Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Corsair HS60 Haptic

Jylinää pään sisällä

Corsairin maastokuosinen kuulokemalli tarjoilee pauketta ja pamahduksia.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Corsair HS60 Haptic
John Hvidlykke

Corsair HS60 Haptic on poikkeus sääntöön, jonka mukaan pelitarvikkeiden kuuluu olla mustia. Harmaa-mustan maastokuvion ansiosta Corsair – lystikästä kyllä – erottuu joukosta.

Rakenne vaikuttaa yllättävän laadukkaalta ja vankalta hintaansa nähden. Kupit ovat isot ja samoin pehmusteet. Kehys on metallia ja panta pehmustettu paksusti. Ensin näyttää siltä, että kupeissa olisi metalliverkkoa kuten avoimissa kuulokkeissa, mutta kyseessä onkin vain muoviin painettu kuvio.

Corsair HS60 Haptic on USB-piuhan avulla toimiva kuuloke, sillä sen tarjoamat haptiset toiminnot varmaankin kuluttaisivat akun loppuun alta aikayksikön. Myöskään valoefektejä ei ole.

Mainos

Lisänimi Haptic viittaa värinätoimintoon, joka toimii subwooferina ja saa basson tuntumaan kuulijan kehossa.

Vihdoin oikeasti toimivaa haptisuutta

Olemme testanneet monia kuulokkeita, joissa on haptinen subwoofer – eipä vähäisimpänä Skullcandy Crusherin eri variaatioita. Corsair HS60 Haptic on kuitenkin ensimmäinen, joka on onnistunut luomaan toimivan efektin! Kuulokkeiden sisällä oleva värähtelijä pysähtyy ja käynnistyy tarkasti, joten basso ei muutu jatkuvasti äänen vierellä seurailevaksi muhjuksi.

Ryminää säädellään oikean kupin ratista. Musiikki kuulostaa parhaimmalta, kun efektin laittaa kokonaan pois päältä, mutta taistelupeleihin, joissa paukkuu ja pamahtelee, ominaisuus sopii täydellisesti.

Ääni itsessään on loistava, jopa niin hyvä, että hintaan nähden se riittäisi ilman bassovärähtelyäkin. Ääni on tasapainoinen ja erotteleva myös diskantin osalta, jossa HS60 soi kuin hifimalli. Jos neutraali sointi ei ole omaan makuun, voi ääntä säätää iCUE-ohjelmasta.

Johtopäätökset

Corsair HS60 Haptic on ensimmäinen kuulokemalli, jossa bassovärähtelijä toimii oikeasti niin kuin pitääkin. Efekti tekee taistelupeleistä viihdyttäviä, ja mukavan istuvuuden ja hyvän äänenlaadun ansiosta kuulokkeita jaksaa pitää päässä tuntikausia. Jos erityistoiveita kuulokkeille ei ole, on HS60 Haptic loistava vaihtoehto.

Karakter
Corsair HS60 Haptic
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin viihdyttävät kuulokkeet. Haptinen toiminto itse asiassa toimii! Saatavilla vain maastokuosilla.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top