Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Älykäs palovaroitin vanhoihin asuntoihin

Schneider Electric lanseeraa langattoman palovaroittimen, joka viestii puhelimen kautta ja hälyttää tietysti äänekkäästi havaitessaan savua ja lämpöä.

/ 27.04.2022 - 10:43
Älykäs palovaroitin vanhoihin asuntoihin

Suomessa tulipalot ovat nykyään harvinainen kuolinsyy, mikä on suureksi osaksi palovaroitinpakon ja valistuksen ansiosta. Palovaroittimien kehitys ei jostain syystä ole ottanut yhtä suuria harppauksia kuin mitä niiden yleistyminen antaisi odottaa, mutta nykyään on sentään tarjolla yhä enemmän myös älykoteihin sopivia malleja.

Schneider Electricin uutuus, Wiser-palovaroitin onkin yhteensopiva Schneider Electricin Wiser Smart Home -järjestelmän muiden laitteiden kanssa. Jos palovaroittimen liittää tähän älykotijärjestelmään, hälyttää laite tulipalon sattuessa sekä perinteiseen tapaan äänellä että lähettämällä siitä ilmoituksen kännykkään.

1.13 WS Living room wiser smoke alarm NO SMOKE 1
Schneider Electricin Wiser-palovaroitin toimii sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Kuva: Schneider Electric

Älykotijärjestelmään liittämisestä on se hyöty, että palovaroitin keskustelee muiden Wiser-laitteiden kanssa ja voi vaikkapa sytyttämällä kaikki kodin valot havaitessaan savua tai lämpöä – näin hälytyksen huomaa, vaikka sitä ei kuulisikaan. Isommissa kodeissa voi yhdistää kaksi tai useamman Wiser-varoittimen hälyttämään samaan aikaan, jolloin hälytyksen kuulee joka puolella taloa.

Palovaroitin ei tarvitse verkkoyhteyttä toimiakseen, joten se hälyttää ja kommunikoi muiden Wiser-laitteiden kanssa, vaikka kodin netti olisikin alhaalla.

Laite toimii vain kiinteällä (ei-vaihdettavalla) paristolla, joten uudiskohteeseen se ei sovi – uusissa taloissa kun vaaditaan verkkovirralla toimivat palovaroittimet.

Hinta ja saatavuus

Älyvaroitin on saatavilla pian, ja sen hinta on noin 70 euroa.

Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mikä on Dolby Atmos FlexConnect?

Kun vain paras on kyllin hyvää

Älypalovaroitin vanhoihin asuntoihin

Mistä haluaisit lukea enemmän?

Erikoisten vempaimien CES 2022

CES 2022: mitä odotamme vuoden suurimmilta tekniikkamessuilta?

Ääni & Kuva
Scroll to Top