TESTISSÄ: Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Karakter
Jabra Evolve2 85
forfatter
Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää.
Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.
Faktat
  • Alusta: PC, Mac, Teams, UC
  • Tyyppi: On-ear, suljettu
  • Elementit: 40 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Taittuu kokoon: Kyllä
  • Ohjelmisto: Jabra Express (Windows, Mac)
  • Liitännät: USB-A tai USB-C (Bluetooth)
  • Akunkesto: 20-32 h vastamelu päällä, 30–37 h ilman vastamelua
  • Mikrofonivarsi: On
  • Verkkosivusto: jabra.fi

Jabra Evolve2 85 on suuri ja edistyksellinen kuulokemalli työkäyttöön, jossa Jabra on huomioinut myös musiikin kuuntelun. Lopputulos on ikään kuin Elite 85h -mallin toimistoversio mikrofonivarrella, jonka voi taittaa näkymättömiin oikeaan kuppiin. Elite 85h:n tapaan myös Evolve2 85 on varustettu vastamelulla.

Jabra Evolve2 85 front

Kuva: JabraKuulokkeet saa yhdistettyä joko PC:hen tai Maciin mukanatulevalla USB-vastaanottimella, joka on valittavana USB-C:nä tai USB-A:na. Sain testiin USB-A-version, joka on myös UC-malli erotuksena Microsoft Teamsille sertifioidusta versiosta. MS-mallissa yksi kupin napeista avaa Teamsin yhdellä painalluksella.

Kuulokkeet voi myös hankkia latausjalustan kanssa, joka toimii samalla säilytystelineenä. Se ei ole langaton Qi-alusta, vaan lataaminen tapahtuu kahden fyysisen kontaktin kautta. Langaton lataus onnistuu siis vain Jabran omana ratkaisuna.

Jabra Evolve2 85 Jabra Direct
Jabra Evolve2 85 -kuulokkeita voi säätää Windowsille ja Macille saatavasta Jabra Direct -sovelluksesta.

Asetukset sovelluksesta

Evolve2 85 -kuulokkeille on monia säätövaihtoehtoja ja asetuksia Jabra Direct -sovelluksessa. Jos haluaa kuulokkeiden menevän pauselle automaattisesti, kun ne riisuu, tai haluaa vastamelun päälle, tai haluaa automaattisesti hylätä tulevat puhelut, jos on jo varattu, niin tämä kaikki onnistuu sovelluksesta valitsemalla.  Puhelut saa halutessaan aktivoitua myös mikrofonivarren ollessa piilossa, mutta tämän asetuksen ollessa päällä ei mikrofonia voi käyttää vastameluun, vaikka puomi olisikin alhaalla. Silloin puheluihin tulee siis enemmän taustamelua.

Päivityksiä vastaanottavassa sovelluksessa on myös 5-käyräinen taajuuskorjain sekä Sidetone, jolla oma ääni kuuluu käyttäjälle selkeämmin. Itse suosin tätä asetusta.

Jabra Evolve2 85 charger

Langaton lataus maksaa ekstraa. Kuva: Jabra

Jabra Evolve2 85 käytössä

Musiikin kuunteluun Jabran huippumalli on testin paras. Ääni on vahva ja puhdas, ja basso toistuu täyteläisesti. Diskantti ei ehkä ole kaikkein erottelevin, mutta eipä se muissakaan toimistokuulokkeissa ole. Jos haluaa vain yhdet kuulokkeet, joita voi käyttää sekä töihin että vapaa-aikaan, on Evolve2 85 todennäköisesti paras vaihtoehto.

Vastamelu on myös hyvä, ja koska kupit asettuvat korvien ympärille, ne eivät purista pitkässäkään käytössä. Korvat saattavat kyllä hiostua, sillä kuulokemalli on suljettua, mutta kaiken kaikkiaan mukavuus on huippuluokkaa.

Jabra Evolve2 85 Black USB-C-Dongle
Kuva: Jabra

Mikrofonin kautta käytävät puhelut eivät kuitenkaan ole mielestäni parhaalla tolalla. Oma ääneni pakkautuu ja vastapuoli kuulostaa nasaalilta. Se on minusta aika yllättävää, sillä mikrofonivarren pitäisi tehdä isompi ero kuluttajamalli Elite 85h:n puheluiden laatuun. Ja kyllähän ääni tulee lähemmäs ja häly vaimentuu paremmin, mutta puhe ei toistu yhtä luonnollisesti kuin EPOS ADAPT 560 -kuulokkeilla. Mielenkiintoista kyllä, sain paremman puheluäänen saman valmistajan huomattavasti edullisemmasta Evolve2 30 -mallista. Syy lienee siinä, että edullisemmassa mallissa on pidempi mikrofonivarsi, joka tulee vielä lähemmäs suuta kuin Evolev2 85 -mallissa. Olen silti aika pettynyt tähän.

Jabra Evolve2 85 headset
Foto: Jabra

Johtopäätökset

Jabra Evolve2 85 on isoin – ja kallein – testaamamme kuulokemalli toimistokäyttöön. Se kyllä hoitaa hommansa hienosti. Musiikin kohdalla äänenlaatu on luokkansa parasta etenkin dynaamikan suhteen Ääni on selkeä ja basso täyteläinen. Myös vastamelu toimii erinomaisesti.

Kiintoisasti puheluiden äänenlaatu on vain keskinkertaista. Ei missään nimessä huonoa, mutta ei parhaimmistoakaan. Tällä hinnalla olisimme odottaneet vaikuttavampaa suoritusta.

Jabra Evolve2 85 lifestyle2 scaled 1

Myös tässä testissä

Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä.
Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.

Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Halpa ja langaton.
Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.

Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti.
Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto.
On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.