Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Roccat ELO 7.1 Air

Paljon ominaisuuksia

Roccatin langattomassa budjettimallissa on lähes kaikki tarvittava, mutta ääni jää turhan kesyksi.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Roccat ELO 7.1 Air
John Hvidlykke

Saksalainen Roccat tunnetaan etenkin hiiristään ja näppäimistöistään, mutta olemme aiemmin testanneet kuulokepuoleltakin, nimittäin Roccat Khan AIMO 7.1 -mallin.

ELO Air 7.1 on selvästi sukua edellä mainitulle ainakin ulkonäkönsä puolesta: isot kuulokekupit kulmikkaine kannakkeineen ja AIMO-valot tuovat mieleen edellisen mallin. Logo vilkkuu samassa sykkeessä hiiren ja näppäimistön kanssa, jos nekin ovat Roccatilta.

ELO Air on testin ainoa halpisluokan langaton malli, ja on kyllä vaikuttavaa, että Roccat on saanut mahdutettua langattomuuden, 7.1-surroundin ja RGB-valot tähän budjettiin. Myös rakenne ja materiaalit ovat kestävämmän oloiset kuin mitä tämänhintaisilta kuulokkeilta odottaisi. Roccatin malli on melko kevyt ja istuu mukavasti päähän. Kuulokekuppeja voi kääntää, jolloin ne säädettyä omaan päähän sopivaksi.

Mainos

Asennus ei suju kaikkein yksinkertaisimmalla tyylillä, sillä ensin kuulokkeet on yhdistettävä langattoman USB-adapterin kanssa, jonka jälkeen asetukset tehdään Roccat Swarm -ohjelmassa, joka edustaa saksalaisen ohjelmistokehityksen hyveitä ja paheita: asetuksia on paljon, mutta navigointi vaatii ankaraa nörtteilyä. Etenkin ohjelmistopäivitys tuotti paljon päänvaivaa testaajalle, vaikka ohjelmistotesteistäkin on jo vuosikymmenten kokemus!

Hyvä sovellus, lussu ääni

Kun kaiken on saanut toimimaan, on tarjolla hyviä toimintoja, kuten heikkojen äänten vahvistaminen – näin kuulee vihollisten lähestymisen aiemmin. Mikrofonin asentaminen vie taas oman aikansa.

Äänen resoluution voi valita kahdesta vaihtoehdosta: 16 bittiä/44,1 kHz tai 24 bittiä/96 kHz. Äänenlaatu ei valitettavasti vastaa ihan hienoja speksejä. Ääni ei missään nimessä ole huono ja tärkeä keskirekisteri on itse asiassa erinomainen, mutta basso jää heikoksi eikä ole kovin tarkka, joten räjähdykset eivät tunnu kovin vaikuttavilta. Diskantti on vaisu, joten kaikki toiminta tuntuu tapahtuvan kuin paksun verhon takana.

Johtopäätökset

Roccat ELO 7.1 Air tarjoaa paljon vastinetta rahoille: langaton yhteys, RGB-valot, virtuaalinen surround ja hyvä istuvuus. Softan valintamahdollisuudet nippeleineen saisivat helikopteripilotinkin hikoilemaan. Äänenlaatu ei ole kaikkein vakuuttavimmasta päästä, mutta ihan hyvä. Acer ja Corsair kuulostavat kuitenkin paremmalta, minkä vuoksi pelaaminenkin tuntuu niillä hauskemmalta.

Karakter
Roccat ELO 7.1 Air
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarjoaa langatonta ääntä, RGB-valot ja 7.1-surroundin huokeaan hintaan. Hitusen tumma ja laiska ääni todistaa, ettei halvalla saa kaikkea.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top