Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Julkaistu 15.09.2021 - 10:08
Supra Nero-TX Pro
Geir Gråbein Nordby

Kaksi vuotta sitten testatessani Supra Nero-TX -kuulokkeita vaikutuin siitä, miten hyvää ääntä kuulokkeiden valmistaja Sound of Sweden olikaan saanut mahdutettua alle satasen hintaisiin kuulokkeisiin. Siinä oli pisin akunkesto, johon olimme törmännet (80 h) yhdistettynä jylisevään bassoon. Edullisen hinnan huomioiden oli helppo antaa anteeksi keskinkertainen puheluiden laatu, vastamelun puuttuminen ja micro-USB-lataus. Lisäksi sovitteita oli kokoa pieni ja pienempi, joten jouduin turvautumaan muun valmistajan sovitteisiin.

Lue myös: Supra Nero TX – Harvinaisen hyvä löytö

Nyt Supra on päättänyt korjata puutteet uuteen Nero-TX Pro -malliinsa. Sen mukana tulee useammat sovitteet, myös memory foam -vaahtomuoviset. Kuulokenapit ovat edeltäjästään poiketen vedenkestävät. Hintaa on tullut melkein puolet lisää, mutta Nero-TX Pro maksaa silti puolet vähemmän kuin useimmat kuuluisempien merkkien mallit.

Mainos
Supra NERO-TX-PRO_IPX6-med-splash_svart
Supra Nero-TX Pro on vedenkestävä IPX6-luokituksen mukaisesti. Kuva: Supra

Vielä pidempi akunkesto

Akunkesto on kasvanut entisestään ja on nyt yhteensä 100 tuntia. Kuulokenappien omaksi akunkestoksi ilmoitetaan 7 tuntia mutta ei sitä, onko aika vastamelulla vai ilman. Paljon se on joka tapauksessa ottaen huomioon, että kuulokkeet latautuvat nopeasti kotelossaan. Kotelon taas luvataan tarjoavan 16 (!) latauskertaa ennen kuin koteloa itseään tarvitsee ladata. Lataukseen tarvitaan USB-C-piuhaa, sillä se ei onnistu langattomasti.

Kotelossa on näppäränä lisäominaisuutena mahdollisuus ladata myös puhelinta USB-portin kautta. Kapasiteettia ei ole ilmoitettu milliampeereina, joten on epäselvää, kuinka paljon pikkukotelosta saa virtaa kännykkään. Ja miksei kotelon kantta ole kiinnitetty saranoilla? Irtokannen kanssa häviämisriski on melkoinen.

Vastamelu ja äänten läpipääsy

Iso uutinen on se, että Nero-TX Pro on saanut vastamelun, valmistajan mukaan maailman pienimpänä true wireless -kuulokkeena. Nero-TX Pron äänten läpipääsytoiminto on nimeltään Transparency Mode. Se on vastamelun vastakohta eli voimistaa ympäristön ääniä, jotta liikenteen seassa on turvallista kävellä tai kuulee, mitä muut sanovat riisumatta kuulokkeita.

Supra Nero-TX Pro - jet fighter
Supra Nero-TX Pro -kuulokkeet on varustettu vastamelulla edullisemmasta edeltäjästään poiketen. Kuvitus: Sound of Sweden

Supra Nero-TX Pro käytössä

Supra Nero-TX Pron ohjaamiseen ei ole tarjolla sovellusta, joten ääni on sellainen kuin se sattuu olemaan. Toimintoja voi ohjata painamalla kuulokenappeja, mutta suosin itse yleensä ohjausta kännykällä, sillä se on yksinkertaisempaa.

Ääni muistuttaa halvemman Nero-TX:n ääntä. Ennen kaikkea muhkea, tiukka ja mahtava basso on jäänyt mieleen, ja se iskee kuin moukari Bilie Eilishin Lost Causessa. Puhdas, kaunis bassokitara soi etualalla Billien suuren ja läsnäolevan laulun kera.

Sama ilmiö käy Jadenin R&B-henkisessä Summer-räpissä. Basso hieroo päätä viihdyttävän kuin mihin harva kuulokemalli yltää.

Basso ei peitä alleen muita taajuuksia, vaan bassokitara tekee nätisti tilaa pianolle ja Barbara Pravin laululle Saute-kappaleessa. Kyseinen teos on moderni versio perinteisestä ranskalaisesta chansonista, johon on sekoitettu elektronisia rytmejä – itse sekä pidän tästä yhdistelmästä että vihaan sitä, mutta se kuulostaa hyvältä.

Edellisestä huolimatta on sanottava, että diskantissa ei riitä erottelevuutta, ja joskus alempi ylärekisteri soi turhan raa’asti. Vahvat naisäänet ja kovat symbaalit voivat vähän viilellä korvia, kun volyymi on kovalla, vaikka ei olisikaan löytänyt tiivisti istuvia sovitteita. Silloin bassoa katoaa ja terävät taajuudet korostuvat.

Puheluissa konsonantit erottuvat selkeästi ja kohinaa on vähän. Kohinanpoisto (noise gate) toimii vähän turhan tehokkaasti poistaessaan suhinaa sanojen välistä kuulostaakseen ihan luonnolliselta, mutta se toimii käytännössä hyvin. Myös vastamelu toimii niin kuin pitää, ja äänten läpipääsyn mahdollistava toiminto kuulostaa luonnolliselta ja miellyttävältä.

Supra Nero-TX Pro
Kuva: Supra

Yhteenveto

Supra Nero-TX Pro on erinomainen kuulokemalli: kompakti ja silti akku kestää puoli iäisyyttä. Tai ainakin seitsemän tuntia napeissa itsessään ja yli 90 tuntia kotelosta!

Ääni on viihdyttävä muhkean ja lujan basson ansiosta. Jyhkeydestään huolimatta basso ei hukuta muita taajuuksia alleen, vaan kokonaisuus kuulostaa hyvältä ja rokkaavan musiikin kuuntelu on erityisen hauskaa.

Vastamelun, äänten läpipääsyn, vedenkestävyyden sekä hieman edeltäjäänsä paremman puhelulaadun ansiosta on Supra Nero-TX Pro hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä ostos.

Karakter
Supra Nero-TX Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu! Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top