Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

Julkaistu 15.09.2021 - 10:02
JBL Tour Pro+
Geir Gråbein Nordby

Siitä ei ole kauaakaan, kun JBL julkaisi menestyksekkään ja tikkumaisen Live Pro+ -kuulokemallinsa. Nyt vuorossa on tavallisemmin muotoiltu Tour Pro+, jossa ei siis ole törröttäviä mikrofonivarsia. Tour Pro+:n akunkeston luvataan olevan tunnin pidempi eli 8 tuntia. Kotelo lataa kuulokkeet vielä kolme kertaa täyteen.

Muutoin Tour Pro+ on samanlainen kuin sisarmallinsa: siinä on vastamelu/äänten läpipääsy (joka vahvistaa ympäristön ääniä niin että kuulokkeita riisumatta kuulee, mitä tapahtuu), joka aktivoidaan vasenta kuulokenappia napauttamalla. JBL Headphones -sovelluksesta löytyvät muut asetukset.

JBL Tour Pro+ Plus GeirNordby

Mainos

JBL Tour Pro+. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Vastamelu ja äänten läpipääsy

Vastamelun määrää ei voi säätää, se on joko päällä tai pois. Minusta ratkaisu toimii vallan mainiosti. Äänten läpipääsyä on sen sijaan kahta tyyppiä: Ambient Aware päästää ympäristön ääniä mahdollisimman paljon läpi, ja TalkThru valikoi keskirekisteri- ja bassotaajuuksia korostaakseen puhetta. Minusta TalkThru kuulosti luonnollisemmilta ja toimi useimmissa tilanteissa parhaiten.

Lue myös: JBL Live Pro+ – Mahtava ääni – vain sovelluksen päässä

JBL Tour Pro+ tukee puheohjausta Google Assistantin ja Amazon Alexan kautta, ja sovelluksesta saa valita, aktivoituuko puheavustaja oikeaa vai vasenta kuulokenappia painamalla.

JBL Tour Pro+ Plus case
JBL Tour Pro+:n kotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Geir Gråbein Nordby

JBL Tour Pro+ käytössä

Sovelluksessa on pari vaihtoehtoa Bluetoothille. Normal lupaa vakaampaa yhteyttä äänenlaadun yli tilanteissa, joissa voi olla häiriötä yhteyksissä. Audio taas panostaa parhaaseen äänenlaatuun musiikkia kuunnellessa, ja Video mahdollisimman pieneen viiveeseen ja toimivimpaan huulisynkkaan elokuvien ja pelien kohdalla. Minusta viive oli kylläkin asetuksesta huolimatta samaa luokkaa koko ajan, ja petyin Video-asetuksen viiveeseen, joka vaikeuttaa kuvan ja äänen synkkaamista.

Kuulokkeiden mukana tulee erilaisia sovitteita, joten todennäköisesti jokin niistä istuu.

Aluksi JBL:n basso soi täyteläisesti, mutta keskirekisteri latteasti ja diskantti hiukan terävästi. JBL:n ässä hihassa onkin sen sovellus, jossa on harvinaisen hyvä taajuuskorjain. Ääntä saa säädettyä taajuuskäyrillä vapaasti, joten käytin tilanteen hyväksi ja säädin keskirekisteriä kovemmalle ja madalsin 6 Hz:n tietämillä olevaa teräväsointista taajuutta. Mutta tietenkin säädöt pitää tehdä juuri omien mieltymysten mukaan.

JBL Tour Pro+ Plus(2)
Kuva: JBL

Taajuuskorjaimessa olisi kyllä hyvä olla enemmän valmiita esiasetuksia niille, joista äänen säätäminen tuntuu liian hankalalta. Jazz nimittäin poistaa koko keskirekisterin, Vocal basson ja Basso vahvistaa sitä ainoaa taajuutta, joka mielestäni oli jo valmiiksi hyvä.

Kun äänen saa kohdilleen, se on täyteläisempi kuin Supra Nero-TX Pro -kuulokkeilla, joten laulu erottuu paremmin ja äänikuva levittäytyy ilmavammin. Piano on eloisa ja sekä klassinen että pop toimivat hyvin. Äänenlaatu ei juuri muutu vastamelusta, mutta ilman sitä vaste toimii hieman nopeammin.

Puheluiden laatu on hyvä ja vastaanottaja kuulee puheen. Ääni on kuitenkin raaempi ja teennäisempi kuin parhailla nappikuulokkeilla, joissa on tikkumaiset mikrofonit.

JBL-Tour-PRO-TWS-2
Kuva: JBL

Yhteenveto

JBL Tour Pro+ on käytännöllisillä ominaisuuksilla, hyvällä akunkestolla ja toimivalla vastamelulla/äänten läpipääsyllä varustettu kuulomalli. Äänenlaatu on ihan hyvä, mutta hienosäätö taajuuskorjaimella vie diskantista terävyyden ja tuo keskireksiterin esiin. Loistavan taajuuskorjaimen ansiosta JBL nouseekin erinomaiseksi, sillä ilman säätömahdollisuutta ääni olisi vain keskinkertainen.

Karakter
JBL Tour Pro+
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus. Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top