TESTISSÄ: Audio-Technica ATH-G1WL

Pelikuulokkeet aikuiseen makuun

Audio-Technica puhuttelee keski-ikäistä hifinörttiä, jonka vapaa-aikaan kuuluu myös pelaaminen.

Karakter
Audio-Technica ATH-G1WL
forfatter
Julkaistu 03.03.2020 - 19:44
Ääni & Kuva kiteyttää
Tarkka ja neutraali soundi. Ei vaadi säätöä monimutkaisten ohjelmien kanssa. Hyvä hinta.
Melkein liian hillitty. Viihdearvoa ei juuri ole, nämä ovat vakavat kuulokkeet.
Faktat
  • Alusta: PC
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 45 mm
  • Kanavat: 7.1 (virtuaalinen)
  • Taajuusalue: 5–40 000 Hz
  • Liitännät: USB (langaton adapteri)
  • Lataus: Mikro-USB
  • Akunkesto: 15 h
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: eu.audio-technica.com

Audio-Technica ATH-G1WL on aiemmin testaamamme ATH-G1:n langaton versio. Ulkonäöltään kuulokkeet ovat lähes identtiset: yhtenäinen metallipanta ja mustat muoviset Audio-Technican logolla varustetut korvakupit. Lisähintaa tälle mallille tulee langattomuuden lisäksi virtuaalisesta 7.1-surroundäänestä, jonka saa päälle volyyminapista – mitään ohjelmistosäätöä ei siis tarvita. Surroundefekti antaa vaikutelman siitä kuin äänet tulisivat huoneesta eikä pään sisältä, kuten tavallisilla kuulokkeilla.

Audio-Technica ATH-G1WL on testin toiseksi halvin malli, mutta äänenlaadussa se ei näy. Kuva: Audio-Technica

ATH-G1WL on testin toiseksi edullisin, mutta äänenlaadusta sitä ei arvaisi. Soundi on tarkka ja erotteleva, kuten hifikuulokkeistaan tunnetulta valmistajalta sopii odottaakin. Hyvä äänenlaatu ei koskaan ole haitaksi; pelatessa sillä on merkittävä rooli pelin yksityiskohtien huomaamisessa. On kuitenkin todettava, että pieni ruuvaus viihteen puolelle ei olisi ollut pahitteeksi, sillä muhkeampi basso toisi räjähdyksiin enemmän tunnetta. Useimmissa muissa kuulokkeissa rekisterien painotusta voi säätää taajuuskorjaimella, mutta ei Audio-Technicalla.

Minimalistinen design muodostuu metallisangasta ja mustista kupeista. Kuva: Audio-Technica

Mikrofonikaan ei ole mikään puolihuolimaton alihankkijan tarjousversio. Useimmat pelikuulokemikrofonit on valmistettu käsittelemään vain puherekisteri, mutta Audio-Technica ilmoittaa, että heidän mikkinsä hoitelee kaiken 30 hertsistä 20 000 hertsiin – eli lähes koko ihmiskorvin kuultavan alan. Tämähän ei ole millään tavalla tarpeellista pelikaverille juteltaessa, mutta silti mukava lisä.

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-G1WL on langaton pelikuuloke, jonka äänenlaatu on kohdillaan. Etenkin hinnan huomioiden. Tosin luulen, että ostajakuntaa ei alle 45-vuotiaista juuri löydy, sillä sekä ulkonäkö että soundi ovat kypsempään makuun räätälöidyt. Ohjelmistoa ei ole, joten soundia ei voi säätää, puhumattakaan valoista (niitä ei ole).

Audio-Technican mukaan mikrofoni kattaa taajuusalueen 30-20 000 Hz. Kuva: Audio-Technica
Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Send this to a friend