Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Razer BlackShark V2 Pro

Pelihai

Pro-lisänimi ei ole vain näön vuoksi, vaan Razerin kuulokkeet sopivat vaativaan käyttöön.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Razer BlackShark V2 Pro
John Hvidlykke

Razerin valikoimista löytyy monenlaisia pelikuulokkeita, mutta tähän testiin he lähettivät ammattilaispuolen uutuutensa.

Razer Blackshark Pro V2 on hyvin hillitty kapistus verrattuna brändin kotikäyttöön tarkoitettuihin vilkkuviin jättimalleihin. Kuulokekupit ovat ovaalit ja juuri niin suuret kuin tarvitseekin muttei yhtään enempää – kaikki on niin suorastaan niin hillittyä, että jäin kaipaamaan vähän loistokkaampaa otetta. Kuulokkeet ovat läpeensä mattamustat, sillä tarkka-ampujat eivät voi käyttää riemukkaita värejä, eikö niin?

Logitechin ja Steelseriesin tapaan pehmusteet ovat kangasta, joka siirtää kosteutta iholta, joten mukavuus on huipussaan. Mikrofoni on irrotettava eikä siinä onneksi ole merkkivaloa, jollainen yleensä kotikäyttöön tarkoitetuissa malleissa on. Sen sijaan on tuulisuoja, mikä on mahtavaa! Erinomaista on myös vasemmalle sijoitettu ohjauspyörä, joka löytyy hetkessä ja on todella helppo käyttää. Blacksharkin ja sen Pro-version ero on jälkimmäisen langattomuudessa. Analogista plugia voi tietysti käyttää.

Mainos

Nettisivuilta selviää, että elementit on päällystetty titaanilla, mikä voi olla varsin järkevää. Razer ei kuitenkaan vetoa siihen, vaan selittää, että niiden ihmeelliset taajuuskäyrät hyödyntävät Razerin elementtien etuja ollen ylivoimaiset verrattuna ”muiden” yhteen käyrään. Täyttä hölynpölyä, johon ei näin hyvän tuotteen kohdalla kannattaisi sortua.

Kadonneiden vivahteiden metsästys

Razer Blackshark V2 Pron ääni on yhtä hillitty kuin kuulokkeiden ulkonäkökin. Ja aivan yhtä funktionaalinen. Razerin kotikuulokkeet ovat usein hiukan liian raskaat ja tylsät soinniltaan, mutta   Blackshark V2 Pro soi neutraalisti ja äärimmäisen vivahteikkaasti. Mitään ei liioitella, mutta yksityiskohdat, joita ei ennen ole kuullut, tuodaan hillitysti esiin.

Johtopäätökset

Razer Blackshark V2 Pro on juuri sellainen, millaiseksi se itseään väittääkin: ammattilaistyökalu. Kuulokkeiden ulkonäkö on riisuttu, ja samoin ominaisuudet. Kaikki mitä tarjolla on, on laadukasta. Valitsisin tällaiset kuulokkeet, jos pitäisi keskittyä voittamaan eikä antaa valojen ja muun viihteen häiritä itseään. Halvemmallakin pääsee, jos haluaa vain kuulokkeet vähillä ominaisuuksilla, mutta tätä laatua ei kyllä edullisemmin saa. Tärkeimpänä on tietysti ääni, joka paljastaa pelistä uusia yksityiskohtia.

Karakter
Razer BlackShark V2 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Käyttö on intuitiivista, joten kesken taistelun ei tule tehtyä virheliikkeitä. Ääni on tarkka ja vivahteikas. Tässä hintaluokassa ylellisyyttä saisi olla enemmän. Moni Razorin fani ikävöi myös tutumpaa poppimenoa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top