Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio-Technica ATH-G1WL

Pelikuulokkeet aikuiseen makuun

Audio-Technica puhuttelee keski-ikäistä hifinörttiä, jonka vapaa-aikaan kuuluu myös pelaaminen.

Julkaistu 03.03.2020 - 19:44
Audio-Technica ATH-G1WL
John Hvidlykke

Audio-Technica ATH-G1WL on aiemmin testaamamme ATH-G1:n langaton versio. Ulkonäöltään kuulokkeet ovat lähes identtiset: yhtenäinen metallipanta ja mustat muoviset Audio-Technican logolla varustetut korvakupit. Lisähintaa tälle mallille tulee langattomuuden lisäksi virtuaalisesta 7.1-surroundäänestä, jonka saa päälle volyyminapista – mitään ohjelmistosäätöä ei siis tarvita. Surroundefekti antaa vaikutelman siitä kuin äänet tulisivat huoneesta eikä pään sisältä, kuten tavallisilla kuulokkeilla.

ATH G1WL Product Image Lback BK scaled 1
Audio-Technica ATH-G1WL on testin toiseksi halvin malli, mutta äänenlaadussa se ei näy. Kuva: Audio-Technica

ATH-G1WL on testin toiseksi edullisin, mutta äänenlaadusta sitä ei arvaisi. Soundi on tarkka ja erotteleva, kuten hifikuulokkeistaan tunnetulta valmistajalta sopii odottaakin. Hyvä äänenlaatu ei koskaan ole haitaksi; pelatessa sillä on merkittävä rooli pelin yksityiskohtien huomaamisessa. On kuitenkin todettava, että pieni ruuvaus viihteen puolelle ei olisi ollut pahitteeksi, sillä muhkeampi basso toisi räjähdyksiin enemmän tunnetta. Useimmissa muissa kuulokkeissa rekisterien painotusta voi säätää taajuuskorjaimella, mutta ei Audio-Technicalla.

ATH G1WL Product Image 4 scaled 1Minimalistinen design muodostuu metallisangasta ja mustista kupeista. Kuva: Audio-Technica

Mainos

Mikrofonikaan ei ole mikään puolihuolimaton alihankkijan tarjousversio. Useimmat pelikuulokemikrofonit on valmistettu käsittelemään vain puherekisteri, mutta Audio-Technica ilmoittaa, että heidän mikkinsä hoitelee kaiken 30 hertsistä 20 000 hertsiin – eli lähes koko ihmiskorvin kuultavan alan. Tämähän ei ole millään tavalla tarpeellista pelikaverille juteltaessa, mutta silti mukava lisä.

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-G1WL on langaton pelikuuloke, jonka äänenlaatu on kohdillaan. Etenkin hinnan huomioiden. Tosin luulen, että ostajakuntaa ei alle 45-vuotiaista juuri löydy, sillä sekä ulkonäkö että soundi ovat kypsempään makuun räätälöidyt. Ohjelmistoa ei ole, joten soundia ei voi säätää, puhumattakaan valoista (niitä ei ole).

ATH G1WL Lifestyle Image 12 scaled 1
Audio-Technican mukaan mikrofoni kattaa taajuusalueen 30-20 000 Hz. Kuva: Audio-Technica

Karakter
Audio-Technica ATH-G1WL
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ja neutraali soundi. Ei vaadi säätöä monimutkaisten ohjelmien kanssa. Hyvä hinta. Melkein liian hillitty. Viihdearvoa ei juuri ole, nämä ovat vakavat kuulokkeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top