Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

Julkaistu 15.09.2021 - 10:00
Beats Studio Buds
Geir Gråbein Nordby

Loistavan täyslangattoman treenikuulokemalli Powerbeats Pron jälkeen Applen omistama Beats tuo markkinoille arkikäyttöön sopivan Beats Studio Buds -mallin. Ellipsinmuotoiset kuulokenapit eroavat muotoilultaan Applen omista tikkumaisista AirPodseista. Siinä missä AirPods ei välitä Android-käyttäjistä, voi Beats Studio Budsin yhdistää iOS- ja Android-laitteisiin vain koskettamalla – kiitos NFC-tekniikan.

Beats Studio Buds GeirNordby-L&B scaled
Beats Studio Buds. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Sporttisen Powerbeats Pron tapaan myös Studio Budsilla on IPX4-suojausluokitus, joten kuulokemalli sietää vettä ja hikoilua. Studio Buds ei sovi kuitenkaan yhtä hyvin lenkkikaveriksi, sillä siitä puuttuu Powerbeatsin siiveke, joka pitäisi kuulokkeet paikoillaan kovassakin tärinässä. Istuvuus on silti hyvä kolmen erikokoisen sovitteen ansiosta, joista testaajan korviin keskikokoinen osoittautui parhaimmaksi.

Lue myös: Beats Powerbeats Pro – Edelleen suosikkejamme

Mainos

AirPods Pron tapaan Beats Studio Buds on varustettu pienillä ilma-aukoilla, joiden ansiosta korviin ei synny tunnetta tyhjiöstä (kuin olisi veden alla). Ratkaisu toimii hyvin eivätkä kuulokkeet natise niin paljon kuin testin muut mallit, vaikka eivät täydellisen hiljaiset olekaan.

beats studio buds colors
Beats Studio Pro on saatavilla punaisena, mustana ja valkoisena. Kuva: Beats

Spatial Audio

Apple Music -palvelun tilaajat arvostanevat Dolby Atmos -ääniraitojen Spatial Audio -tukea, joka toimii valikoiduissa Apple Musicin julkaisuissa.

Vastamelu ja äänten läpipääsy

Kuulokenappien akku kestää vastamelu päällä viitisen tuntia, ja kotelosta saa vielä 10 tuntia lisää soittoaikaa. Ilman vastamelua luvut ovat 8 plus 16 tuntia.

Vastemelusta puheenollen, sille on kaksi asetusta: Active, joka sulkee hälyn ulkopuolelle, ja päinvastaisesti toimiva Transparency, joka vahvistaa ympäristön ääniä. Näin on helppo jutella ihmisten kanssa kuulokkeita riisumatta.

Sanomalla ”Hei, Siri!” saa aktivoitua Applen puheavustajan. iOS-käyttäjät pääsevät nauttimaan myös ”Etsi”-toiminnosta, ja Android-käyttäjillä toimii ”Etsi laitteeni” – näppärää, mikäli sattuu unohtamaan, mihin on kuulokkeet käsistään laskenut.

beats studio buds black
Akku kestää vastamelu päällä 5 tuntia ja kotelosta kuulokkeet saa ladattua vielä kaksi kertaa. Kuva: Beats

Beats Studio Buds käytössä

Kuulokkeiden yhdistäminen kännykkään sujuu kuin tanssi, olipa käytössä sitten Android-puhelin tai iPhone. Kuulokkeet vain tuodaan puhelimen viereen, jolloin se tunnistaa ne. Kuulokkeet istuvat mukavasti, ja oikein odottaa, että pääsee kuuntelemaan niillä musiikkia.

Kunnes musiikki alkaa soimaan. Parin tahdin jälkeen tuntuu, että homma on nähty (tai kuultu) ja haluan riisua kuulokkeet. Ylempi keskirekisteri soi aivan liian kovaa, mikä saa laulun viiltelemään korvia ja soittimet kuulostamaan metallisilta ja erittäin epämiellyttäviltä.

Bassontoisto ei ole niin liioiteltua kuin Beatsilla yleensä, vaan tasapainoinen. Se ei kuitenkaan auta, kun loput äänikuvasta riipii selkäpiitä.

Beats Studio Buds lifestyle(2)
Kuva: Beats

Applen tai Beatsin kuulokkeille ei perinteisesti ole tarjolla sovellusta, ja niin on tälläkin kertaa. iPhonen käyttäjät voivat säätää taajuuskorjainta oman puhelimensa Music-sovelluksella (joka toimii myös Apple Music -palvelun ääneen). Spotify tarjoaa myös taajuuskorjaimen omassa sovelluksessaan, mutta sovelluskohtainen äänenlaatu ei paljon auta, sillä heti kun avaa Netflixin, YouTuben, Tidalin tai Qobuzin – muutamia mainitakseni – on ääni taas viiltelevän terävä.

Myöskään puheluiden äänenlaatu ei vakuuta, vaan ääni on sulkeutunut ja kuulostaa tulevan ikään kuin verhon läpi.

Beats Studio Buds lifestyle
Kuva: Beats

Yhteenveto

Odotin kovasti Beats Studio Budsin testaamista, sillä valmistajan Powerbeats Pro on suosikkikuulokkeeni treenatessa. Studio Buds on kuitenkin soinniltaan liian terävä ja brutaali, puheluiden laatu ei vakuuta ja vastamelukin toimii keskinkertaisesti. Silloin ei paljon lohduta, että kuulokkeet tukevat Spatial Audiota ja Dolby Atmosta.

Karakter
Beats Studio Buds
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla. Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top