Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Astro A50

Mukava mutta työläs

Astron huippumallia on ilo käyttää ja ilo kuunnella – mutta vaatii hieman taistelua, että siihen asti pääsee.

Julkaistu 03.03.2020 - 19:30
Astro A50
John Hvidlykke

Logitechin maine perustuu hiireen (vähän kuin Disney!), mutta vuosien saatossa toimintaa on laajennettu sinne ja tänne (silkkaa Disneytä!). Yksi Logitechin sateenvarjon alle mahtuva brändi on pelimerkki Astro.

Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön (Xbox One -versiokin löytyy). Tukiasema kokoaa USB:n ja analogisen sisääntulon ja toimii samalla latausasemana. Kuulokkeet ovat melko isot, etenkin kantikkaat muoviset kupit. Panta on pehmeä ja joustava, mutta sen säätö vaatii molemmat kädet ja kuulokkeiden ottamista pois päästä. Oikeassa kiinnikkeessä on kaksi nappia suosikkitoimintojen ja kolmen ääniprofiilin ohjaamiseen.

 

Mainos
A50 BASESTATION PS4 back scaled 1
Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön. Oma versio löytyy myös Xbox Onelle. Kuva: Astro

Suoran latauksen sijaan – jota kaikki muut käyttävät – Logitech on päätynyt 100-prosenttisen huonoon Windows Storeen, josta Astro Command Center on ladattavissa. Astro Command Centerissä on hyviä ominaisuuksia ja kaikki asetukset tallentuvat kuulokkeisiin, joten pysyvät mukana vaikka äänilähdettä vaihtaisikin. Miinusta Astro saa täysin mahdottomasta käyttöliittymästä, joka ei noudata mitään Windows-logiikkaa ja jonka vuoksi niinkin yksinkertainen asia kuin taajuuskorjain muuttui todella monimutkaiseksi – jopa allekirjoittaneelle, joka on kuitenkin rakennellut omia taajuuskorjaimiaan lukioajoista lähtien.

Onneksi rauta toimii paremmin. Kunhan Astro A50:n on saanut aseteltua sopivaan kokoon, malli istuu todella miellyttävästi päähän. Kupit on pehmustettu ihanan pehmeällä kankaalla, joka tuntuu kuin upottautuisi säkkituolin uumeniin. Koostaan huolimatta kuulokkeet ovat melko kevyet, joten käyttö onnistuu tuntikausia putkeen pollan rasittumatta.

Astro A50 on valmistajan mukaan avoin malli, vaikka kupit näyttävät suljetuilta. Diskantti ja keskirekisteri soivat avoimille malleille tyypillisen ilmavan vapautuneesti. Ne eivät kuitenkaan jyrää bassoa, joka taas soi tiukkana ja muhkeana kuin suljetuissa kuulokkeissa. Tehdasasetuksilla soundi on kuitenkin hiukan tumma ja pidättyvä, joten vierailu pahamaineiseen Astro Command Centerin taajuuskorjaimeen on välttämätön.

Johtopäätökset

Astro A50 on kaksijakoinen kokemus. Toisaalta meillä on kuulokkeet, jotka istuvat todella mukavasti ja joiden äänenlaatu on todella hyvä. Toisaalta näistä puolista pääsee nauttimaan vasta sitten, kun on käynyt läpi melkoisen monimutkaisen ja raskaan säätövaiheen. Oikeastaan koko ohjelma kannattaa poistaa, kun asetukset on saanut ladattua kuulokkeisiin. sillä tavalla maailmasta tulee vähän parempi paikka.

 

A50 PS4 side scaled 1
Astro A50 on melko suuri malli kantikkaine kuppeineen. Kuva: Astro

Karakter
Astro A50
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella miellyttävät päässä. Erittäin hyvä äänenlaatu. Tukiasema on näppärä. Hankalat säädöt. Ohjelmisto on aika kamala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top