Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Vuoden parhaat kuulokkeet 2021-2022

/ 13.10.2021 - 07:00
Vuoden parhaat kuulokkeet 2021-2022

Kuulokkeita löytyy jokaiseen budjettiin ja kuviteltavissa olevaan tarpeeseen, ja olemme tehneet parhaamme valikoidessamme valtavasta joukosta oleellisimmat kategoriat ja parhaat tuotteet. Kaikkein halvimmasta hintaluokasta ei valitettavasti vieläkään löydy kuulokkeita, jotka ansaitsisivat paikkansa vuoden parhaiden kavalkadistamme, johon voittajat valitaan varsin tarkalla syynillä. Noin sadan euron hintaluokasta löytyy jo muutama poikkeus, joita voimme suositella.

Vastamelu, vastamelu, vastamelu

Jos pitäisi yksi kuuloketrendi nostaa viime vuodelta, niin se olisi vastamelu. Lähes joka kuulokemallissa on nykyään aktiivinen vastamelu, olipa kyseessä langaton tai täyslangaton nappikuuloke. Aktiivisen vastamelun kumppaniominaisuus on äänet läpipäästävä ja mikrofoneja hyödyntävä toiminto, joka tekee ympäristön äänistä ymmärrettäviä myös tiiviisti istuvien kuulokkeiden käyttäjille. Tämä toiminto – joka on joka valmistajalla hieman eriniminen – on tärkeä, kun liikkuu autoteiden läheisyydessä tai haluaa vaikkapa kahvilassa tehdä tilauksen kuulokkeita riisumatta.

Täysin langattomat kuulokkeet

Tämän päivän myydyin luokka on täyslangattomat nappikuulokkeet. Harvoinpa enää näkee kenenkään käyttävän langallisia kuulokkeita muutenkaan. Täyslangattomien premium-luokassa eli 150 eurosta ylöspäin vastamelu alkaa olla vakio. Kaikki tämän vuoden voittajakuulokkeet on varustettu aktiivisella vastamelulla, myös Basic-luokassa.

Langalliset kuulokkeet

Perinteisimmät kuuloketyypit eli johdolla varustetut sankakuulokkeet löytyvät nykyään pääosin kahdesta kategoriasta: ne ovat joko kaikkein halvimpia tai sitten nimenomaan kallista highend-luokkaa, jossa kuulokkeista saa pulittaa useita satoja euroja. Langattomat kuulokkeet ovat usein kätevin vaihtoehto, esimerkiksi kuusimetsässä lenkkeillessä. Sitä paitsi kaikissa puhelimissa ei enää ole kuulokeliitäntää, jolloin monen arkikäytössä langattomat kuulokkeet ovat ainoa vaihtoehto.

Mutta jos haluaa kaikkein parasta äänenlaatua, on johto edelleen tärkeä, sillä langattomasti siirtyvä ja aina jollain tapaa pakattu ääni ei yllä laadultaan pakkaamattoman äänen tasolle. Tällaisessa tapauksessa pitää olla valmis maksamaan ekstraa paitsi itse kuulokkeista, myös investoimaan kuulokevahvistimeen. Ja se taas helposti tuplaa kokonaisuuden hinnan.

Tämän vuoden voittajakuulokkeet langallisista malleista sijoittuvat hintahaarukkaan 300–1 500 euroa.

Langattomat sankakuulokkeet

Langallisia sankakuulokkeita enemmän myydään langattomia. Liikkumisen helppous menee silloin äänenlaadun edelle, sillä osa musikaalisuudesta menetetään aina ääntä pakatessa langattomaan muotoon. Onneksi nykyään käytössä on yhä parempia koodekkeja, jotka mahdollistavat laadukkaamman äänensiirron Bluetoothin kautta, ja ne toimivatkin varsin hyvin. Langattomat kuulokkeet ovat ehdottomasti varsinkin puhelimen kautta soitetun musiikin kanssa näppärin vaihtoehto, joiden kanssa ei tarvitse murehtia äänilähteen vaikutuksesta äänenlaatuun, sillä kaikki digitaalinen muuntaminen ja vahvistus tapahtuu kuulokkeissa itsessään. Langattomia sankakuulokkeita on tätä nykyä jo hankala löytää ilman aktiivista vastamelua.

