Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: SteelSeries Arctis 9 Wireless

Joustava ja järkevä

SteelSeriesin huippumalli on täynnä käytännöllisiä ominaisuuksia.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:45
SteelSeries Arctis 9 Wireless
John Hvidlykke

Tanskalainen Steelseries esiintyy säännöllisesti kuuloketesteissämme ja tarjoaa vaihtoehtoja eri hintaluokkiin. Tällä kertaa saimme kokeiluun brändin uuden siviilimallin, Arctis 9 Wireless -kuulokkeet, joka on Arctis Pro Wireless -mallista arvojärjestyksessä seuraava.

Arctis-perheen muiden jäsenten tapaan 9 Wireless on tyyliltään rento ja vedonnee teini-iän ylittäneisiin pelaajiin. Kangaspäällysteiset pehmusteet ovat pehmeät ja kuulokkeet istuvat mukavasti päähän elastisen pannan tukemana.

Steelseries Arctis 9:n erikoisuus on Bluetooth, joka on pelipuolella harvinainen ominaisuus: Bluetoothin viive aiheuttaa pelatessa usein ongelmia, kun pelaaja saattaa olla ruudulla kuollut jo ennen kuin kuulee vihollisen laukauksen. Bluetoothin ansiosta Arctis 9 -kuulokkeita voi kuitenkin käyttää myös kännykän kanssa.

Mainos

Mukana tuleva USB-adapteri on melkoinen näky itsessäänkin, sillä pelkän langattoman siirtimen sijaan kyseessä on kokonainen keskusyksikkö. Melko suuren pyöreän laitteen takaa löytyy plugiliitännät analogisille sisään- ja ulostuloille – kekseliäs ja toimiva ratkaisu.

Järkevä kompromissi

Arctis 9:n ääni on kuten ulkonäkönsäkin: hillitty ja aikuinen. Arctis 9 -mallia voi huoletta käyttää musiikin kuunteluun silloin, kun ei taistele hengestään. Kuulokkeet tuovat myös Zoom-kokouksiin laadukkaampaa ääntä, joka on melkein hifilaatuista. Ääni ei ole yhtä neutraali ja erotteleva kuin EPOS/Sennheiser, mutta melkein. Basso on hieman vetäytynyt (SteelSeries Engine -ohjelman taajuuskorjaimella tilanteen saa korjattua), mutta muuten mitään moitittavaa ei ole. Arctis Pro -malli on toki parempi, mutta myös kolmanneksen kalliimpi, eikä parempi äänenlaatu erityisesti tuo pelaamiseen mitään lisää.

Johtopäätökset

SteelSeries Arctis 9 Wireless täyttää paikkansa Arctis-sarjan yläpäässä. Tässä on kuulokkeet aikuisille, jotka tietävät mitä haluavat eivätkä kaipaa viihdyttäviä efektejä pelaamiseen tai muuhun käyttöön. Monipuolinen USB-adapteri laajentaa kuulokkeiden käyttömahdollisuuksia samoin kuin Bluetooth.

 

Karakter
SteelSeries Arctis 9 Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton käyttö onnistuu kaikilla alustoilla. Bluetoothista ekstraplussaa. Ei valoefektejä. Ääni on hyvä mutta ei yhtä hyvä kuin Pro-versiossa.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top