Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Corsair HS80

Dolby Atmos ja informaatiotulva

Corsair HS80 on keskinkertaisella äänellä mutta hyvällä ohjelmistolla varustettu kuulokemalli.

Julkaistu 04.12.2021 - 13:00
Corsair HS80
John Hvidlykke

Corsair valmistaa kaikenlaisia gaming-laitteita aina RAM-moduuleista hiiriin ja pelitietokoneisiin. Corsair HS80 -kuulokkeiden kohdalla valmistaja on valinnut turvallisen ja hillityn linjan: mattamustien kuulokkeiden D-muotoiset kupit istuvat mukavasti eivätkä purista. Paksut pehmusteet on päällystetty harvaverkkoisella kankaalla.

Kuulokkeet ”leijuvat” päässä elastisen pannan avulla. Pantaa säädetään kahden tarranauhan avulla, mikä sujuu jokseenkin vaivalloisesti – mutta jos on kuulokkeiden ainoa käyttäjä, säätö tarvitsee tehdä toki vain kerran.

Mikrofoni on käännettävän varren päässä. Virtanapilla onnistuu myös vaihto langattoman ja langallisen toiminnon välillä, ja lisäksi kuulokkeissa on vain volyyminsäätö. Corsair HS80 on vankkarakenteinen olematta kuitenkaan kömpelö, ja sen vahvat metallikiinnikkeet pitävät kupit luotettavasti paikoillaan.

Mainos
HS80 RGB WIRELESS BLACK 01
Corsair HS80 on toimiva kuulokemalli, joka tarjoaa paljon ominaisuuksia maltilliseen hintaan. Kuva: Corsair

Runsaasti varusteltu

Corsairin iCUE-ohjelmisto on melkoinen paketti, jonka lataaminen kuluttaa tallennustilaa peräti 800 MB:n verran! Ohjelmisto on kunnon karkkilaatikko, josta löytyy paljon valo- ja ääniasetuksia sekä Dasboard-niminen osio, joka tarjoaa kaikenlaista informaatiota tietokoneesta. Suurin osa tiedosta on yhtä tarpeetonta kuin kiehtovaakin. Tarpeellista se on siinä vaiheessa, jos haluaa ylikellottaa prosessoria ja RAM-muistia, mutta siinäkin tapauksessa tarjolla on varmaankin parempia tapoja saada tarvittavat tiedot kuin kuulokkeiden ajureiden kautta.

Ääni ei ole yhtä viehättävä kuin Asuksella eikä yhtä tasainen kuin EPOS-kuulokkeilla, mutta keskirekisteri on varsin eläväinen ja läheisen tuntuinen, mikä tekee HS80-kuulokkeista hyvän vaihtoehdon League of Legendsin kaltaisiin tiimipeleihin, joissa ryhmächat tiimin jäsenten välillä on voiton kannalta oleellista. Basso ja diskantti ovat ok, mutta eivät yhtä puhtaita ja vakuuttavia kuin keskirekisteri. Taajuuskorjaimella voi toki lisätä bassoa, ja iCUEssa on esiasetuskin, jossa basso on korostettu ja keskirekisteri vaimennettu. Asetuksella ääni ei kuitenkaan ole erityisen hyvä saatikka puhdas, joten on parasta antaa kuulokkeiden hoitaa hommansa niin hyvin kuin ne osaavat.

Corsair HS80:n virtuaalinen surround on Dolby Atmos -formaatissa, mikä on selkeä etu sekä äänenlaadun että yhteensopivuuden kannalta. Ääni toimii suoriltaan monien pelien sekä elokuvien ja musiikin kanssa.

Yhteenveto: Corsair HS80

Corsair HS80 on toimiva pelikuuloke, joka tarjoaa runsaasti ominaisuuksia maltilliseen hintaansa nähden: langattomuus, RGB-valot ja Dolby Atmos ovat tämän mallin parhaita puolia. Ohjelmisto tarjoaa herkkua ylikellottajille ja käytännöllisiä asetuksia muillekin. Ääni on ihan hyvä mutta ei yllä samalle tasolle kuin moni muu testin kuulokemalli.

HS80 RGB WIRELESS BLACK 69
Kuva: Corsair

Karakter
Corsair HS80
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Dolby Atmos. Kattava ohjelmisto. Langaton. Keskinkertainen ääni. iCUE-ohjelmiston komennot ovat ennemmin koristeellisia kuin käytännöllisiä. Koon säätäminen on vaivalloista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top