TESTISSÄ: EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Karakter
EPOS Sennheiser ADAPT 560
forfatter
Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto.
On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.
Faktat
  • Alusta: PC, Mac, Teams, UC
  • Tyyppi: On-ear, suljettu
  • Elementit: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Taittuu kokoon: On
  • Ohjelmisto: EPOS Connect (Windows, Mac)
  • Liitännät: USB-A, (Bluetooth)
  • Akunkesto: 24 h vastamelu päällä, 41–46 h ilman vastamelua
  • Mikrofonivarsi: On
  • Verkkosivusto: eposaudio.fi

Epos valmistaa viestintävälineitä toimistoihin, yrityksille ja pelaamiseen, ja Sennheiserin kanssa tehdyn yhteystyön tarkoitus on luoda parasta mahdollista ääntä ja mukavuutta. Itse sain ahaa-elämyksen ADAPT 660 -kuulokkeiden kohdalla: se on käytännössä sama kuin Sennheiser PXC 550-II paitsi paremmalla mikrofonilla ja puheluominaisuuksilla. Ja millainen äänenlaatu puheluihin siinä onkaan Sennheiserin kuluttajakuulokkeisiin verrattuna!

EPOS Sennheiser Adapt 560 front
Kuva: Epos

Kokemus toi silmissäni (tai korvissani) uskottavuutta sille, että Epos todella ottaa äänenlaadun vakavasti. Kuten Norjan Eposista vastaava johtaja Erik Wasa – entinen Saksan HiFi Klubbenin johtaja – totesi:

Aiemmin minulla oli töissä musiikin kuunteluun tarkoitetut kuulokkeet, ja pidin puheluiden äänenlaatua ihan ookoona. Nyt ollaan kuitenkin ihan eri tasolla. Ja toimistokuulokemalli ei voi tyytyä hyvään äänenlaatuun vain puheluiden kohdalla, vaan sen pitää toimia myös musiikinkuunteluun.

EPOS Erik Wasa
Erik Wasan mielestä meidän pitäisikin puhua enemmän toimiston äänenlaadusta.

ADAPT 560 on kokoontaittuva on-ear-kuuloke, vaikkakin niin iso, että malli menisi melkein over-earista. Isommasta 660-mallista poiketen tulee ADAPT 560:n mikrofonivarsi lähemmäs suuta. Varressa on kaksi mikrofonia, jotka työskentelevät yhdessä puhtaan puheäänen toistamiseksi ja hälyn vaimentamiseksi.

Kuulokkeissa on vastamelu, mistä on iso ilo toimiston hälyssä.

EPOS Connect software
EPOS Connect -sovellus Windowsille ja Macille tarjoaa yleisnäkymät yhdistetyistä laitteista ja mahdollisuuden tehdä ohjelmistopäivityksiä.

Epos ADAPT 560 käytössä

Kuulokkeet yhdistyvät automaattisesti PC:hen tai Maciin mukana tulevan USB-vastaanottimen avulla. Vastaanotin on USB-A-tyyppiä, mutta myös USB-C-tyyppi on saatavilla (BTD 800 USB-C).  ADAPT 560 on yleistä UC-tyyppi (Unifying Communications), mutta kun avaa Teamsin tietokoneelta, muuttuu USB-vastaanottimen valo sinisestä liilaksi. Silloin käytössä on erityisiä Teams-ominaisuuksia, esimerkiksi oikean kupin nappia painamalla voi vaihtaa Teams-ikkunaan.

EPOS Sennheiser Adapt 560 side
Kuva: Epos

EPOS Connect -sovelluksesta on muutakin hyötyä kuin toimia päivitysautomaattina kuulokkeille ja vastaanottimella. Erittäin hienoa.

ADAPT 560:n äänenlaatu on esimerkillinen. Oma puhe toistuu selkeästi vastaanottajalle, ja sointi on hyvin luonnollinen sekä puheen että musiikin suhteen. Tämä on parhaita kuulokkeita toimistokäyttöön, jos kuuntelee yleensä musiikkia puheluiden välillä.

On kuitenkin syytä mainita, että kuulokkeissa ei ole Sidetone-toimintoa, eli omaa ei voi kuulla kuulokkeiden kautta. Kuulokkeet myös puristavat enemmän kuin kevyet ja rennosti istuvat Jabra Evolve2 30 -kuulokkeet. Over-ear-malli ADAPT 660 sen sijaan istuu paremmin. Sanoisinkin, että ADAPT 560:n istuvuus on oikein hyvä.

 

EPOS Sennheiser Adapt 560 folded
Kuva: Epos

Johtopäätökset

Jos haluaa kuulokkeet toimistokäyttöön, on Epos ADAPT 560 parhaita valintoja. Loistava äänenlaatu puheluille, hyvänkuuloinen musiikki ja vankka laatu vakuuttavat. Nämä kuulokkeet ottavat puhelut ja musiikin yhtä vakavasti.

Jäimme kaipaamaan vain Sidetone-toimintoa, mutta kaipa ilman sitäkin voi elää.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä.
Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.

Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Halpa ja langaton.
Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.

Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti.
Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.

Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää.
Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.