Hyvät langattomat sankakuulokkeet saa 200 eurolla ja parhaat maksavat yli 300 euroa.

Kuulokkeet konttoriin

Pandemia ja lisääntynyt kotitoimistolla työskentely toi markkinoille vyöryn toimistokäyttöön tarkoitettuja kuulokemalleja. Ne ovat mikrofoneilla varustettuja malleja, joiden tarkoitus on tehdä videopalavereista mahdollisimman selkeän kuuloisia ja parantaa myös puheluiden äänenlaatua jättäen kädet samalla vapaaksi. Ehdimme testata vuoden aikana joitakin työkuulokemalleja, ja muutama ilahdutti myös hyvällä äänenlaadullaan musiikkia kuunnellessa.

4 nopeaa neuvoa: näin saat eniten irti kuulokkeistasi

1) Käytä vahvistinta

Tämä neuvo koskee vain langallisia kuulokkeita. Niistä saa parhaimman äänenlaadun, kun kytkee ne kuulokevahvistimeen, jossa mielellään on sisäänrakennettu DA-muunnin. Hyvät kannettavat vahvistimet maksavat noin satasen, mutta viisi kertaa kalliimpiakin on tarjolla. Kiinteät kuulokevahvistimet, joita pidetään pöydällä, maksavat tavallisesti 300–500 euroa tai enemmänkin.

2) Hyödynnä taajuuskorjainta

Joidenkin kuulokkeiden kanssa tarjotaan mobiilisovellus, josta löytyy taajuuskorjain (EQ). Sitä voi käyttää äänen tasapainottamiseen mieleisekseen eli säätää basson, keskirekisterin ja diskantin määrää. Jos kuulokkeilla ei ole omaa sovellusta tai sovelluksesta puuttuu taajuuskorjain, voi käyttää myös kolmannen osapuolen korjainta, mutta silloin on yleensä pakko kuunnella musiikkia vain kyseisen sovelluksen kautta.

3) Tarkista äänilähteesi

Huono MP3 ei kuulosta loistavalta edes highend-kuulokkeilla. LB Ääni & Kuvan toimitus suosiikin hifilaatua toistavia suoratoistopalveluita, kuten Tidalia, Qobuzia ja nykyään myös Apple Musicia, kompressoitua ääntä välittävien palvelujen, kuten Spotifyn ja YouTube Musicin sijaan. Asialla on eniten merkitystä langallisten kuulokkeiden käyttäjille, sillä Bluetooth-siirto pakkaa ääntä joka tapauksessa.

4) Huolehdi kuulokkeiden puhtaudesta

Kuulokkeisiin kertyy ajan mittaan likaa ja pölyä, varsinkin korviin työnnettäviin kuulokenappeihin. Nappikuulokkeita voi putsata esimerkiksi pumpulipuikon tai hammastikun avulla, ja sankakuulokkeet tykkäävät, kun niitä puhdistaa nihkeällä liinalla tai kuivalla mikrokuitupyyhkeellä. Kokonaan vedenkestäviä kuulokemalleja voi huuhtaista hanan alla.

 

Ehdokkaat vuoden parhaiksi kuulokkeiksi

Voittaja Vuoden parhaat kuulokkeet 2021-2022

Vuoden parhaat pelikuulokkeet

JBL Quantum One

Kaikki, mitä saattaa toivoa (ja vähän enemmänkin)

Viime vuosien aikana Harman-konserni on uudelleenbrändännyt JBL-kaiutinmerkkiä kuulokevalmistajana. Nyt mukaan on tullut myös gaming-puoli, kun JBL Quantum One -pelikuulokkeet julkaistiin. Muotoilultaan niissä on jotain retroa, eikä niissä ole mitään hillittyä ja aikuismaista, vaan tarjolla on silkkaa fiilistelyä etenkin, kun laittaa valoshow’n päälle. Kummassakin kuulokekupissa on kolme erillistä valoaluetta, joita voi säätää erikseen.

JBL Quantum One on langallinen kuulokemalli, ja puolivälissä johtoa on kaukosäädin, jolla voi säätää peliäänen ja puheen tasapainoa. JBL on massasta poiketen päällystänyt pehmusteet aidolla nahalla tekonahan sijaan. Ikävää vegaaneille mutta loistavaa mukavuuden kannalta. Kuulokkeiden mukana tulee korvaan laitettava kalibrointimikrofoni, jonka avulla äänenlaadun saa säädettyä yksilöllisesti.

