Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Audi Skysphere Concept

Audin täyssähköinen roadster viihdyttää ajon aikana vaikka livekonsertilla, sillä se osaa ajaa itse.

forfatter
Julkaistu 14.08.2021 - 09:00

Audi tunnetaan futuristista konseptiautoistaan, joiden jännittävästä muotoilusta ja modernista tekniikasta lainallaan osia myöhempiin kuluttajamalleihin. Tämän päivän Audi e-tron- ja TT-malleissa esimerkiksi on taustalla konseptiautojen oivalluksia. Nähtäväksi jää, tuleeko Audin uusimmasta Skysphere Conseptista jonakin päivänä todellisuutta, sillä nyt on aika äärimmäinen auto kehitteillä!

A215686_large-989x495 A215675_medium-989x989 A215684_large-989x373 A215698_medium-989x431 A215687_medium-989x741
<
>
Audi Skysphere Concept. Kuva: AUDI AG

Audi Skysphere Concept

Skysphere-konsepti kuvittelee, miltä saksalaisvalmistajan roadster-malli voisi näyttää. Kaksipaikkainen avoauto kääntää katseet pitkänomaisella muotoilullaan ja arodynaamisilla linjoillaan, joista 23-tuumaiset renkaat kaatuvat näyttävästi. Auto muistuttaa lähinnä Lepakkomobiilia!

Auto toimii sähköllä ja aidon roadsterin tapaan on takavetoinen. Konseptiauton sähkömoottori tarjoaa 632 hv ja 750 Nm, ja akkupaketti reilut 80kWh. Auto painaa vain 1 800 kg ja paino jakautuu 40/60 %. Ja koska ohjaus on joka pyörässä, pitäisi autoa olla helppo hallita.

Autossa on myös 4-tason itseajavat ominaisuudet. Kun automaattiohjaus laitetaan päälle, vetäytyy ratti piiloon jättäen kuskin paikalla istuvalle enemmän tilaa.

Skysphere Concept on varustettu myös erillisellä sporttiasetuksella, joka madaltaa autoa ja jäykistää iskunvaimentimia. Auto pystyy sitä paitsi muuttamaan pituuttaan! Urheiluasetus pienentää rengaspohjaa, jolloin autosta tulee nopeampi ja se myös reagoi nopeammin tiukoissa kurveissa. Auton normipituus on GT-asetuksella 5,19 metriä ja lyhenee urheiluasetuksella 4,94 metriin. Kätevä toiminto ehkä myös taskuparkkeeratessa?

Infoa ja viihdettä jättiruudulta!

Jos Skyspherestä tulee joskus todellisuutta, voimme odottaa myös kattavaa infotainment-pakettia. Koko ohjauspaneeli on nimittäin päällystetty kosketusnäytöllä: ruutu on 1415 mm leveä ja 180 mm korkea! Ajotietojen näyttämisen – infon – lisäksi ruudulla voi autopilotin ollessa päällä näkyä myös videotapaaminen tai elokuva eli viihdettä (entertainment), jotka yhdessä muodostavat infotainmentin.

Skyspheressä on myös laadukas surroundjärjestelmä, jonka kaiuttimet on kätketty oviin ja istuimien taakse. Eikä siinä vielä kaikki! Audi lupaa tarjota tulevaisuudessa VIP-lippuja livestriimattuihin konsertteihin ja tapahtumiin – siinäpä ideaa pitkille ajomatkoille!

A215680_large-989x373 A215669_medium-989x373
<
>
Audi Skysphere Concept. Kuva: AUDI AG

Lisää konseptiautoja luvassa

Skysphere Conceptin lisäksi Audi on kertonut esittelevänsä kaksi muutakin konseptiautoa nimeltään  Grandsphere ja Urbansphere. Ensimmäinen, Audi Grandsphere, on luvattu näytille Münchenin IAA 2021 -messuille.

Katso Audi Skyspheren esittelyvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=klkb8OnW9d8

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Kun vain paras on kyllin hyvää Etsitkö uutta televisiota, kuulokkeita tai kaiuttimia? Valitsimme parhaat tänä vuonna testaamamme tuotteet ja listasimme vinkit ostoksille!
Älypalovaroitin vanhoihin asuntoihin Schneider Electric lanseeraa langattoman palovaroittimen, joka viestii puhelimen kautta ja hälyttää tietysti äänekkäästi havaitessaan savua ja lämpöä.
Mistä haluaisit lukea enemmän? Kolme vuosikymmentä hifiä, kuluttajaelektroniikkaa ja uusia teknologioita – millaista kehitystä olemmekaan päässeet todistamaan! Auta meitäkin kehittymään ja vastaa jutun lopussa mielipidekyselyyn.
Erikoisten vempaimien CES 2022 Las Vegasin CES-messuilla esitellään paljon uusia innovaatioita ja isoja keksintöjä – ja välillä vähän outojakin juttuja.
CES 2022: mitä odotamme vuoden suurimmilta tekniikkamessuilta? Viime vuonna CES-messut järjestettiin digitaalisesti, mutta näillä näkymin CES 2022 tulee olemaan jälleen fyysinenkin tapahtuma, ja luvassa on monia kiinnostavia julkistuksia.
Netgear Orbi 960: maailman nopein mesh? WiFi 6E mahdollistaa verkkoyhteyden 6 GHz:n taajuudella, ja ensimmäinen sitä tukeva mesh-reititin on Netgear Orbi RBKE960.