Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset

Ammattimaisuutta mukavuuden kustannuksella

Logitech Pro X Wireless on kisakuuloke, joka ei pyri miellyttämään.

Julkaistu 04.12.2021 - 13:00
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
John Hvidlykke

Olemme testanneet vuosien varrella useita Logitechin Professional-malliston gaming-kuulokkeita. Nyt vuorossa on Logitechin häviämättömällä Lightspeed-tekniikalla varustettu langaton malli. USB-A-dongelin kautta ääntä siirtävä uutuus on koko nimeltään Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset(!).

Ammattilaistason kilpakuulokkeena Logitech Pro X Wireless on asiallinen ja vailla ylimääräisiä viihdykkeitä. Savunharmaata metallia olevaa logoa lukuun ottamatta kaikki on mustaa. Rakenne vaikuttaa ammattikäyttöön sopivalta. Kuulokekuppien kiinnikkeet ovat metallia ja kierrejohtoja kestävät nykimistä.

Ammattitason yksityiskohtia

Volyymia säädetään hyvällä ja perinteisellä säätönupilla, joka löytyy helposti näpelöimällä. Näin homman kuuluisi toimia! Liukukytkin sammuttaa ja käynnistää kuulokkeet, ja irrotettavan mikrofonin saa päälle ja pois napinpainalluksella. Mikrofonin on valmistanut studiomaailmasta ponnistava Blue Microphones, jonka Logitech on omistanut vuodesta 2018.

Mainos

Logitech Pro X Wireless istuu mukavasti mutta ei supermukavasti – kuulokkeet ovat siihen liian jäykät ja muoviset.

Logitech G Hub -ohjelmisto ei ole välttämätön kuulokkeiden käytön kannalta, mutta jos sen päättää asentaa, saa käyttöönsä taajuuskorjaimen ja virtuaalisen 7.1-kanavaisen DTS Headphone:X 2.0 -surroundin.

Logitch G Pro X Wireless
Logitech Pro X Wireless on asiallinen kuulokemalli eurheilijoiden käyttöön. Kuva: Logitech

Latteahkoa bassoa

Kokonaisuutena basso on hyvä, mutta jos haluaisi uppoutua räjähdysten bassoääniin, ei tämä kuulokemalli ole oikea valinta. Yläbassosta puuttuu liikaa painetta ollakseen todella viihdyttävä.

Tärkeä keskirekisteri on erittäin erotteleva, eikä kukaan pääse hiipimään huomaamatta selän taakse. Ääni ei kuitenkaan ole luonnollinen, vaan diskantin yläpää on hiukan vaimea. Peleissä tämä ei ole ongelma, sillä diskantin alemmat taajuudet toistuvat täyteläisesti.

En kuuntelisi näillä kuulokkeilla musiikkia. Ääni on siihen liian lattea ja kaksiulotteinen. Mutta tarkoitukseensa eli pelaamiseen ääni toimii loistavasti.

Yhteenveto: Logitech Pro X Wireless

Logitech Pro X Wireless on asiallinen kuulokemalli eurheilijoiden käyttöön. Rakenne tuntuu laadukkaalta ja vähäiset säätimet ovat selkeitä ja toimivia. Istuvuus on hyvä vaikkakaan ei loistava, ja hintaansa nähden samaa voi sanoa äänestä, joka toimii mutta on myös hiukan lattea.

Karakter
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vankka rakenne. DTS Headphone:X 2.0 -surround. Bluen mikrofoni. Vain PC-pelaamiseen. Keskinkertainen istuvuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top