Vastamelu varmistaa voiton kotiin

Quantum Onen erikoisuus on aktiivinen vastamelu, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun törmään ominaisuuteen pelikuulokkeissa. On kuitenkin kätevää, että pelatessa voi sulkea muun maailman ulkopuolella ja keskittyä vain voittamiseen.

Tekniset hienoudet eivät toki olisi mitään, jos Quantum Onen ääni olisi surkea – mutta onneksi äänenlaatu on aivan loistava. Basso potkaisee muhevasti, keskirekisteri soi puhtaasti ja diskantti on ainakin yhtä erotteleva kuin hintaluokkansa parhaissa malleissa.

Johto on jäykkä kuin kuiva spagetti, ja sen lisäksi miinusta tulee kuulokkeiden hallintaohjelmasta. Se on toki kattava ja ominaisuudet, kuten surround-äänen dekoodaus, ovat hienoja. Tunninkaan vianetsinnän jälkeen en kuitenkaan onnistunut asentamaan ohjelmaa pääosin käyttämälleni PC:lle, vaan se oli ladattava varakoneelle – ongelma tuskin rajoittuu vain minuun käyttäjänä, vaan voi tulla vastaan muillakin.

Yhteenveto

JBL Quantum One tarjoaa kaikki pelikuulokkeilta toivotut ominaisuudet, ja enemmänkin, sillä siinä on vastamelu. Ääni on erinomainen, 3D surround-ääni toimii moitteetta, ominaisuuksia on viljalti ja kolmen erillisen RGB-alueen kanssa on kiva leikkiä. Kokonaisuus on hinnan huomioiden vaikuttava. Jäykkä johto yrittää pilata iloa, mutta sen voi korjata jeesusteippiä käyttämällä.

Vuoden parhaat langattomat Basic-kuulokkeet

Valco VMK20

Parasta ääntä kohtuuhintaan

Pienet sankakuulokkeet on muotoiltu fiksusti. Tekonahkaiset pehmusteet mukailevat päätä miellyttävän tuntuisesti ja ohjausnapit löytyvät juuri sieltä, mistä odottaisikin, sillä kuulokkeet muistuttavat paljon tuttua Bose QC35 -kuulokemallia.

Äänen suhteen Suomessa kehitetty Valco on tyytyväinen lopputulokseen. Kehitystyössä on ollut apuna Kesthouse-masterointistudio, ja Qualcommin toimittama Bluetooth-piiri tukee aptX HD- ja AAC-koodekkeja. Vastamelun taustalla ovat Analog Devices -firman tekijät.

Kun vastamelu on päällä, on ääni lämmin, täyteläinen ja miellyttävä. Vivahteita ei viljellä, vaan niitä erottuu selvästi vähemmän kuin Sony WH-1000XM4-kuulokkeilla, joka toki on huimasti kalliimpi.

Lauren Housleyn This Ain’t The Life -kappaleen tamburiini erottuu kauniisti äänikuvasta, ja kuulokkeet ovatkin parhaimmillaan popin, rockin, bluesin, hiphopin, R&B:n ja muun perkussiovoittoisen ja rytmikkään musiikin parissa.

Valco VMK20 oli meille ennestään tuntematon tuttavuus, mutta sosiaalisen median voimaa ei pidä aliarvioida – ilman somea emme ehkä olisi päätyneet testaamaan Valcoa, mikä olisi kyllä ollut harmi.

Valco VMK20 on nimittäin todella hyvä langaton sankakuulokemalli, jonka vastamelu toimii oikein hyvin. Kuulokkeet kuulostavat paremmilta kuin olisimme odottaneet, ja ne ovatkin edullisen pään vastamelukuulokkeista meidän mielestämme paras. Plussaa myös pitkästä akunkestosta, mutta suosittelemme näitä ennen kaikkea lämpimän ja täyteläisen äänenlaadun vuoksi.

