Uutinen

Täysikokoinen Lego-Lamborghini!

Lego käytti yli 400 000 osaa rakentaessaan aidon kokoisen Lamborghini Sián FKP 37 -auton.

Life size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 20 989x556 1

Viime kesänä Lego Technic julkaisi näyttävän Lamborghini Sián FKP 37 -mallin 1:8-mittasuhteella. Legoauton rakentaminen oli meistä kauhean kivaa, kuten voitte videolta todeta:

Mutta kuinka kova uutinen onkaan, että nyt Lamborghini Sián FKP 37 -mallin legoversion saa aidon auton kokoisena!

LEGO Lamborghini Sían ja 400 000 Lego-palikkaa

Lego lupaa mallin olevan uskollinen alkuperäiselle, joka on siis Sían-mallin coupé-versio ja jota aikanaan tehtiin vain 63 kappaletta (olemassa on myös roadster-versio, jota tehtiin vain 19 kappaletta!). Autoon on käytetty yli 154 erilaista Lego-palikkaa ”toistamaan Lamborghini Siánin futuristisen tyylikäs ja tunnistettava siluetti”.

Kyseessä on toinen kerta, kun näiden kahden yrityksen muotoilijat, teknikot ja insinöörit tekevät yhteistyötä Lamborghini Sián FKP 37:n mittojen mukailemiseksi. Vaikka 4 000 Lego-palikasta koostuva pienoismalli oli vaikuttava ilmestys, on tällä kertaa aidon kokoiseen autoon käytetty 400 000 osaa ja lähes 8 660 tuntia (!). Lopputuloksena on kopio, jota on vaikea erottaa ajettavasta autosta, kun esikuvan ja Lego-mallin laittaa vierekkäin.

LEGO vs oikea Lamborghini Sían FKP 37. Kumpi on oikea? Kuva: LEGO

”Täydellisesti mittasuhteessa olevassa mallissa on kuusikulmaisista Lego-palikoista tehty pintarakenne, joka on kiinnitetty runkoon. Muotoilu on kunnianosoitus Automobili Lamborghinin tunnetulle kuusikulmaiselle muotokielelle, joka toistuu ikonisissa takavaloissa ja pakoputkessa”, kerrotaan lehdistötiedotteessa.

Sían = Salama

Sían merkitsee salamaa Bolognan alueen murteella. Merkitystä alleviivatakseen Lego on pitänyt huolen siitä, että valot ja korin kyljessä kulkeva salamakuvio mukailevat sitä, miten oikean auton etu- ja takavalot nousevat ja laskevat.

Myös sisältä auto on yksityiskohtaisesti tehty: Lego-paloista tehty ratti on varustettu oikeaoppisesti Lamborghinin logolla ja Italian lipulla. Myös ohjauspaneeli ja istuimet on tehty legoista.

Väriltään auto on kuten LEGO Technicin 1:8-koon malli, mutta tällä kertaa toteutettu Lamborghinin omassa maalaamossa. Myös paintbrush-efekti ja elinikäinen UV-suojaus ovat uskollisia alkuperäiselle, ensimmäistä kertaa Lego-tuotteessa.

Hitsi, kun eivät älynneet laittaa kaiutinjärjestelmääkin…

legotechnicsian.com

<
>
Aidon kokoinen Lego-versio Lamborghini Sián FKP 37:sta. Kuva: LEGO

 

Jatka lukemista
Exit mobile version