Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Lenovo Yoga 520-14IKB

Ruma ankanpoikanen

Yoga 520 on iso ja ruma mutta tarjoaa paljon.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:44
Lenovo Yoga 520-14IKB
Mikael Hansen

Lenovon YOGA-sarjassa on laitteita moneen tarpeeseen ja budjettiin. 520-mallisto ei ole ohuin eikä nopein, mutta tarjoaa kuitenkin paljon vastinetta rahoille.

Plastic fantastic

Koneen ulkokuori ei ole erityisen tyylikäs tai ylellinen. Kuori on muovia ja alumiinia mutta liian paksu ja painava ultrabookiksi. Tämän kanniskelu päivästä toiseen vaatii kestävyyttä. Kannen avaaminen aiheuttaa mukavan yllätyksen: näppäimistö on erityisen käytännöllinen ja näppäinten välissä on riittävästi tilaa ja painallus toimii hyvin. Mukana on myös sormenjälkitunnistin, joka yleensä on varattu vain kalleimpien mallien varusteeksi. Lenovon laitteesta löytyy myös paljon liitäntöjä, mikä tekee sen käytöstä monipuolisempaa kuin ohuempien koneiden kohdalla.

02 YOGA520 14INCH Hero Shot Stand Mode front facing right Scenery screen fill Onyx Black 38506
Yoga 520 ei voita kauneuskilpailuja.

Tablettiasetus

14-tuumaista näyttöä reunustaa tyhjä tila, joka näyttää vieläkin koomisemmalta, kun huomaa nurkan tarran: ”Narrow border screen”. Myös resoluutio on pettymys 1920×1080 pikselillään, eikä näyttö muutenkaan ole kovin kirkas. Katselukulma ei ole erityisen hyvä ja kirkkaassa päivänvalossa näyttöön tulee paljon heijastuksia. Toisaalta näyttö kääntyy 360 astetta, joten konetta voi käyttää myös tablettina. Kyllä vain: siinä on kosketusnäyttö.

Mainos

Suorituskykyä puoleen hintaan

Toinen iloinen yllätys piilee muovikuoren alla, jossa lymyää nopea Intel Core i5 -prosessori, paljon RAM-muistia ja nohevasti tallennustilaa muistiinpanoille, musiikille ja elokuville. Benchmark-testimme osoittavat, että puolet halvempi tietokone ei välttämättä tarkoita heikompaa tehoa. Yoga todistaa, että suuri osa hinnasta muodostuu usein designista. Ulkokuori pitää koneen myös viileänä kovan rasituksen alaisena.

04 YOGA520 14INCH Hero Shot Tablet mode front facing right Web browser screen fill Onyx Black 38508
Näytön saa käännettyä taakse, jolloin kone toimii tablettina.

Johtopäätökset

Lenovo YOGA 520-14IKB tuskin voittaa kauneuskilpailuja ja vaatii hyvää kuntoa jokapäiväisessä käytössä, sillä se on suuri ja painava. Se kuitenkin maksaa puolet vähemmän kuin testin kalleimmat laitteet mutta suoritustehoa riittää yhtä paljon. Hinnan puolesta Lenovoa voi suositella varauksetta. Hyvä näppäimistö hakkaa ohuimpien koneiden litteät näppikset mennen tullen.

Karakter
Lenovo Yoga 520-14IKB

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehoja riittää vaativampaankin käyttöön. Houkutteleva hinta. Koko ja paino ovat vähemmän viehättävät. Näytön resoluutio olisi saanut olla korkeampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top