TESTISSÄ : Asus ROG Theta 7.1

Ehtaa surroundia kuulokkeista

Heippa vaan virtuaalinen surround – Asus tarjoaa oikeaa 7.1-ääntä!

 itemprop
Asus ROG Theta 7.1

Ääni & Kuva kiteyttää

Aito 7.1-surroundääni – ja sen huomaa! Loistava äänenlaatu ja miellyttävä istuvuus. Rahoilleen saa todella vastinetta!
Kupit ovat todella isot ja kömpelöt, hyvästä syystä kylläkin. Langaton käyttö ei onnistu.
  • Alusta: PC, PlayStation 4, Mac, Nintendo Switch, mobiililaitteet
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 6 x 30 mm, 2 x 40 mm
  • Kanavat: 7.1
  • Taajuusalue: 20–40 000 Hz
  • Liitännät: USB-C
  • Lataus: –
  • Akunkesto: –
  • Valot: Asus Aura RGB
  • Verkkosivusto: asus.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 300 €

Asus ROG Theta 7.1 ei huku massaan. Korvakupit eivät ole pelkästään isot, ne ovat giganttiset! Jättikoko on seurausta siitä, että niihin on mahdutettu peräti kahdeksan kaiutinelementtiä. Kuulokkeissa ei siis tarvitse tyytyä virtuaaliseen surroundiin, vaan tarjolla on aivan oikea 7.1-kanavainen surround! Kolme pientä 30 mm:n elementtiä kummassakin kupissa hoitelevat etu-, sivu- ja takakaiuttimien tehtäviä, ja 40 mm:n elementti molemmin puolin päätä vastaa syväbassosta. Asuksen designtiimi ansaitsee aplodit, sillä jotenkin kaiken tämän tunkeminen kuulokkeisiin on onnistuttu toteuttamaan suhteellisen tyylikkäästi.

Panta ja metalliset kiinnikkeet ovat vankat, 650-grammaiset kuulokkeet ovat onneksi anteliaasti pehmustetut, joten ne eivät paina päätä. Kuppien materiaalina on alumiini, joka on paitsi tyylikäs myös jäähdytyksen kannalta toimiva ratkaisu. DA-muuntajien asiantuntijan ESS:n sisäänrakennetut vahvistimet nimittäin vaativat hyvää viilennystä.

Asus ROG Theta 7.1 ei ole mikään seinäruusu. Surroundäänestä vastaavat kahdeksan elementtiä per kuppi vievät nimittäin tilaa. Kuva: Asus

Tekniikkaa kuulokkeissa piisaa sen verran, että ajatus akkukäyttöisyydestä ja sitä myöten langattomuudesta on mahdoton. Kumipäällysteiset johdot ovat puoli senttiä paksut.

Kaikkia Asus ROG -laitteita ohjataan ROG Armory -ohjelmalla. Mittavien äänisäätöjen lisäksi tarjolla on makroja ja valojen synkronointia. Säätövaihtoehtojen määrän huomioiden ohjelma on todella selkeä. Valmiita ääniasetuksia on kahdeksan, ja lisääkin voi luoda huomioiden esimerkiksi kanavien määrän, taajuuskorjaimen, ympäröivän tilan ja puheen vahvistuksen.

Mikrofonikaan ei ole perustasoa. Asus ilmoittaa vastamelun toimivan tekoälyn avulla, mutta ei selviä, tarkoitetaanko sillä algoritmipohjaista vai koneoppivaa teknologiaa. Ainakin puhe erottuu selkeästi.

Tämä ei ole Asuksen ensimmäinen aidon surroundin kuulokemalli. Muutama vuosi sitten testasimme ROG Centurionin, mutta sen jälkeen tekniikka on onnistuttu paketoimaan käytännöllisemmin eikä kömpelöstä äänikortistakaan tarvitse enää huolehtia.

Laittaessani kuulokkeet ensi kerran päähäni minulla oli epäilykseni, sillä surroundäänen luominen ei riipu vain elementtien määrästä. Asus on kuitenkin onnistunut. Surround tempaa mukaansa pelimaailmaan, ja eri puolilta tulevat äänet on helppo paikallistaa – paljon helpompi kuin virtuaalisella 7.1-surroundilla varustetuilla kuulokkeilla. Tärkeää on sekin, että elementit kuulostavat hyviltä: basso on vakaa mutta ei hallitseva (paitsi jos haluaa säätää sen sellaiseksi ROG Armorylla), ja ylärekisterin vivahteet toistuvat kirkkaina. Jos arvostelisin kuulokkeita hifikriteereillä, sanoisin, että viimeinen tujaus läpinäkyvyyttä puuttuu. Mutta nyt on kyseessä viihdyttävä pelikuulokemalli, ja Asus on todella saanut elementtinsä toimimaan hyvin yhdessä!

mainos

Johtopäätökset

Asus ROG Theta 7.1 on valtava ja näyttävä kuulokemalli, sillä surroundäänestä vastaavat kahdeksan elementtiä per kuppi vievät tilaa. Ulkokuori kätkee sisäänsä loistavan äänenlaadun, josta etenkin aito ja toimiva surround on mainittava erikseen. Ohjelmasta on helppo säätää eri vaihtoehtojen välillä, eikä kokonaisuudesta puutu oikeastaan muuta kuin langattomuus. Mutta akunkeston kannalta siinä ei kyllä olisi mitään järkeä!

mainos
ROG Theta 7.1 on viihdyttävä pelikuulokemalli, ja Asus on todella saanut elementtinsä toimimaan hyvin yhdessä! Kuva: Asus

 

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös