Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: HyperX Cloud Orbit S

Laadukasta peliääntä edullisesti

HyperX Cloud Orbit S on viime vuoden parhaan pelikuulokemallin valepukuinen versio.

Julkaistu 03.03.2020 - 19:50
HyperX Cloud Orbit S
John Hvidlykke

Yli 10 miljoonalla myydyllä kappaleella HyperX on maailman suurimpia pelikuulokevalmistajia. Tavallisesti merkki tarjoaa paljon vastinetta huokealle hinnalle.

Cloud Orbit S on valmistajan kallein pelikuulokemalli, ja se eroaa joukosta muutenkin. Sisäpuolesta vastaa nimittäin highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze, joka myös voitti Vuoden parhaan tittelin pelikuulokkeissa 2019 Audeze Mobius -mallillaan. Oikeastaan Cloud Orbit S on Mobius valepuvussa.

HyperX Cloud Orbit S Side scaled 1
Sisäpuolesta vastaa highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze. Kuva: HyperX

Perinteisten dynaamisten elementtien sijaan kuulokkeissa on käytetty magnetostaattisia elementtejä, jotka tarjoavat lähes sähköstaattisten kaiutinelementtien veroisen äänentoiston.

Mainos

Toinen erikoisuus on Waves NX -surroundteknologia, joka tarjoaa virtuaalisen 7.1-surroundin lisäksi kiinteästi kuulijan eteen sijoittuvan äänen. Niinpä stereokuva säilyy, vaikka päätä kääntäisikin! Kikka tehdään asentomittarin avulla, joka lukee pään asentoa tuhat kertaa sekunnissa, lisäksi tarvitaan toki myös DSP-tehoja ja digitaikaa.

On aika yllättävää, että Audeze lainaa tällä tavalla tekniikkaansa HyperX:lle, sillä Bluetoothia lukuun ottamatta kuulokkeet tarjoavat kaiken saman kuin menestyksekäs Mobius-mallikin, ja vähän edullisempaan hintaankin. Audeze lienee laskeskellut, että myyntiä tulee maailman suurimpien pelikuulokevalmistajan kautta enemmän kuin omillaan – Audeze on kuitenkin vähemmän tunnettu merkki, jolla sattuu olemaan yksi todella hyvä ja kallis tuote valikoimissaan.

Ei siis ihme, että kaiken tämän tietäen soundikin on aika lailla identtinen Mobiuksen kanssa. Sama tarkkuus pienissä yksityiskohdissa. Sama avoimuus ja keveys. Sama voima, jolla 10-senttinen ovaali kalvo soittaa bassoa. Ja sama epäusko, kun aistejani puijataan äänellä, joka tuntuu tulevan suoraan näytöstä.

Pieni erokin löytyy. HyperX on ilmeisestikin pyytänyt, että Wavesin tilavaikutelmaa säädetään hieman, jolloin soundi vaikuttaa vähemmän kaiutinmaiselta ja enemmän kuulokemaiselta. Stereoperspektiivin toki kärsimättä.

Johtopäätökset

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Vaikka testin kaikissa kuulokkeissa äänenlaatu on hyvä tai oikein todella hyvä, eivät muu yllä tälle tasolle. Keinotekoinen stereovaikutelma on pelatessa todella hyvä, sillä se pitää näytön sisällön ja äänen johdonmukaisesti kohdillaan.

 

HyperX Cloud Orbit S Front scaled 1

Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Kuva: HyperX

Karakter
HyperX Cloud Orbit S
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Avoin, tarkka ja tyylikäs äänenlaatu. Waves NX -surround onnistuu paremmin kuin moni muu. Surround ei vakuuta yhtä hyvin kuin Asus ROG Thetan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top