Vuoden parhaat langattomat premium-kuulokkeet

Apple AirPods Max

Loistavaa vastamelua ja hieno ääni

Applen kaikkien ensimmäiset sankakuulokkeet lyövät laudalta sekä Sonyn että Bosen, ja ne ovat itse asiassa niin hyvät, että parin minuutin käytön jälkeen ei voi kuvitellakaan vaihtavansa enää Sonyyn, joka kuulostaa Applen rinnalla kuivalta hiekkapaperin rahinalta.

Android-käyttäjätkin voivat käyttää AirPods Maxia, mutta silloin menettää joitain ominaisuuksia, kuten puheohjauksen – Siri toimii vain Applen laitteissa. Jos taas taskussa on iPhone, voi AirPods Max -kuulokkeita käyttää viestien lukemiseen, lähimmän ravintolan löytämiseen, sään kysymiseen ja muuhun sellaiseen, mihin Siriä nyt käytetäänkään.

Kuten mukautuvan taajuuskorjaimen käyttämiseen. Se käyttää kuulokekuppien sisällä olevia mikrofoneja kuunnellakseen ympäristön akustiikkaa ja säätääkseen äänen tasapainoa sen mukaan. Silmälaseja käyttäessä esimerkiksi basso voi usein tuntua latteammalta, kun lasien sangat työntävät kuulokkeita etäämmälle korvista. Tätä ongelmaa ei AirPods Maxin kanssa ole, sillä muhkeat pehmusteet imaisevat silmälasien sangat sisäänsä, ja vaikka kuulokkeet olisivatkin vähän huonosti paikoillaan, on ääni aina mukavan tasapainoinen.

Applen Spatial Sound ei ikävä kyllä toimi Android-puhelimilla. 3D-äänenä Spatial Sound on erityiesn siisti elokuvia katsellessa. Kuulokkeiden sisällä olevat gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi määrittävät jatkuvasti äänilähteen sijaintia kuulokkeisiin suhteutettuna, eli jos kääntää päätä, myös ääni ”kääntyy” kuulokkeiden sisällä tuntuen aina tulevan suoraan kuvaruudusta. Jännittävä ominaisuus!

Vaikka Apple-laitteiden kalleuteen onkin jo tottunut, nostaa AirPods Maxin hintalappu odotuksia kuulokkeiden laadun suhteen. Kun kuulokkeet ottaa ensi kertaa laatikosta, selittyy osa hinnasta saman tien: ne näyttävät ja tuntuvat todella laadukkailta. Silkkiseen mattapintaan ei jää sormenjälkiä, kangaspäällyste on todella pehmeä ja sanka vaikuttaa jämäkältä. Ja kun kuulokkeet nostaa korvilleen, on hinta todella helppo hyväksyä.

Kuulokkeet istuvat painostaan huolimatta täydellisesti. Ääni on kirkas, dynaaminen ja todella vivahteikas, ja basso ja diskantti ovat hyvässä tasapainossa. Vastamelu on parasta laatua, ja keksin moitittavaa vain siitä, että kuljetuskotelo on vähän hassu ja siitä, etteivät kuulokkeet ole vedenkestävät.

 

Vuoden Premium-kuulokkeet

Philips Fidelio X3

Musiikin rakastajille

On helppo erehtyä luulemaan, että Philips Fidelio X3 on kallis kuulokemalli etenkin siihen nähden, ettei kyseessä ole vastamelukuuloke eikä edes langaton malli.

Vaikka itse rakastankin hyviä vastamelukuulokkeita, en käytä sellaisia kuunnellessani musiikkia omassa rauhassani. Silloin haluan parasta mahdollista äänenlaatua, mikä tiputtaa suurimman osan langattomista kuulokkeista pois. Paitsi jos haluaa maksaa tuplasti enemmän kuin Philipsin Fidelio X3 -kuulokkeista. Ai eikö? Sitä minäkin – ja lisäksi avoimet kuulokkeet ovat suljettuja mukavammat, kun kuuntelee musiikkia monta tuntia putkeen. Eikä avoimia malleja juuri löydy langattomina.

Highendiä massoille

Philips kutsuu Fidelio X3 -kuulokkeita ”massojen highendiksi”. 400 euron suositushinnallaan malli asettuu premium-luokan keskivaiheille, jossa kilpailu on äärimmäisen kovaa. Edeltäjä X2 maksoi noin 300 euroa ja oli luokkansa johtavia malleja. Hinnan noustessa myös vaatimukset X3:lle nousevat.

