TESTISSÄ: Astro A50

Mukava mutta työläs

Astron huippumallia on ilo käyttää ja ilo kuunnella – mutta vaatii hieman taistelua, että siihen asti pääsee.

Karakter
Astro A50
forfatter
Julkaistu 03.03.2020 - 19:30
Ääni & Kuva kiteyttää
Todella miellyttävät päässä. Erittäin hyvä äänenlaatu. Tukiasema on näppärä.
Hankalat säädöt. Ohjelmisto on aika kamala.
Faktat
  • Alusta: PC, PlayStation 4, Mac
  • Tyyppi: Over-ear, avoin
  • Elementit: 40 mm
  • Kanavat: 2.0/7.1 (Dolby Audio)
  • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
  • Liitännät: USB, optinen, stereoplugi
  • Lataus: Tukiasema/Micro-USB
  • Akunkesto: 15 h
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: astrogaming.com

Logitechin maine perustuu hiireen (vähän kuin Disney!), mutta vuosien saatossa toimintaa on laajennettu sinne ja tänne (silkkaa Disneytä!). Yksi Logitechin sateenvarjon alle mahtuva brändi on pelimerkki Astro.

Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön (Xbox One -versiokin löytyy). Tukiasema kokoaa USB:n ja analogisen sisääntulon ja toimii samalla latausasemana. Kuulokkeet ovat melko isot, etenkin kantikkaat muoviset kupit. Panta on pehmeä ja joustava, mutta sen säätö vaatii molemmat kädet ja kuulokkeiden ottamista pois päästä. Oikeassa kiinnikkeessä on kaksi nappia suosikkitoimintojen ja kolmen ääniprofiilin ohjaamiseen.

 

Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön. Oma versio löytyy myös Xbox Onelle. Kuva: Astro

Suoran latauksen sijaan – jota kaikki muut käyttävät – Logitech on päätynyt 100-prosenttisen huonoon Windows Storeen, josta Astro Command Center on ladattavissa. Astro Command Centerissä on hyviä ominaisuuksia ja kaikki asetukset tallentuvat kuulokkeisiin, joten pysyvät mukana vaikka äänilähdettä vaihtaisikin. Miinusta Astro saa täysin mahdottomasta käyttöliittymästä, joka ei noudata mitään Windows-logiikkaa ja jonka vuoksi niinkin yksinkertainen asia kuin taajuuskorjain muuttui todella monimutkaiseksi – jopa allekirjoittaneelle, joka on kuitenkin rakennellut omia taajuuskorjaimiaan lukioajoista lähtien.

Onneksi rauta toimii paremmin. Kunhan Astro A50:n on saanut aseteltua sopivaan kokoon, malli istuu todella miellyttävästi päähän. Kupit on pehmustettu ihanan pehmeällä kankaalla, joka tuntuu kuin upottautuisi säkkituolin uumeniin. Koostaan huolimatta kuulokkeet ovat melko kevyet, joten käyttö onnistuu tuntikausia putkeen pollan rasittumatta.

Astro A50 on valmistajan mukaan avoin malli, vaikka kupit näyttävät suljetuilta. Diskantti ja keskirekisteri soivat avoimille malleille tyypillisen ilmavan vapautuneesti. Ne eivät kuitenkaan jyrää bassoa, joka taas soi tiukkana ja muhkeana kuin suljetuissa kuulokkeissa. Tehdasasetuksilla soundi on kuitenkin hiukan tumma ja pidättyvä, joten vierailu pahamaineiseen Astro Command Centerin taajuuskorjaimeen on välttämätön.

Johtopäätökset

Astro A50 on kaksijakoinen kokemus. Toisaalta meillä on kuulokkeet, jotka istuvat todella mukavasti ja joiden äänenlaatu on todella hyvä. Toisaalta näistä puolista pääsee nauttimaan vasta sitten, kun on käynyt läpi melkoisen monimutkaisen ja raskaan säätövaiheen. Oikeastaan koko ohjelma kannattaa poistaa, kun asetukset on saanut ladattua kuulokkeisiin. sillä tavalla maailmasta tulee vähän parempi paikka.

 

Astro A50 on melko suuri malli kantikkaine kuppeineen. Kuva: Astro
Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Send this to a friend