Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Logitech Zone Wireless
Geir Gråbein Nordby

Logitech tarjoaa käytännössä kaikkea, mitä kotitoimistossa tarvitaan: webkameroita, näppäimistöjä, hiiriä ja tietysti myös kuulokkeita.

Zone Wireless on kompakti suljettu kuulokemalli, joka asettuu korvien päälle. Mikrofonivarsi löytyy, ja Teams-versiossa vasemman kupin keskinapista saa avattua Teamsin. Yleisempään käyttöön sopivassa UC-versiossa sama nappi vastaa ja lopettaa puhelut sovelluksesta riippumatta.

Logitech Zone Wireless
Kuva: Logitech

Vastamelu

Logitechin kuulokkeissa on vastamelu, mikä on kätevä esimerkiksi kahvilassa tai toimistossa työskenneltäessä. Mukana tulee USB-vastaanotin, joka yhdistää kuulokkeet PC:hen tai Maciin, ja kännykän saa yhdistetty kuulokkeisiin Bluetoothin avulla, jolloin niissä voi olla kaksi laitetta samanaikaisesti yhdistettynä. Hieman kalliimmassa Zone Wireless Pro -versiossa on Logitech Unifying -vastaanotin, jolla kuulokkeet saa yhdistettyä viiteen Logitechin langattomaan laitteeseen samanaikaisesti.

Mainos

Kokoontaittuvien kuulokkeiden hyviin puoliin kuuluu myös mahdollisuus ladata laite langattomasti Qi-alustalla eli samalla, jolla puhelimenkin lataaminen onnistuu.

Logitech Zone Wireless LogiTune(2)
LogiTunessa voi tehdä yksinkertaisia asetuksia ja laittaa päälle oman puheen läpipäästävän Sidetone-toiminnon.

Logitech Zone Wireless käytössä

Kun lataa LogiTune-sovelluksen PC:lle tai Macille, saa tehtyä erilaisia asetuksia, kuten laitettua päälle tai pois Sidetone-äänen, jolloin käyttäjä kuulee oman puheensa – erittäin käytännöllinen toiminto! 5-kaistaisella taajuuskorjaimella saa säädettyä musiikin luonnetta omaan makuun sopivammaksi.

Logitech Zone Wireless det
Kuva: Logitech

Ja minä ainakin haluan. Ylä-äänet ovat Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla turhan kesyt, ja ääni jää sulkeutuneeksi. Bassokin on hieman suttuinen ja dynaamisuutta uupuu. Yläbassoa voi hiljentää ja diskanttia ja keskirekisteriä vastaavasti korostaa, mutta todella hyvää ääntä näistä kuulokkeista ei saa säätämälläkään.

Logitech Zone Wireless folded
Kuva: Logitech

Itse en ainakaan päässyt tyydyttävään lopputulokseen taajuuskorjainta säätämällä. Ääni ei ole niin huono kuin Creative Sound Blaster JAM V2, ja puheen kannalta äänenlaatu on hyvä. Logitechin kuulokkeet tekevät sen mihin ne on tarkoitettukin.

Vastamelu toimii hyvin. Se ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa vastamelukuulokkeissa, mutta vaimentaa hyvin toimiston hälyä.

Valitettavasti puheluiden laatu mikrofonin kautta ei ole aivan niin hyvä kuin toivoisi – puhe kuulostaa liian nasaalilta ja terävältä kisatakseen parhaiden kanssa. Taas kerran ääni on parempi kuin Creativella mutta Logitech ei yllä Jabran ja EPOSin tasolle.

Logitech Zone Wireless
Kuva: Logitech

Johtopäätökset

Logitech Zone Wireless on toimistokuuloke, jolla paljon hyviä ominaisuuksia. Äänenlaatu on riittävä, istuvuus hyvä ja vastamelu vaimentaa hyvin toimiston hälyä. Kokoontaittuvuus ja langaton lataus ovat erinomaisia ominaisuuksia myös.

Puheluissa äänenlaatu on liian nasaali ja terävä. Ulkopuolelta tulevat äänet vaimentuvat hyvin, mutta käyttäjän oma puhe kuulostaa luonnottomalta ja raa’alta, vähän kuin vanhanaikaisen sisäpuhelimen rohinalta. Vastaanottaja kuitenkin kuulee puheen, joten kriittistä ongelmaa tässä ei ole.

Karakter
Logitech Zone Wireless
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti. Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top