Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Razer Kraken V3 HyperSense

Lämmin ja muhkea basso

Razer Kraken V3 Hypersense muhevoittaa pelin ääniraidan tavalla, josta fanit varmasti pitävät.

Julkaistu 04.12.2021 - 13:00
Razer Kraken V3 HyperSense
John Hvidlykke

Razerin pelilaitteet ovat markkinoiden tunnetuimpia, ja etenkin valmistajan usein suuret, mustat ja mukavat pelikuulokkeet ovat monen suosikkeja.

Suosituimpiin malleihin kuuluu Kraken-kuulokemikrofoni, joka on edennyt jo kolmanteen sukupolveen. Siitä on useita versioita, joista saimme testiin Hypersense-mallin. Nimi viittaa kuulokkeiden bassovärähtelijään, joka tuo peliefekteihin fyysisen ulottuvuuden.

Razer Kraken V3 Hypersense on todellakin suuri kuulokemalli. Pyöreät kuulokekupit ovat tilavat ja pehmusteet paksut, joten ne työntyvät jopa 6 cm pään ulkopuolelle – tuntuu vähän prinsessa Leialta. Sanka on metallia ja pehmustettu paksusti vaahtomuovilla. Komeus on päällystetty kankaalla ja tekonahalla.

Mainos

Kraken V3 Hypersense on puhtaasti USB-kuuloke, joka ei tarjoa analogisia mahdollisuuksia. Kaapeli on vähän jäykkä mutta onneksi päällystetty sotkeutumista estävällä punotulla sukalla.

Monipuolinen ohjelmisto

Razer Synapse on kattava ohjelmisto, joka mahdollistaa esimerkiksi RGB-valojen ohjelmoinnin. Kraken V3 -mallissa valoefektit rajoittuvat tosin kuulokekuppien käärmelogon valaisuun samalla värillä. Eri värialueilla leikittelevät animaatiot voi siis unohtaa.

Ääniasetukset sen sijaan mahdollistavat vaikka ja mitä. Pakollisen taajuuskorjaimen lisäksi voi vahvistaa bassoa, normalisoida volyymia ja korostaa puhetta. Jokaista asetusta voi säätää liukukytkimellä, mikä tekee ominaisuuksista käytännöllisempiä. Razerin puheenparannus toimii paremmin kuin mikään aiemmin pelikuulokkeista kuulemani.

Mikrofoni on oma lukunsa, ja silläkin on oma taajuuskorjain. EQ tarjoaa valmiita asetuksia eri tilanteisiin.

Razerin kuulokkeissa on THX:n virtuaalinen surroundääni 5.1- ja 7.1-kanavaisena. Kanavien panorointia voi säätää itse, ja surround toimii Razerin kuulokkeiden lisäksi muissakin audiolaitteissa, kunhan kuulokkeet on liitetty niihin.

Razer Kraken V3 HyperSense 2021 Render 05
Razer Kraken V3 Hypersense on viihdyttävä kuulokemalli, joka tekee pelaamisesta ja elokuvien katsomisesta tietokoneelta vähän hauskempaa. Kuva: Razer

Kallon tärinää

Kuulokkeiden haptista intensiteettiä eli bassovärähtelijän värähtelyn voimakkuutta voi säätää kolmeportaisella asteikolla. Matalimmalla tasolla voi erehtyä luulemaan, että värähtelyt johtuvat vain kaiutinelementeistä, mutta keskitasolla räjähdykset ja laukaukset tuntuvat jo viihdyttävästi. Myös musiikissa basso korostuu. Voimakkaimmalla tasolla kuulokkeet värähtelevät niin lujaa, että siitä saa melkein päänsäryn. On sitä paitsi häiritsevää, että puhekin saa kallon tärisemään.

Razerin haptinen palaute on hienostuneempaa kuin aiemmat vastaavat kokemukset, sillä värähtelyn vahvuus mukailee äänen voimakkuutta tehden vaikutelmasta luonnollisemman. Kaukoesimerkki vastakkaisesta toiminnasta on Skullcandy Crusherin ensimmäinen versio, joka soi kuin kirkonkello heti, kun basso inahtikaan.

Lämmin ja täyteläinen ääni

Äänenlaatu on tuttu Razerin aiemmista pelikuulokkeista eli lämmin ja täyteläinen. Tarkoitan tätä pelkästään positiivisena asiana, sillä basso ei mitenkään hallitse äänikuvaa. Puhe ja ympäristön äänet erottuvat selkeinä ja vivahteikkaina, ja yksityiskohtia erottaa riittävästi tapahtumien kulun seuraamiseksi – silloinkin, kun toiminta käy niin kuumana, että muut kuulokkeet tippuvat kärryiltä. Kaiken kaikkiaan ääni on testin parasta luokkaa (EPOS on äänen suhteen ylittämätön) Razerille ominaisella pehmeällä tyylillä.

Yhteenveto: Razer Kraken V3 Hypersense

Razer Kraken V3 Hypersense on viihdyttävä kuulokemikrofoni, joka tekee pelaamisesta ja elokuvien katsomisesta tietokoneelta vähän hauskempaa. Mukavuus on huippua ja pelaaja voi rauhassa uppoutua pelin maailmaan. Jos langattomuus on tärkeä kriteeri, pitää katsoa muita vaihtoehtoja, ja kuulokkeiden haptinen palaute tekee kuulokkeista vähän kalliimmat (valmistajalla on myös versioita ilman bassovärähtelijää). Ominaisuuksien ja äänen- ja ohjelmiston laatu tekevät Kraken V3 Hypersensestä oivallisen pelikuulokkeen etenkin PC-pelaajille.

Karakter
Razer Kraken V3 HyperSense
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ohjelmisto ja istuvuus. Toimiva bassovärähtelijä. Lämmin ja miellyttävä ääni. Vain USB-liitäntä. Ei voi käyttää langattomasti. Bassovärähtelijän vuoksi hinta nousee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top