Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Creative Sound Blaster JAM V2
Geir Gråbein Nordby

Creative on vastuussa SoundBlaster-äänikorteista, joilla sai tietokoneen ääntä parannettua kultaisella 80-luvulla. Creativella on toki sen jälkeenkin ollut hyviä äänikortteja. Mutta valmistaa Creative muutakin, esimerkiksi kuulokkeita. Uusinta tuotantoa edustaa edullisimman kategorian Sound Blaster JAM V2.

Niitä markkinoinaan kuulokkeina, jotka sopivat tavallisen käytön lisäksi myös toimistoon. Kuulostaa täydelliseltä! Lisäksi niissä on SmartComms Kit niminen ominaisuus, jonka luvataan tekevän keskusteluista parempia ja sujuvampia. VoiceDetect tunnistaa käyttäjän äänen ja laittaa mikrofonin sen mukaan päälle tai pois. Kaksisuuntainen NoiseClean-toiminto vähentää puolestaan hälyä molempiin suuntiin, joskin se toimii vain Windows 10 -käyttäjillä.

Creative App

Mainos

Windowsille tehty Creative App antaa mahdollisuuden säätää ääntä 10-kaistaisen taajuuskorjaimen avulla.Lue myös: Creative SXFI Theater – Elokuvateatteri päähän ja menoksi

Käytännössä kyseessä on tavallinen langaton kuulokemalli, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni puhetta varten. Mikrofonivartta ei tosin ei ole. Langattomuus on toteutettu Bluetoothin avulla, ja sentään version 5 kanssa, joten kuulokkeisiin voi yhdistää PC:n ja kännykän samanaikaisesti. Helppoa NFC-yhdistämistekniikkaa, jollaisella Android-käyttäjiä hemmotellaan, ei yleensä näin halvoista kuulokkeista löydy.

JAM V2:n voi liittää tietokoneeseen USB-johdolla, jolloin saa käyttöönsä pakkaamattoman äänen. Kun lataa Creative App -sovelluksen Windowsille saa käyttöönsä 10-kaistaisen taajuuskorjaimen.

Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle
Kuva: Creative

Sound Blaster JAM V2 käytössä

Ikävä kyllä Creativen kuulokkeista ei löydy juurikaan positiivista kerrottavaa sen lisäksi, että ne ovat halvat. Ääni on lattea ja ohut. Taajuuskorjaimesta on pakko vetää hirveästi korostettua 4 kHz:n aluetta vaimeammaksi. Myös basson vahvistaminen on välttämätöntä, mutta ei se säätämisenkään jälkeen kunnossa ole, vaan samea, eloton ja lattea.

Myös puheluiden laatu on huono mikrofonista huolimatta. Se vaimentaa joitakin ulkoisia ääniä mutta pakkaa käyttäjän äänen lähes rikki. Jos käyttää Bluetoothin sijaan johtoa, tilanne on parempi, mutta en silti voi suositella näitä.

Istuvuuskin on vähän nii ja näin, ja kuppien etuosa painaa poskia. Avoin rakenne, joka ei ole ollut kovassa huudossa sitten 90-luvun tuo myös tuulen suhinan ja muiden puheen korviin. Toimistokäyttö ei tulisi kuulonkaan!

Johtopäätökset

Creative SoundBlaster JAM V2 on halpa kuulokemalli. Kaikin puolin. Paitsi siinä mielessä, että jos uusi laite päätyy pian elektroniikkaromuksi, tulee mikä tahansa hankinta kalliiksi. Creativen äänenlaatu on surkea laulun kohdalla, joten saman tien voi käyttää tietokoneen kaiuttimia.

JAM V2 on niin heikkolaatuinen, että jos pomo ehdottaa näitä töissä, on varmaankin aika vaihtaa työpaikkaa. Ja ainakaan näihin ei kannata omia rahojaan haaskata.

Karakter
Creative Sound Blaster JAM V2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Halpa ja langaton. Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top