Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Teslan supercharger-asemat pian kaikkien käyttöön?

Elon Musk lupailee Teslan latausasemien aukeavan pian kaikille sähköautoille.

forfatter
Julkaistu 25.07.2021 - 10:46

Elon Musk läväytti itselleen tuttuun tapaan uutispommin Twitterissä ja ilmoitti, että Tesla avaa kaikki supercharger-latausasemansa muidenkin automerkkien käyttöön ehkä jopa tämän vuoden puolella. Twitter-viestistä jäi epäselväksi, miten hyvin muut autot pystyvät hyödyntämään Teslan päivitettyä täyttä kapasiteettia eli jopa 300 kW:n superlatausta.

Ensin Musk ilmoitti 24.7. julkaistussa tviitissään latausasemien aukeavan yleiseen käyttöön viimeistään 22.9.2022, mutta korjasi vuodeksi sitten 2021. Hän kertoi ilmoituksen koskevan kaikkien maiden latausasemia: Teslalla on yli 25 000 supercharger-laturia yhteensä 2 700 asemalla, joista tällä hetkellä 11 sijaitsee Suomessa. Tesla suunnittelee avaavansa lukuisia uusia asemia eri puolille maata vielä tämän vuoden aikana.

forfatter

Lasse Svendsen

Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Kun vain paras on kyllin hyvää Etsitkö uutta televisiota, kuulokkeita tai kaiuttimia? Valitsimme parhaat tänä vuonna testaamamme tuotteet ja listasimme vinkit ostoksille!
Älypalovaroitin vanhoihin asuntoihin Schneider Electric lanseeraa langattoman palovaroittimen, joka viestii puhelimen kautta ja hälyttää tietysti äänekkäästi havaitessaan savua ja lämpöä.
Mistä haluaisit lukea enemmän? Kolme vuosikymmentä hifiä, kuluttajaelektroniikkaa ja uusia teknologioita – millaista kehitystä olemmekaan päässeet todistamaan! Auta meitäkin kehittymään ja vastaa jutun lopussa mielipidekyselyyn.
Erikoisten vempaimien CES 2022 Las Vegasin CES-messuilla esitellään paljon uusia innovaatioita ja isoja keksintöjä – ja välillä vähän outojakin juttuja.
CES 2022: mitä odotamme vuoden suurimmilta tekniikkamessuilta? Viime vuonna CES-messut järjestettiin digitaalisesti, mutta näillä näkymin CES 2022 tulee olemaan jälleen fyysinenkin tapahtuma, ja luvassa on monia kiinnostavia julkistuksia.
Netgear Orbi 960: maailman nopein mesh? WiFi 6E mahdollistaa verkkoyhteyden 6 GHz:n taajuudella, ja ensimmäinen sitä tukeva mesh-reititin on Netgear Orbi RBKE960.