Philips Fidelio X3 kuulostaa samalta kuin näyttääkin: tyylikkäältä. Kuuntelu ei käy väsyttäväksi tai tylsäksi, sillä ääni on lämmin ja vetoava, ja sitä tekee mieli kuunnella monta tuntia putkeen.

Philips on varustanut kuulokkeet 50 mm:n elementeillä, eli ne ovat hieman suuremmat kuin tavanomaiset 40-milliset. Koko tuo bassorekisteriin lisää energiaa. Piditpä sitten rockista, akustisesta tai klassisesta, on vaikea olla pitämättä Fideliosta. Kuulokkeet ovat ehtaa hifiä, jossa musiikki soi erottelevasti ja laulu, jouset ja puhaltimet – ja sähkökitara – tuntuvat olevan lähellä.

Syväbasso ei ole energisimmästä päästä, keskirekisteri saattaa olla hieman vetäytyvä ja 8 kHz:n kohdalla oleva korostus tuo diskantin eteen, mutta samalla ilmavimmat ylilyönnit katoavat korkeammalle.

Ne ovat tosin pikkuseikkoja, koska oikeasti Philips Fidelio X3 on kokonaisuutena todella hyvä kuulokemalli. Edeltäjäänsä verrattuna hintaluokassa on hypätty ylemmälle tasolle, jossa kisa on kovaa.

Vuoden Highend-kuulokkeet

Focal Clear MG

Magnum-ääntä magnesiumin avulla

Tavoitteena Clear MG:n elementtien kanssa on ollut tehdä niistä lähes häviävän kevyet mutta silti tarpeeksi jäykät, jotta ne pysyvät nopeimpienkin rytmien mukana säröttämättä ääntä. Tähtäimessä on ollut myös keksiä edullisempi ratkaisu kuin Utopia-huippumallin tähtitieteellisen kalliit beryllium-kalvot.

Ensimmäisissä Clear-kuulokkeissa elementit olivat magnesiumin ja alumiinin seosta, mutta Clear MG -mallissa alumiini on jätetty pois, jotta äänentoisto olisi vieläkin tarkempaa, myös diskanttirekisterissä.

Focal Clear MG kuulostaa aivan upelata. Kun kuuntelee kontrabassoa Esperanza Spaldingin Formwela 1 -jazzkappaleessa, soi basso muhkeammin kuin Sennheiser HD 800S -kuulokkeilla, ja sen kontrasti pianoon nähden on suurempi.

Kirkasta laulua

Laulu toistuu uskomattoman puhtaasti, olipa ääni miehen tai naisen. Clara-Lane Lens ja Nick Cave täydentävät toisiaan LITANIES-teoksella, joka on Nick Caven ja Clara-Lane Lensin isän, säveltäjä Nicholas Lensin oopperamainen sävellys. Nick Caven matala laulu on ilmiömäisen jykevällä alustalla ja soi muhkeammin kuin HD 800S:llä. Clara-Lane Lensin laulu soi yhtä kirkkaana ja vivahteikkaana kuin Sennheiserillakin, mutta rekisteri tuntuu laajemmalta Focal Clear MG:llä.

Avoin Focal Clear MG on lähes kaikin tavoin loistava kuulokemalli. Musiikki kuulostaa upealta ja yksityiskohtien kerrostumat ovat huikeat. Keskirekisteri soi kauniisti ja muhkeasti. Basso on päättäväinen muttei dominoiva, ja diskantti vivahteikas, energinen ja erotteleva. Ja mikä parasta, kuulokkeet eivät vaadi hurjan tehokasta vahvistinta toimiakseen, vaan tavanomaisempikin ratkaisu riittää.

Stereokuva ei levittäydy yhtä leveälle kuin monilla kilpailijoilla, ja Clear MG tuntuu hiukan monitorimaisemmalta kuulokkeelta – mutta erittäin musikaaliselta sellaiselta.

Vuoden parhaat Basic-täyslangattomat

Huawei FreeBuds 4i

Budjettiluokan parhain

Huawei on investoinut äänenlaatuun varustamalla kuulokkeensa tehokkailla 10-millisillä elementeillä ja vastamelulla – harvinaisuuksia näin edullisessa hintakategoriassa!

