Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: HP Omen Blast

Epätasaista kyytiä

HP Omen Blast on tyylikäs pelikuuloke, jonka ääni jättää toivomisen varaa.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
HP Omen Blast
John Hvidlykke

HP Omen Blast on testin halvimpia malleja, mutta päältä päin sitä ei arvaisi – kuulokkeet ovat todella tyylikkäät. Kupit ovat isot ja pyöreät ja pehmusteet muhkeat. Joustava panta on pehmustettu mukavasti, ja kaiken ylle nousee metallinen sanka, joka pitää kokonaisuuden kasassa. Istuvuus on todella mukava ja kuulokkeet yllättävät keveydellään.

Johto on päällystetty punotulla kankaalla, joten se ei aiheuta sivuääniä osuessaan johonkin. USB-dongelissa on äänikortti virtuaalisella 7.1-surroundilla, mutta kuulokkeita voi käyttää myös plugilla esimerkiksi pelikonsoliin tai joihin kännyköihin liitettynä.

HP:n Omen Command Center -ohjelmassa on taajuuskorjain, joka on itse asiassa toimii erinomaisesti, vaikka perusasetus näyttääkin vuoristomaisemalta. Ehkäpä koodari ei ollut ennen nähnyt taajuuskorjainta ja ajatteli, että kaikkien kymmenen taajuuskäyrän asemoiminen tasaisesti toisi uskottavuutta.

Etäinen ja sulkeutunut ääni

Toisin sanoen, kaikki on hienosti siihen asti, kunnes alkaa kuunnella jotain. Tuntuu siltä kuin kuulokekupit olisivat omissa erillisissä maailmoissaan, sillä äänikuvasta ei koskaan saa yhtenäistä. Kaikki äänet ovat kyllä mukana, mutta etäisinä ja sulkeutuneina. Heikkoudet pysyvät ennallaan riippumatta siitä, käyttääkö Omen Command Centeriä vai ei tai onko USB-dongeli kiinni vai ei. Kun sovelluksesta laittaa 7.1-äänet päälle, korostu diskantti hieman, mutta ääni ei muutu sen uskottavammaksi.

Johtopäätökset

HP Omen Blast on tyylikäs ja erittäin mukava pelikuulokemalli, mutta ääni on pettymys. Kyllä se asiansa ajaa, mutta kuulokkeiden sointi ei koskaan yllä samalla tasolle testin muiden kilpailijoiden kanssa. Myöskään 3D-efekti ei ole hyvä pelien eikä elokuvien kanssa. Kolmas tähti tulee kuitenkin laadukkaan rakenteen ansiosta.

Karakter
HP Omen Blast
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Testin edullisimpia malleja, ja rakenteen laatu on hintaan nähden hyvä. Testin huonoin ääni.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Kivuttomasti istuvat treenikuulokkeet

Kuulokkeet kosketusnäytöllä

Palataan arkeen - napit korviin ja menoksi!

Musiikki esiin ja häly pois

Yamahan kaikkien aikojen paras kuulokemalli - eikä muuten ole halpa

Scroll to Top