Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
EPOS Sennheiser ADAPT 560
Geir Gråbein Nordby

Epos valmistaa viestintävälineitä toimistoihin, yrityksille ja pelaamiseen, ja Sennheiserin kanssa tehdyn yhteystyön tarkoitus on luoda parasta mahdollista ääntä ja mukavuutta. Itse sain ahaa-elämyksen ADAPT 660 -kuulokkeiden kohdalla: se on käytännössä sama kuin Sennheiser PXC 550-II paitsi paremmalla mikrofonilla ja puheluominaisuuksilla. Ja millainen äänenlaatu puheluihin siinä onkaan Sennheiserin kuluttajakuulokkeisiin verrattuna!

EPOS Sennheiser Adapt 560 front
Kuva: Epos

Kokemus toi silmissäni (tai korvissani) uskottavuutta sille, että Epos todella ottaa äänenlaadun vakavasti. Kuten Norjan Eposista vastaava johtaja Erik Wasa – entinen Saksan HiFi Klubbenin johtaja – totesi:

Aiemmin minulla oli töissä musiikin kuunteluun tarkoitetut kuulokkeet, ja pidin puheluiden äänenlaatua ihan ookoona. Nyt ollaan kuitenkin ihan eri tasolla. Ja toimistokuulokemalli ei voi tyytyä hyvään äänenlaatuun vain puheluiden kohdalla, vaan sen pitää toimia myös musiikinkuunteluun.

Mainos
EPOS Erik Wasa
Erik Wasan mielestä meidän pitäisikin puhua enemmän toimiston äänenlaadusta.

ADAPT 560 on kokoontaittuva on-ear-kuuloke, vaikkakin niin iso, että malli menisi melkein over-earista. Isommasta 660-mallista poiketen tulee ADAPT 560:n mikrofonivarsi lähemmäs suuta. Varressa on kaksi mikrofonia, jotka työskentelevät yhdessä puhtaan puheäänen toistamiseksi ja hälyn vaimentamiseksi.

Kuulokkeissa on vastamelu, mistä on iso ilo toimiston hälyssä.

EPOS Connect software
EPOS Connect -sovellus Windowsille ja Macille tarjoaa yleisnäkymät yhdistetyistä laitteista ja mahdollisuuden tehdä ohjelmistopäivityksiä.

Epos ADAPT 560 käytössä

Kuulokkeet yhdistyvät automaattisesti PC:hen tai Maciin mukana tulevan USB-vastaanottimen avulla. Vastaanotin on USB-A-tyyppiä, mutta myös USB-C-tyyppi on saatavilla (BTD 800 USB-C).  ADAPT 560 on yleistä UC-tyyppi (Unifying Communications), mutta kun avaa Teamsin tietokoneelta, muuttuu USB-vastaanottimen valo sinisestä liilaksi. Silloin käytössä on erityisiä Teams-ominaisuuksia, esimerkiksi oikean kupin nappia painamalla voi vaihtaa Teams-ikkunaan.

EPOS Sennheiser Adapt 560 side
Kuva: Epos

EPOS Connect -sovelluksesta on muutakin hyötyä kuin toimia päivitysautomaattina kuulokkeille ja vastaanottimella. Erittäin hienoa.

ADAPT 560:n äänenlaatu on esimerkillinen. Oma puhe toistuu selkeästi vastaanottajalle, ja sointi on hyvin luonnollinen sekä puheen että musiikin suhteen. Tämä on parhaita kuulokkeita toimistokäyttöön, jos kuuntelee yleensä musiikkia puheluiden välillä.

On kuitenkin syytä mainita, että kuulokkeissa ei ole Sidetone-toimintoa, eli omaa ei voi kuulla kuulokkeiden kautta. Kuulokkeet myös puristavat enemmän kuin kevyet ja rennosti istuvat Jabra Evolve2 30 -kuulokkeet. Over-ear-malli ADAPT 660 sen sijaan istuu paremmin. Sanoisinkin, että ADAPT 560:n istuvuus on oikein hyvä.

 

EPOS Sennheiser Adapt 560 folded
Kuva: Epos

Johtopäätökset

Jos haluaa kuulokkeet toimistokäyttöön, on Epos ADAPT 560 parhaita valintoja. Loistava äänenlaatu puheluille, hyvänkuuloinen musiikki ja vankka laatu vakuuttavat. Nämä kuulokkeet ottavat puhelut ja musiikin yhtä vakavasti.

Jäimme kaipaamaan vain Sidetone-toimintoa, mutta kaipa ilman sitäkin voi elää.

Karakter
EPOS Sennheiser ADAPT 560
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto. On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top