Akunkestoksi ilmoitetaan 10 tuntia vastamelun ollessa pois päältä ja 7,5 tuntia sen ollessa aktivoituna. Kotelosta saa 1,2 täyslatausta.

Puhelut onnistuvat FreeBuds 4i -kuulokkeilla hyvin. Ympäröivä häly vaimenee ja puheesta saa hyvin selvää. Konsonantit kuulostavat hiukan luonnottomilta ja niissä kuuluu digitaalinen käsittely. FreeBuds Pro on tällä saralla hiukan parempi ja Apple AirPods Pro huomattavasti parempi.

Freebuds 4i:n äänenlaatu

Huawei FreeBuds 4i:n ääni on tasapainoinen ja miellyttävä basso tuo hyvin esiin popmusiikin rytmit. Kontrabasso kuulostaa riittävän uskottavalta ja eläväiseltä. Tehdasasetuksillaan ääni on parempi kuin  JBL Live Pro+:n, mutta toisaalta JBL tarjoaa taajuuskorjaimen, jonka avulla äänestä saa säädettyä mieleisensä. Hyvin säädettynä JBL:ää on vaikea päihittää, mutta kun vertaan JBL:ää ja Huaweita tehdasasetuksillaan, on Huawei minusta parempi kuin tuplasti kalliimpi JBL.

Huawei FreeBuds 4i on ehkäpä paras alle sadan euron hintainen kuulokemalli, jonka olen testannut. Ääni on erittäin tasapainoinen, basso täyteläinen ja laulu ja soittimet toistuvat luonnollisina keskirekisteristä ylöspäin. Keskirekisteri voi olla hiukan kesy, mutta kovin pahasta puutteesta ei ole kyse. FreeBuds 4i kuulostaa melkein yhtä hyvältä kuin Pro-versio ja joiltakin osin jopa paremmalta, kun keskirekisteri ei ole niin päällekäyvä.

Olisi ollut mukavaa, jos sovelluksesta olisi voinut valita vastamelun ja säätää ääntä taajuuskorjaimella, mutta nyt vastamelun valinnat on tehtävä vain kuulokenapeista itsestään eikä EQ:ta ole tarjolla lainkaan. Se on oikeastaan ainoa moitteemme.

Vuoden Premium-täyslangattomat

Bowers & Wilkins PI7

Parhaat täysin langattomat kuulokkeet

Bowers & Wilkins PI7 on varustettu suurilla 9,2-millisillä kaiutinelementeillä, jollaiset löytyvät myös PI5-mallista. Ne on omistettu ainoastaan basson ja keskirekisterin toistamiseen, ja diskantilla on oma elementtinsä.

Erillinen diskantti on tyyppiä balansoitu armatuuri, joka dynaamisesta elementistä poiketen ei tarvitse ilmanottoa liikuttaakseen kalvoa, ja joka sen vuoksi liikkuu tarkemmin, kun ulkoiset ilmanpainevaihtelut eivät pääse vaikuttamaan siihen. Se sopii paremmin toistamaan nopeat diskanttitaajuudet.

Upeat kuulokkeet

Bowers & Wilkins PI7 on upea täysin langaton kuulokemalli. Basso on mahtava ja dynaamisuus on ihan eri tasolla kuin muilla vastaavilla kuulokemalleilla. Ääni on lämmin ja vivahteikas, laulu ja soittimet toistuvat luonnollisesti ja kaikki pysyy hyvin kasassa myös kovalla volyymilla. Näin lähelle isoja sankakuulokkeita ei ole vielä yksikään nappikuulokemalli päässyt.

Kaiken huipuksi kuulokkeissa on pari hienoa ominaisuutta, joita ei muista löydy. Ensinnäkin vastamelua ja äänet läpipäästävää ambient-asetusta voi pitää päällä yhtä aikaa. Hienoin ominaisuus on kuitenkin kotelon analoginen liitäntä, jonka avulla kuulokkeita voi käyttää myös lentokoneessa.

Jäin kaipaamaan vain taajuuskorjainta sovellukseen. Akunkestokin voisi olla parempi, mutta ei tosin tehojen ja vahvistimen ehdoilla!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top