Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative SXFI Theater

Elokuvateatteri päähän ja menoksi

Creative tarjoaa upeaa surroundia ja innovatiivisia ideoita – joista osa toimii.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Creative SXFI Theater
John Hvidlykke

Creativella on enemmän kokemusta tietokoneäänestä kuin millään muulla valmistajalla. Creative Soundblaster-äänikortti antoi äänen ensimmäisille tietokoneille, ja nykyään, kun ääni on integroitu emolevyihin, on Creative suunnannut huomionsa lisävarusteisiin, kuten soundbareihin ja kuulokkeisiin.

Creativella on vuosikymmenten kokemus ääniprosessoreista, mikä näkyy myös tämänkertaisen testikuulokkeen nimessä: Super X-Fi.

Creative SX-Fi Theater on langaton kuulokemalli, jonka design on erittäin hillitty (ja tietenkin, kaikki on mustaa). Kupit ovat isot ja ovaalit, ja pehmusteet paksut ja mukavat. Kapea RGB-valojen nauha ympäröi kumpaakin kuppia. Kuulokkeet ovat lähes kokonaan muovia, mutta kuitenkin vankat ja laadukkaan oloiset.

Mainos

SX-Fi Theateria voi käyttää langattomasti mukana tulevan adapterin kanssa, plugipiuhalla tai Bluetoothilla. Viimeisin vaatii kärsivällisyyttä! Lukuisat kokeilumme yhdistää kuulokkeet eri kännyköihin päättyivät tuloksetta.

Kuulokkeille ei voinut sen vuoksi myöskään luoda yksilöllistä profiilia, joten meidän oli tyydyttävä perusasetusta. Yksilöimällä olisi voinut luoda 3D-äänen, joka mukautuu käyttäjän pään muotoon ja korviin – se olisi varmasti tarjonnut paremman 3D-tuntuman peleihin.

Hyvä surround mutta raskaaksi käyvä ääni

Ensimmäisenä äänestä huomaa, miten yksityiskohdat korostuvat, etenkin diskantissa. Se antaa musiikille hieman kovan ja terävän luonteen mutta toimii peleissä ihan hyvin. Pidempään kuunneltuaan äänen voi kokea aika raskaaksi ja väsyttäväksi. Edellä mainittu pätee, kun ohjelman taajuuskorjaimesta on Flat-asetus päällä.

Äänenlaatu itsessään on erittäin hyvä ja puhdas, mutta ei yhtä erotteleva kuin vaikkapa Asus ROG Strix Go 2.4 -mallissa.

Creativen mukaan SXFi-toiminto saa kuulijalle olon, että kuuntelisi kaiuttimia sen sijaan, että pään sisälle muodostuu stereokuva. Melko moni kuulokevalmistaja lupailee tätä, mutta vain harva on onnistunut siinä käytännössä – esimerkkejä onnistumisista ovat Audeze Mobius ja HyperX Cloud Orbit S. SXFI onnistuu ehdottomasti tuomaan ääneen enemmän tilantuntua ja pään ulkopuolista vaikutelmaa kuin useimmat, mutta kokemus on pikemminkin kiintoisa kuin uskottava.

Kun nimessä on lisä Theater, on elokuvien ääni tietysti keskiössä. Creativen kuulokkeet tarjoavat parasta virtuaaliääntä, jota olen näin edullisesti kuullut. Siitä on luonnollisesti hyötyä myös 3D-taistelukentällä.

Johtopäätökset

Creative SX-Fi Theatre on todella siisti kuulokemalli, joka istuu mukavasti ja tarjoaa pari kiintoisaa ominaisuutta. Vivahteikas ääni tuo etua pelaamiseen, samoin erittäin hyvä surround. Jos suunnittelee käyttävänsä kuulokkeita Bluetoothilla, kannattaa tarkistaa, että palautusoikeus on voimassa, mikäli yhdistäminen ei onnistukaan.

Karakter
Creative SXFI Theater
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä istuvuus. Erotteleva ääni. Hankala ohjelmisto. Hiukan terävä ääni. Bluetooth-yhdistäminen ei ole ihan yksinkertaista!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top