Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech G733 Wireless Headset

Pehmeää fiilistelyä

Jos pelaaminen on sinulle ensisijaisesti rentoilua, ovat Logitechin lifestyle-kuulokkeet nappivalinta.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Logitech G733 Wireless Headset
John Hvidlykke

Kantikkaine kuulokekuppeineen ja RGB-valoineen G733 muistuttaa monia Logitechin menestyksekkäimpiä langattomia kuulokemalleja, etenkin mieleen tulevat G935 7.1 ja Artemis Spectrum G933. Niistä poiketen G733:ssa ei ole ohjelmoitavia nappeja, mutta hintaakin on toki puolet vähemmän.

Kerrankin mustan lisäksi tarjolla on muitakin vaihtoehtoja: Logitechin kuulokkeet saa myös valkoisena, sinisenä ja liilana.

Logitech G733 on testin kevyimpiä (278 g) ja istuu päässä yhtä mukavasti kuin treeniskuulokkeet. Melko kirjaimellisestikin, sillä tyynyt on päällystetty hengittävällä verkkarikankaalla. Kuulokkeet pysyvät paikallaan sangan olevan elastisen pannan avulla. Tyyli on tuttu Steelseriesin malleista. Lopputuloksena kuulokkeita jaksaa pitää päässä tuntikaupalla.

Mainos

Rento soundi

Jopa ääni on rento ja mukava. Ainakin niin kauan, kun pysyy erossa G Hub -ohjelman taajuuskorjaimesta, on ääni neutraali ja lempeä. Mitään ei puutu, mutta mikään ei kyllä korostukaan. Äänenlaatu on hyvä mutta ei testin parhaiden tasolla. Valmiita asetuksia löytää erilaisille pelityypeille, mutta mitään ”superkuulo”-toimintoja ei ole.

Surround (DTS Headphone:X 2.0) sijoittaa äänen lähteitä hyvin pään ympärille, mutta ei yhtä tarkasti kuin JBL – joka on myös kalliimpi.

G733:n mikrofoni nojaa Blue Microphonesin äänenvahvistusteknologiaan. BM valmistaa mikkejä ammattilaiskäyttöön, ja on ollut Logitechin omistuksessa vuodesta 2018. Tietenkään minikokoiseen irrotettavaan mikrofoniin ei saa studiolaatua, mutta yhteistyöstä on selvästi apua.

Johtopäätökset

Logitech G733 on letkeä lifestyle-tuote, joka on saatavilla monessa värissä ja jota jaksaa käyttää koko illan. Ääni on sekä kuulokkeissa että mikrofonissa erinomainen, ja ohjelmisto toimii hyvin. Mitään järisyttävää malli ei tarjoa, mutta arkikuulokkeina G733 on aivan täydellinen.

Play Your Way G733
Logitech G733 on saatavana neljässä värissä – kerrankin muutakin kuin mustaa! Kuva: Logitech

Karakter
Logitech G733 Wireless Headset
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavuudeltaan treenikuulokkeiden tasoa. Ääni on miellyttävä eikä mikään pistä terävästi korvaan. Ultratarkkaa äänentoistoa kaipaavan kannattaa jättää G733 väliin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top