Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Täysikokoinen Lego-Lamborghini!

Lego käytti yli 400 000 osaa rakentaessaan aidon kokoisen Lamborghini Sián FKP 37 -auton.

/ 18.06.2021 - 20:58
Täysikokoinen Lego-Lamborghini!

Viime kesänä Lego Technic julkaisi näyttävän Lamborghini Sián FKP 37 -mallin 1:8-mittasuhteella. Legoauton rakentaminen oli meistä kauhean kivaa, kuten voitte videolta todeta:

Mutta kuinka kova uutinen onkaan, että nyt Lamborghini Sián FKP 37 -mallin legoversion saa aidon auton kokoisena!

LEGO Lamborghini Sían ja 400 000 Lego-palikkaa

Lego lupaa mallin olevan uskollinen alkuperäiselle, joka on siis Sían-mallin coupé-versio ja jota aikanaan tehtiin vain 63 kappaletta (olemassa on myös roadster-versio, jota tehtiin vain 19 kappaletta!). Autoon on käytetty yli 154 erilaista Lego-palikkaa ”toistamaan Lamborghini Siánin futuristisen tyylikäs ja tunnistettava siluetti”.

Kyseessä on toinen kerta, kun näiden kahden yrityksen muotoilijat, teknikot ja insinöörit tekevät yhteistyötä Lamborghini Sián FKP 37:n mittojen mukailemiseksi. Vaikka 4 000 Lego-palikasta koostuva pienoismalli oli vaikuttava ilmestys, on tällä kertaa aidon kokoiseen autoon käytetty 400 000 osaa ja lähes 8 660 tuntia (!). Lopputuloksena on kopio, jota on vaikea erottaa ajettavasta autosta, kun esikuvan ja Lego-mallin laittaa vierekkäin.

LEGO Lamborghini Sian FKP 37
LEGO vs oikea Lamborghini Sían FKP 37. Kumpi on oikea? Kuva: LEGO

”Täydellisesti mittasuhteessa olevassa mallissa on kuusikulmaisista Lego-palikoista tehty pintarakenne, joka on kiinnitetty runkoon. Muotoilu on kunnianosoitus Automobili Lamborghinin tunnetulle kuusikulmaiselle muotokielelle, joka toistuu ikonisissa takavaloissa ja pakoputkessa”, kerrotaan lehdistötiedotteessa.

Sían = Salama

Sían merkitsee salamaa Bolognan alueen murteella. Merkitystä alleviivatakseen Lego on pitänyt huolen siitä, että valot ja korin kyljessä kulkeva salamakuvio mukailevat sitä, miten oikean auton etu- ja takavalot nousevat ja laskevat.

Myös sisältä auto on yksityiskohtaisesti tehty: Lego-paloista tehty ratti on varustettu oikeaoppisesti Lamborghinin logolla ja Italian lipulla. Myös ohjauspaneeli ja istuimet on tehty legoista.

Väriltään auto on kuten LEGO Technicin 1:8-koon malli, mutta tällä kertaa toteutettu Lamborghinin omassa maalaamossa. Myös paintbrush-efekti ja elinikäinen UV-suojaus ovat uskollisia alkuperäiselle, ensimmäistä kertaa Lego-tuotteessa.

Hitsi, kun eivät älynneet laittaa kaiutinjärjestelmääkin…

legotechnicsian.com

Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (1) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (6) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (10) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (11) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (12) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (13) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (14) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (16) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (15) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (17) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (18) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (19) LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (21)
<
>
Aidon kokoinen Lego-versio Lamborghini Sián FKP 37:sta. Kuva: LEGO

 

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mikä on Dolby Atmos FlexConnect?

Kun vain paras on kyllin hyvää

Älypalovaroitin vanhoihin asuntoihin

Mistä haluaisit lukea enemmän?

Erikoisten vempaimien CES 2022

CES 2022: mitä odotamme vuoden suurimmilta tekniikkamessuilta?

Ääni & Kuva
Scroll to Top