Testissä : Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX

Kevyttä hyvää

Acerin opiskelijaläppäri ei rasita selkää.

Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kevyt, sopii reissuun. Tyylikäs ja selkeä kosketusnäyttö.
Akunkesto on hieman lyhyempi kuin kilpailijoilla, samoin suorituskyky on hivenen heikompi, mutta molemmat silti riittäviä.

Prosessori: 1,8 GHz Intel Core i5-8250U (neliydin, 8-säikeinen)

Näyttö: 14-tuumainen Full HD (1920 x 1080), multitouch

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Muuta: HD-webkamera, wifi 802.11ac/Bluetooth 4.1, 2 x USB 3.0, 1 x USB-C, HDMI, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, sormenjälkitunnistin

Akunkesto: Jopa 8 tuntia

Mitat/paino: 32,9 x 1,5 x 22,8 cm/0,97 kg

Verkkosivusto: acer.fi

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench: 9 264 multi, 3 505 single Basemark 3.0: 378,58 PC Mark 10: 2 305 3DMark Fire Strike: 818 3DMark TimeSpy: 291 CineBench R15: 29,33 fps / 318 cb HD Tach: 501 MB/s Batteritest: 3 h 3 min

Acer Swift 5 on niin kevyt, että ensin luulin saaneeni pelkän kuoren oikean koneen sijaan. Mutta totta se on: 14-tuumainen ultrabook painaa vain 970 grammaa – vain pari grammaa vähemmän kuin Asus, mutta koska Swift on jälkimmäistä hieman suurempi, tuntuu ero isommalta.

Äärimmäinen keveys vaatii äärimmäisiä materiaalia: kuori on magnesium-litiumseosta. Kuori on sinisen harmaata metallia ja näppäimistössä on taustavalaistus, joten oikea näppäin löytyy hämärässäkin salissa. Liitäntävalikoima on käytännöllinen: USB 3.0, USB-C ja HDMI.

Näyttö on suuri, terävä ja sen kontrasti on hyvä. Siinä kosketusominaisuus, mikä on etu vaikka kyseessä ei ole 360-kannetava. Kosketusnäyttö ei koskaan korvaa hiirtä, näppäimistöä ja ohjauslevyä, mutta usein on helpompaa vain painaa näytöllä olevaa nappia kuin klikata sitä.

Hyvä kosketusnäyttö ja tyylikäs design tekevät Acer Swift 5:stä helposti lähestyttävän.

Suorituskyky

Acer Swift 5:ssä on Intel Core i5-8520U -prosessori kuten Asuksessakin. Se on kahdeksannen sukupolven 1,8 GHz neljällä ytimellä ja kahdeksalla säikeellä. Koneessa on 8 GB RAM:ia ja 256 GB:n SSD-levy. Grafiikoista huolehtii Intel HD Graphics 620 -näytönohjain. Toisin sanoen speksit ovat lähes identtiset Asuksen koneen kanssa – ja hyvin lähellä Lenovoa.

Niinpä vain marginaaliset erot erottavat laitteet toisistaan testipenkissä. Acer Swift 5 on kyllä 10–20 prosenttia hitaampi kuin Asus useimmissa testeissä, kuten PM Mark 10 -testissä, Time Spyssä ja Fire Strike -graffatestissä. Geekbenchissä Acer Swift 5 saa tulokseksi 10 096 pistettä (multicore) ja 3 930 pistettä (singelcore). Erinomaiset pisteet ja samaa tasoa viime vuoden i7-prosessoreiden kanssa.

Akunkesto on testin lyhyin: kolme tuntia ja kolme minuuttia eli 25 % huonompi kuin useimmilla muilla. Käytännössä tilanne ei ole niin huono, vaan todellisuudessa konetta voi hyvin käyttää kahdeksan tunnin koulupäivän ajan.

Acer Swift 5 on todella pieni ja kevyt. 14 tuuman näyttö ja silti painoa on alle kilon.

Johtopäätökset

Acer Swift 5 on erinomainen kannettava, jossa on hyvä kosketusnäyttö ja kevyt rakenne – tämän keveämmäksi konetta ei saa kutistamatta samalla näytön kokoa. Prosessorissa on riittävät tehot, vaikka se ei ylläkään huippusuorituksiin. Jos tekee pitkää päivää, voi akunkesto muodostua ongelmaksi, sillä Acer Swift 5 ei jaksa työskennellä yhtä kauan kuin testin muut koneet. Kone kestää kuitenkin tavallista käyttöä normaalin työpäivän verran ilman huolta latauksesta.

mainos
mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös