Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: HyperX Cloud Flight S

Kuin yö ja päivä

Stereolla vai surroundilla? Langattomat HyperX:n pelikuulokkeet kuulostavat aivan erilaiselta asetuksesta riippuen.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
HyperX Cloud Flight S
John Hvidlykke

HyperX, joka on muistivalmistaja Kingstonin peliosasto, on ollut valtavan menestynyt etenkin kuulokkeidensa kanssa.

HyperX Cloud Flight S on langaton keskihintainen kuulokemalli etenkin PC- ja Playstation-käyttöön. Laatu ja muotoilu ovat ookoo, mutta eivät mitenkään hämmästyttävät. Kokonaisuutta hallitsee musta muovi ja hieman laiska tuntuma.

Useimmissa tämän testin langattomissa kuulokkeissa on varakäyttöä varten analoginen minijakki, mutta näissä langaton käyttö on ainoa vaihtoehto.

Mainos

Käyttöönotto tapahtuu kätevästi. USB-adapteri ja kuulokkeet löytävät toisensa automaattisesti. Koneelle kannattaa asentaa HyperX Ngenuity -ohjelma, mutta välttämätön se ei ole. Ohjelma tarjoaa vain muutaman lisäominaisuuden, eikä ääntä voi säätää muuten kuin valitsemalla kahdesta asetuksesta: stereon tai surroundin. Taajuuskorjain olisi ollut hyvä lisä, sillä stereoasetuksella soundi on melko tylsä. Basso ei ole kovin syvä eikä kirkas, ja ylempi keskirekisteri samoin kuin diskantti ovat hieman vetäytyneitä, mikä tekee äänestä tumman ja tukkoisen.

Ei elokuvien katseluun

Surroundilla tilanne on toinen: ääneen tulee tilantuntua ja aiemmin vaisuiksi jääneet ylempi keskirekisteri ja diskantti vahvistuvat. Heikot äänet vahvistuvat huomattavasti, joten esimerkiksi askelten äänet ja takaa kuuluva rapina erottuvat todella hyvin, mutta pidemmän päälle ääni käy rasittavaksi. 7.1-ääntä ei missään nimessä voi käyttää elokuvien kanssa juuri tästä vahvistuksesta johtuen. Olisi ollut näppärää, jos ominaisuuden saisi pois päältä.

Johtopäätökset

HyperX Cloud Flight S on kiva ja monin tavoin hyvä kuulokemalli, mutta muutama yllättäväkin asia tulee vastaan. Kuulokkeita voi kuunnella stereo- tai surround-asetuksella, ja niiden ero on kuin yöllä ja päivällä. Kumpikaan ei kuitenkaan ole varsinainen nautinto kuunnella. Vaimeat äänet korostuvat tehokkaasti, mutta ikävä kyllä niinkin paljon, että kuuntelu käy pidemmän päälle raskaaksi.

Karakter
HyperX Cloud Flight S
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton lataus. Helppo käyttöönotto. Ohjelmisto on melko riisuttu. Ääni on aika tylsä.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top