös muistin määrä 8 GB RAM ja 256 GB SSD. Näytönohjain rikkoo normin, sillä Envy x360:ssa on loogisesti AMD:n Radeon-näytönohjain. Radeon Vega 8 on hiukan Intel HD 620:a nopeampi, ja Fire Strike- ja Time Spy -3D-testeissä tulokset olivat tuplasti Asuksen ja Acerin pisteitä korkeammat. Varsinaisista pelikoneista jäädään toki silti jälkeen.

Näin suuressa koneessa pitäisi olla tilaa kunnon akulle, ja odotuksiin vastataan. HP Envy X360 sietää yhtäjaksoista kidutusta neljä tuntia putkeen. Se on mainio suoritus, ja luvattu 10 tuntia on täysin realistinen normaalilla käytöllä.

Rockets CoreSet Dark Ash Silver Rear Left Facing 38499
HP Envy X360 on iso kone, joka vaatii ison laukun.

Johtopäätökset

HP Envy X360 tarjoaa vastinetta rahoille, mutta ei ehkä ole paras valinta, kun etsitään kevyttä kannettavaa opiskelijan reppuun. 15,6-tuumainen ja 2-kiloinen kone ei näppärin valinta luennoille. Plussaa x360 saa miellyttävästä ja kirkkaasta kosketusnäytöstään sekä erinomaisesta akunkestostaan. Kohtuullisesta hinnastaan huolimatta HP on saanut mahdutettua mukaan kilpailijoitaan paremman näytönohjaimen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Näyttö on suuri ja tottelee kosketusta. Näytön suorituskyky on tehokas. Kannettavaa voi käyttää myös tablettina. Hyvä akunkesto. Suurikokoinen ja kevyimpiä kilpailijoita kaksi kertaa painavampi, mikä tekee sen kantamisesta hankalaa. Surkea ohjauslevy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top