TESTISSÄ: Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Karakter
Logitech Zone Wireless
forfatter
Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti.
Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.
Faktat
  • Alusta: PC, Mac, Teams, UC
  • Tyyppi: On-ear, suljettu
  • Elementit: 32 mm
  • Taajuusalue: 30 Hz–13 kHz
  • Taittuu kokoon: On
  • Ohjelmisto: LogiTune (Windows, Mac, Android, iOS)
  • Liitännät: USB-A, USB-C (Bluetooth)
  • Akunkesto: 14 h vastamelu päällä, 15–16 h ilman vastamelua
  • Mikrofonivarsi: On
  • Verkkosivusto: logitech.fi

Logitech tarjoaa käytännössä kaikkea, mitä kotitoimistossa tarvitaan: webkameroita, näppäimistöjä, hiiriä ja tietysti myös kuulokkeita.

Zone Wireless on kompakti suljettu kuulokemalli, joka asettuu korvien päälle. Mikrofonivarsi löytyy, ja Teams-versiossa vasemman kupin keskinapista saa avattua Teamsin. Yleisempään käyttöön sopivassa UC-versiossa sama nappi vastaa ja lopettaa puhelut sovelluksesta riippumatta.

Logitech Zone Wireless
Kuva: Logitech

Vastamelu

Logitechin kuulokkeissa on vastamelu, mikä on kätevä esimerkiksi kahvilassa tai toimistossa työskenneltäessä. Mukana tulee USB-vastaanotin, joka yhdistää kuulokkeet PC:hen tai Maciin, ja kännykän saa yhdistetty kuulokkeisiin Bluetoothin avulla, jolloin niissä voi olla kaksi laitetta samanaikaisesti yhdistettynä. Hieman kalliimmassa Zone Wireless Pro -versiossa on Logitech Unifying -vastaanotin, jolla kuulokkeet saa yhdistettyä viiteen Logitechin langattomaan laitteeseen samanaikaisesti.

Kokoontaittuvien kuulokkeiden hyviin puoliin kuuluu myös mahdollisuus ladata laite langattomasti Qi-alustalla eli samalla, jolla puhelimenkin lataaminen onnistuu.

Logitech Zone Wireless LogiTune(2)
LogiTunessa voi tehdä yksinkertaisia asetuksia ja laittaa päälle oman puheen läpipäästävän Sidetone-toiminnon.

Logitech Zone Wireless käytössä

Kun lataa LogiTune-sovelluksen PC:lle tai Macille, saa tehtyä erilaisia asetuksia, kuten laitettua päälle tai pois Sidetone-äänen, jolloin käyttäjä kuulee oman puheensa – erittäin käytännöllinen toiminto! 5-kaistaisella taajuuskorjaimella saa säädettyä musiikin luonnetta omaan makuun sopivammaksi.

Logitech Zone Wireless det
Kuva: Logitech

Ja minä ainakin haluan. Ylä-äänet ovat Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla turhan kesyt, ja ääni jää sulkeutuneeksi. Bassokin on hieman suttuinen ja dynaamisuutta uupuu. Yläbassoa voi hiljentää ja diskanttia ja keskirekisteriä vastaavasti korostaa, mutta todella hyvää ääntä näistä kuulokkeista ei saa säätämälläkään.

Logitech Zone Wireless folded
Kuva: Logitech

Itse en ainakaan päässyt tyydyttävään lopputulokseen taajuuskorjainta säätämällä. Ääni ei ole niin huono kuin Creative Sound Blaster JAM V2, ja puheen kannalta äänenlaatu on hyvä. Logitechin kuulokkeet tekevät sen mihin ne on tarkoitettukin.

Vastamelu toimii hyvin. Se ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa vastamelukuulokkeissa, mutta vaimentaa hyvin toimiston hälyä.

Valitettavasti puheluiden laatu mikrofonin kautta ei ole aivan niin hyvä kuin toivoisi – puhe kuulostaa liian nasaalilta ja terävältä kisatakseen parhaiden kanssa. Taas kerran ääni on parempi kuin Creativella mutta Logitech ei yllä Jabran ja EPOSin tasolle.

Logitech Zone Wireless
Kuva: Logitech

Johtopäätökset

Logitech Zone Wireless on toimistokuuloke, jolla paljon hyviä ominaisuuksia. Äänenlaatu on riittävä, istuvuus hyvä ja vastamelu vaimentaa hyvin toimiston hälyä. Kokoontaittuvuus ja langaton lataus ovat erinomaisia ominaisuuksia myös.

Puheluissa äänenlaatu on liian nasaali ja terävä. Ulkopuolelta tulevat äänet vaimentuvat hyvin, mutta käyttäjän oma puhe kuulostaa luonnottomalta ja raa’alta, vähän kuin vanhanaikaisen sisäpuhelimen rohinalta. Vastaanottaja kuitenkin kuulee puheen, joten kriittistä ongelmaa tässä ei ole.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä.
Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.

Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Halpa ja langaton.
Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.

Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää.
Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto.
On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.