Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

Julkaistu 15.09.2021 - 10:00
OnePlus Buds Pro
Geir Gråbein Nordby

Kun avaa kuulokekotelon, tuntee ainakin Apple-käyttäjä jännää tuttuutta: OnePlus Buds Pro on häpeilemättömimpiä AirPods Pro -kopioita, mitä Kiinasta tulee. Tosin Buds Pro on valkoisen sijaan musta, ja mikrofoniosio on peilimäisen kiiltävä. Laatuvaikutelma on erinomainen, ja pehmeälinjainen kuuloke tuntuu ergonomiselta.

Esikuvansa mukaisesti Buds Pro on varustettu vastamelulla ja ympäristön äänet läpipäästävällä toiminnolla, ja nämä saa aktivoitua nipistämällä toista mikrofonivartta.

Kuulokkeilla saa toistettua korkearesoluutioista ääntä LHDC-koodekilla, jonka kaistanleveys on noin 900 kbit/s ja tuki riittää 24 bittiä/96 kHz-äänelle.

Mainos
OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro. Kuva: OnePlus

Sovellus

OnePlussan sovellus on nimeltään HeyMelody, mikä on tärkeä tieto, sillä sitä ei löydy sovelluskaupasta hakemalla OnePlus-nimellä, vaan vain syöttämällä tarkan nimen. Sovelluksesta kuulokkeet saavat päivityksensä ja sitä kautta käyttäjä pääsee määrittelemään hipaisukytkinten toiminnot. Vastamelun ja äänten läpipääsyn saa päälle ja pois myös sovelluksesta, tai vastamelun määrän voi valita muutamasta vaihtoehdosta. Tarjolla on myös Smart-asetus, joka valitsee sopivimman vastamelun määrän ympäristön hälyisyyden mukaan.

Taajuuskorjainta sen sijaan ei tarjota, mutta sovelluksen kuulotesti räätälöi äänen oman kuulon mukaan. Rentoutumista avittamaan sovelluksesta löytyy Zen-asetuksia eli mediaatiomusiikkia sekä metsän, nuotion ja meren ääniä. Hauska lisä, varmasti monelle tarpeeseen.

OnePlus Buds Pro ladataan joko USB-C-johdolla tai langattomasti asettamalla kotelo Qi-alustalle.

 

OnePlus Buds Pro Case
Buds Pron kotelon saa ladattua joko langattomasti tai USB-C:n avulla. Kuva: OnePlus

OnePlus Buds Pro käytössä

Suhtaudun aina pienellä varauksella AirPods-kopioihin, mutta tällä kertaa siihen ei ole syytä. OnePlus Buds Pro kuulostaa nimittäin todella hyvältä – sanoisin jopa, että paremmalta kuin esikuvansa.

Jopa yhdessä pelkkää AAC-koodekkia tukevan iPhonen kanssa ääni on erittäin kirkas ja neutraali. Billie Eilishin laulu on luonnollinen ja kirkas, ja vaikka basso ei iskekään samalla voimalla kuin Supra Nero-XT Prolla tai tietyin osin JBL Tour Pro+ -kuulokkeilla, kuulostaa OnePlus korrektimmalta.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled
Kuva: OnePlus

Lorden Solar Powerissa kitara soi luonnollisemmin kuin millään muulla testin kuulokkeella. Basso on täyteläisempi ja volyymi kovempi kuin Sennheiser CX True Wireless -kuulokkeilla.

Klassinen musiikki soi kauniisti, ja soinnut tanssivat flyygelin koskettimilta ihanasti samalla, kun viulut levittäytyvät ilmasti täyttämään äänikuvan. Kontrabasso saisi olla jyhkeämpi, mutta luonnolliselle äänikuvalle uskollinen sointi on kaiken kaikkiaan karkkia korville.

Minulla ei ollut riittävän tuoretta Android-puhelinta käsillä, jotta olisin päässyt testaamaan korkearesoluutiosta LHDC-koodekkia, mutta Sonyn vastaavan LDAC-koodekin perusteella odottaisin musiikin soivan vieläkin ilmavammin ja erottelevammin.

Vastamelu toimii hyvin mutta tekee musiikista vähemmän dynaamista. Hyvä kompromissi kuitenkin tilanteisiin, joissa halutaan vaimentaa hälyä.

Puheluiden ääni on hyvä: vastaanottajalle ääni kuuluu hiukan terävästi, mutta ei kuitenkaan epämiellyttävästi. Konsonanteissa on ilmavuutta.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled
Kuva: OnePlus

Yhteenveto

OnePlus Buds Pro on erinomainen kuulokemalli, joka soi neutraalisti ja uskottavasti useimpien musiikkityylien kanssa. Jos haluaa korostaa vahvaa bassoa, kannattaa ehkä tutustua muihin malleihin, mutta jos arvostaa puhdasta sointia ja musikaalisuutta, on OnePlus oikea valinta.

Myös sovellus on käytännöllinen, joskin taajuuskorjain puuttuu. Tällä äänenlaadulla sillä ei tosin ole niin väliksikään.

Karakter
OnePlus Buds Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top