Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Älykäs palovaroitin vanhoihin asuntoihin

Schneider Electric lanseeraa langattoman palovaroittimen, joka viestii puhelimen kautta ja hälyttää tietysti äänekkäästi havaitessaan savua ja lämpöä.

forfatter
Julkaistu 27.04.2022 - 10:43

Suomessa tulipalot ovat nykyään harvinainen kuolinsyy, mikä on suureksi osaksi palovaroitinpakon ja valistuksen ansiosta. Palovaroittimien kehitys ei jostain syystä ole ottanut yhtä suuria harppauksia kuin mitä niiden yleistyminen antaisi odottaa, mutta nykyään on sentään tarjolla yhä enemmän myös älykoteihin sopivia malleja.

Schneider Electricin uutuus, Wiser-palovaroitin onkin yhteensopiva Schneider Electricin Wiser Smart Home -järjestelmän muiden laitteiden kanssa. Jos palovaroittimen liittää tähän älykotijärjestelmään, hälyttää laite tulipalon sattuessa sekä perinteiseen tapaan äänellä että lähettämällä siitä ilmoituksen kännykkään.

1.13 WS Living room wiser smoke alarm NO SMOKE 1
Schneider Electricin Wiser-palovaroitin toimii sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Kuva: Schneider Electric

Älykotijärjestelmään liittämisestä on se hyöty, että palovaroitin keskustelee muiden Wiser-laitteiden kanssa ja voi vaikkapa sytyttämällä kaikki kodin valot havaitessaan savua tai lämpöä – näin hälytyksen huomaa, vaikka sitä ei kuulisikaan. Isommissa kodeissa voi yhdistää kaksi tai useamman Wiser-varoittimen hälyttämään samaan aikaan, jolloin hälytyksen kuulee joka puolella taloa.

Palovaroitin ei tarvitse verkkoyhteyttä toimiakseen, joten se hälyttää ja kommunikoi muiden Wiser-laitteiden kanssa, vaikka kodin netti olisikin alhaalla.

Laite toimii vain kiinteällä (ei-vaihdettavalla) paristolla, joten uudiskohteeseen se ei sovi – uusissa taloissa kun vaaditaan verkkovirralla toimivat palovaroittimet.

Hinta ja saatavuus

Älyvaroitin on saatavilla pian, ja sen hinta on noin 70 euroa.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Kun vain paras on kyllin hyvää Etsitkö uutta televisiota, kuulokkeita tai kaiuttimia? Valitsimme parhaat tänä vuonna testaamamme tuotteet ja listasimme vinkit ostoksille!
Älypalovaroitin vanhoihin asuntoihin Schneider Electric lanseeraa langattoman palovaroittimen, joka viestii puhelimen kautta ja hälyttää tietysti äänekkäästi havaitessaan savua ja lämpöä.
Mistä haluaisit lukea enemmän? Kolme vuosikymmentä hifiä, kuluttajaelektroniikkaa ja uusia teknologioita – millaista kehitystä olemmekaan päässeet todistamaan! Auta meitäkin kehittymään ja vastaa jutun lopussa mielipidekyselyyn.
Erikoisten vempaimien CES 2022 Las Vegasin CES-messuilla esitellään paljon uusia innovaatioita ja isoja keksintöjä – ja välillä vähän outojakin juttuja.
CES 2022: mitä odotamme vuoden suurimmilta tekniikkamessuilta? Viime vuonna CES-messut järjestettiin digitaalisesti, mutta näillä näkymin CES 2022 tulee olemaan jälleen fyysinenkin tapahtuma, ja luvassa on monia kiinnostavia julkistuksia.
Netgear Orbi 960: maailman nopein mesh? WiFi 6E mahdollistaa verkkoyhteyden 6 GHz:n taajuudella, ja ensimmäinen sitä tukeva mesh-reititin on Netgear Orbi RBKE960.