Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Asus ROG Strix GO 2.4

Pelikuulokkeet aikuiseen makuun

Asus on miettinyt pelikuulokkeiden ulkonäön uudelleen, ja lopputulos ihastuttaa.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Asus ROG Strix GO 2.4
John Hvidlykke

Asuksella on vuosien kokemus pelikuulokkeiden valmistamisesta. Yksi parhaiten mieleen jääneistä on huikea ROG Theta 7.1, jossa on virtuaalisen sijaan aito surround. Asus ROG Strix Go 2.4 on toista maata: irrotettavaa mikkiä lukuun ottamatta se muistuttaa erehdyttävästi ylellisiä hifikuulokkeita.

Nimen ”Go” on syytä ottaa kirjaimellisesti: ROG Strix Go 2.4 on ensimmäinen näkemäni pelikuulokemalli, jonka mukana tulee näin laadukas suojakotelo. Myös kuulokkeiden pyöristetty design mattamustine ovaaleine kuppeineen tuo mieleen enemmän bisnesmatkailijan kuulokkeet kuin pelaamisen. Ratkaisussa ei ole niinkään ajateltu matkustavia eurheilijoita kuin erilaisia pelialustoja. Langattoman USB-C-adapterin ja mahdollisen analogisen plugiliitännän ansiosta kuulokkeita voi käyttää useimpien käsikonsoleidenkin kanssa, kuten Nintendo Switchin.

Vaikka Bluetooth ei yleensä sovi pelaamiseen kovin hyvin, on silti yllättävää, ettei Asus ole lisännyt mahdollisuutta mobiilipelaamista ajatellen. Ominaisuus olisi myös tukenut kuulokkeiden laajempaa käyttöä vaikkapa juuri matkoilla.

Mainos

Liioittelu paljastaa pelin salaisuudet

Asus ROG Strix Go 2.4 tukee HD-ääntä, mutta vain analogisen minijakin kautta. Langattomalla äänensiirrolla taajuusalue rajoittuu 20–20 000 Hz:iin.

Kuulokkeita ei ole suunniteltu aikuiseen makuun vain ulkonäkönsä puolesta – ääni on samaa maata. ROG Armory Crate -ohjelman taajuuskorjainta näpelöimättä ääni muistuttaa enemmän hifistä kuin pelaamisesta. Basso on vivahteikas, ylä-äänet kirkkaita ja keksirekisteri erotteleva. Ääni on jopa niin erotteleva, että nimittäisin sitä analyyttiseksi, jos kuulisin sen stereokuulokkeista. Yksityiskohtien tarkka erottelu on tosin vain eduksi, kun halutaan paljastaa pelimaailman pienimmätkin pihaukset.

Johtopäätökset

Asus ROG Strix Go 2.4 on tehty etenkin mobiiliin pelaamiseen, mutta voisin kuvitella kuulokkeiden sopivan myös kypsemmille pelaajille, jotka eivät kaipaa huvipuistohulinaa päähänsä. Äänenlaatu vastaa tyylikästä ulkonäköä, ja laatu vastaa todella hintaa – oikeastaan enemmänkin!

Karakter
Asus ROG Strix GO 2.4
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin tyylikkäät kuulokkeet! Poikkeuksellisen hyvä ääni. Bluetooth-tuki olisi tuonut lisää käyttömahdollisuuksia.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top