Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EPOS H6 PRO

Yksinkertainen on kaunista

EPOS ei tarjoa erikoisuuksia, mutta ääni istuu korvaan kuin valettu!

Julkaistu 04.12.2021 - 13:00
EPOS H6 PRO
John Hvidlykke

EPOS on uusi nimitys tanskalaisen Sennheiserin pelilaiteosastolle ja yrityskuulokkeille.

EPOS H6PRO on samankaltainen kuin testaamamme EPOS-kuulokkeet (ja Sennheiserit ennen nimenvaihdosta): suuri ja jokseenkin kulmikas kuulokemikrofoni. Koska olemme nyt Pro-luokassa, on sanka päällystetty tehonahalla, samoin pehmusteiden reunat. Korvia vasten tulevat osat sen sijaan on päällystetty hengittävällä mikrokuitukankaalla. Testin kilpailijoista poiketen kuulokekupit ja kiinnikkeet eivät ole mustat, vaan niissä on yönsininen metalliväri. Vaikutelma on todella ylellinen, vaikka materiaali on edelleen muovia.

Mikrofonivarsi on kiinnitetty vasempaan kuulokekuppiin, ja sen saa nostettua ylös. Tai irrotettua kokonaan, jos käyttää mieluummin erillistä mikrofonia. Oikeassa kupissa olevalla säätönupilla saa hallittua äänenvoimakkuutta. Pakkauksessa tulee mukana kaksi johtoa: pitkä kaapeli erillisillä mikrofoni- ja kuulokeliitännöillä sekä lyhyempi nelinapaisella minijakilla.

Mainos
H6PRO Closed Black A1 3D view
EPOS H6 PRO on tinkimättömän yksinkertainen kuulokemalli, josta digitaaliset ominaisuudet puuttuvat mutta jonka ääni on huippua. Kuva: EPOS

Pelkästään analoginen

EPOS H6 PRO on testin ainoa täysin analoginen kuulokemalli – ja hinnaltaan kalleimmasta päästä. Lähtökohdiltaan EPOS ei siis ole kovin ihanteellisessa asemassa testin muihin osallistujiin nähden. Kunnes laittaa kuulokkeet päähän ja alkaa pelata!

Ääni on läsnäoleva ja vivahteikas tavalla, joka poikkeaa kaikista muista testin kuulokkeista. EPOS tarjoaa oikeaa hifiä. Basso on matala ja siinä on hyvää painoa, mutta silti se on tiukka ja hallittu. Näitä ominaisuuksia odottaisi keskihintaisilta langallisilta kuulokkeilta, mutta premium-pelikuulokkeisiin ne eivät yleensä kuulu.

Ei digitaalisia ominaisuuksia

RGB-valoja tai haptista palautetta ei ole tarjolla, sillä kuulokkeet ovat täysin passiiviset. Virtuaalista surroundiakaan ei ole, ellei äänikortti tai peli itsessään hoida sitä puolta. Ja useinhan näin onkin.

Ohjelmistoakaan ei ole tarjolla, sillä vaikka EPOS on tehnyt Gaming Suite -ohjelmiston, se toimii vain valmistajan USB-kuulokkeiden kanssa.

Yhteenveto: EPOS H6 PRO

EPOS H6 PRO on tinkimättömän yksinkertainen kuulokemalli, joka ei tarjoa USB-liitäntää, langattomuutta ja siistejä viihdetoimintoja. Toisaalta äänenlaatu on paljon parempi kuin useimmissa pelikuulokkeissa, mikä varmasti hifiin suuntautuneilla pelaajilla kompensoi muita ”puutteita”. Muotoilu on aikuiseen makuun sopiva hillittyä. Hinnan huomioiden materiaaleilta olisi odottanut enemmän – esimerkiksi kiinnikkeet olisivat saaneet olla metallia.

 

Karakter
EPOS H6 PRO
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

EPOS H6PRO -kuulokkeissa ei ole mitään ylimääräistä, vain täydellinen ääni. Ei surroundia, ei langatonta yhteyttä – pelkkä analoginen liitäntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top