TESTISSÄ: Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Karakter
Creative Sound Blaster JAM V2
forfatter
Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Halpa ja langaton.
Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.
Faktat
  • Alusta: PC, Mac
  • Tyyppi: On-ear, avoin
  • Elementit: 32 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Taittuu kokoon: Ei
  • Ohjelmisto: Creative App (Windows)
  • Liitännät: Bluetooth 5 (NFC), USB
  • Akunkesto: 22 h
  • Mikrofonivarsi: Ei ole
  • Verkkosivusto: creative.com

Creative on vastuussa SoundBlaster-äänikorteista, joilla sai tietokoneen ääntä parannettua kultaisella 80-luvulla. Creativella on toki sen jälkeenkin ollut hyviä äänikortteja. Mutta valmistaa Creative muutakin, esimerkiksi kuulokkeita. Uusinta tuotantoa edustaa edullisimman kategorian Sound Blaster JAM V2.

Niitä markkinoinaan kuulokkeina, jotka sopivat tavallisen käytön lisäksi myös toimistoon. Kuulostaa täydelliseltä! Lisäksi niissä on SmartComms Kit niminen ominaisuus, jonka luvataan tekevän keskusteluista parempia ja sujuvampia. VoiceDetect tunnistaa käyttäjän äänen ja laittaa mikrofonin sen mukaan päälle tai pois. Kaksisuuntainen NoiseClean-toiminto vähentää puolestaan hälyä molempiin suuntiin, joskin se toimii vain Windows 10 -käyttäjillä.

Creative App

Windowsille tehty Creative App antaa mahdollisuuden säätää ääntä 10-kaistaisen taajuuskorjaimen avulla.Lue myös: Creative SXFI Theater – Elokuvateatteri päähän ja menoksi

Käytännössä kyseessä on tavallinen langaton kuulokemalli, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni puhetta varten. Mikrofonivartta ei tosin ei ole. Langattomuus on toteutettu Bluetoothin avulla, ja sentään version 5 kanssa, joten kuulokkeisiin voi yhdistää PC:n ja kännykän samanaikaisesti. Helppoa NFC-yhdistämistekniikkaa, jollaisella Android-käyttäjiä hemmotellaan, ei yleensä näin halvoista kuulokkeista löydy.

JAM V2:n voi liittää tietokoneeseen USB-johdolla, jolloin saa käyttöönsä pakkaamattoman äänen. Kun lataa Creative App -sovelluksen Windowsille saa käyttöönsä 10-kaistaisen taajuuskorjaimen.

Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle
Kuva: Creative

Sound Blaster JAM V2 käytössä

Ikävä kyllä Creativen kuulokkeista ei löydy juurikaan positiivista kerrottavaa sen lisäksi, että ne ovat halvat. Ääni on lattea ja ohut. Taajuuskorjaimesta on pakko vetää hirveästi korostettua 4 kHz:n aluetta vaimeammaksi. Myös basson vahvistaminen on välttämätöntä, mutta ei se säätämisenkään jälkeen kunnossa ole, vaan samea, eloton ja lattea.

Myös puheluiden laatu on huono mikrofonista huolimatta. Se vaimentaa joitakin ulkoisia ääniä mutta pakkaa käyttäjän äänen lähes rikki. Jos käyttää Bluetoothin sijaan johtoa, tilanne on parempi, mutta en silti voi suositella näitä.

Istuvuuskin on vähän nii ja näin, ja kuppien etuosa painaa poskia. Avoin rakenne, joka ei ole ollut kovassa huudossa sitten 90-luvun tuo myös tuulen suhinan ja muiden puheen korviin. Toimistokäyttö ei tulisi kuulonkaan!

Johtopäätökset

Creative SoundBlaster JAM V2 on halpa kuulokemalli. Kaikin puolin. Paitsi siinä mielessä, että jos uusi laite päätyy pian elektroniikkaromuksi, tulee mikä tahansa hankinta kalliiksi. Creativen äänenlaatu on surkea laulun kohdalla, joten saman tien voi käyttää tietokoneen kaiuttimia.

JAM V2 on niin heikkolaatuinen, että jos pomo ehdottaa näitä töissä, on varmaankin aika vaihtaa työpaikkaa. Ja ainakaan näihin ei kannata omia rahojaan haaskata.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä.
Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.

Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti.
Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.

Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää.
Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto.
On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.