Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Jabra Evolve2 85
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 85 on suuri ja edistyksellinen kuulokemalli työkäyttöön, jossa Jabra on huomioinut myös musiikin kuuntelun. Lopputulos on ikään kuin Elite 85h -mallin toimistoversio mikrofonivarrella, jonka voi taittaa näkymättömiin oikeaan kuppiin. Elite 85h:n tapaan myös Evolve2 85 on varustettu vastamelulla.

Jabra Evolve2 85 front

Kuva: JabraKuulokkeet saa yhdistettyä joko PC:hen tai Maciin mukanatulevalla USB-vastaanottimella, joka on valittavana USB-C:nä tai USB-A:na. Sain testiin USB-A-version, joka on myös UC-malli erotuksena Microsoft Teamsille sertifioidusta versiosta. MS-mallissa yksi kupin napeista avaa Teamsin yhdellä painalluksella.

Mainos

Kuulokkeet voi myös hankkia latausjalustan kanssa, joka toimii samalla säilytystelineenä. Se ei ole langaton Qi-alusta, vaan lataaminen tapahtuu kahden fyysisen kontaktin kautta. Langaton lataus onnistuu siis vain Jabran omana ratkaisuna.

Jabra Evolve2 85 Jabra Direct
Jabra Evolve2 85 -kuulokkeita voi säätää Windowsille ja Macille saatavasta Jabra Direct -sovelluksesta.

Asetukset sovelluksesta

Evolve2 85 -kuulokkeille on monia säätövaihtoehtoja ja asetuksia Jabra Direct -sovelluksessa. Jos haluaa kuulokkeiden menevän pauselle automaattisesti, kun ne riisuu, tai haluaa vastamelun päälle, tai haluaa automaattisesti hylätä tulevat puhelut, jos on jo varattu, niin tämä kaikki onnistuu sovelluksesta valitsemalla.  Puhelut saa halutessaan aktivoitua myös mikrofonivarren ollessa piilossa, mutta tämän asetuksen ollessa päällä ei mikrofonia voi käyttää vastameluun, vaikka puomi olisikin alhaalla. Silloin puheluihin tulee siis enemmän taustamelua.

Päivityksiä vastaanottavassa sovelluksessa on myös 5-käyräinen taajuuskorjain sekä Sidetone, jolla oma ääni kuuluu käyttäjälle selkeämmin. Itse suosin tätä asetusta.

Jabra Evolve2 85 charger

Langaton lataus maksaa ekstraa. Kuva: Jabra

Jabra Evolve2 85 käytössä

Musiikin kuunteluun Jabran huippumalli on testin paras. Ääni on vahva ja puhdas, ja basso toistuu täyteläisesti. Diskantti ei ehkä ole kaikkein erottelevin, mutta eipä se muissakaan toimistokuulokkeissa ole. Jos haluaa vain yhdet kuulokkeet, joita voi käyttää sekä töihin että vapaa-aikaan, on Evolve2 85 todennäköisesti paras vaihtoehto.

Vastamelu on myös hyvä, ja koska kupit asettuvat korvien ympärille, ne eivät purista pitkässäkään käytössä. Korvat saattavat kyllä hiostua, sillä kuulokemalli on suljettua, mutta kaiken kaikkiaan mukavuus on huippuluokkaa.

Jabra Evolve2 85 Black USB-C-Dongle
Kuva: Jabra

Mikrofonin kautta käytävät puhelut eivät kuitenkaan ole mielestäni parhaalla tolalla. Oma ääneni pakkautuu ja vastapuoli kuulostaa nasaalilta. Se on minusta aika yllättävää, sillä mikrofonivarren pitäisi tehdä isompi ero kuluttajamalli Elite 85h:n puheluiden laatuun. Ja kyllähän ääni tulee lähemmäs ja häly vaimentuu paremmin, mutta puhe ei toistu yhtä luonnollisesti kuin EPOS ADAPT 560 -kuulokkeilla. Mielenkiintoista kyllä, sain paremman puheluäänen saman valmistajan huomattavasti edullisemmasta Evolve2 30 -mallista. Syy lienee siinä, että edullisemmassa mallissa on pidempi mikrofonivarsi, joka tulee vielä lähemmäs suuta kuin Evolev2 85 -mallissa. Olen silti aika pettynyt tähän.

Jabra Evolve2 85 headset
Foto: Jabra

Johtopäätökset

Jabra Evolve2 85 on isoin – ja kallein – testaamamme kuulokemalli toimistokäyttöön. Se kyllä hoitaa hommansa hienosti. Musiikin kohdalla äänenlaatu on luokkansa parasta etenkin dynaamikan suhteen Ääni on selkeä ja basso täyteläinen. Myös vastamelu toimii erinomaisesti.

Kiintoisasti puheluiden äänenlaatu on vain keskinkertaista. Ei missään nimessä huonoa, mutta ei parhaimmistoakaan. Tällä hinnalla olisimme odottaneet vaikuttavampaa suoritusta.

Jabra Evolve2 85 lifestyle2 scaled 1

Karakter
Jabra Evolve2 85
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää. Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top