Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
Jabra Evolve2 30
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 30 on yksinkertainen ja edullinen Evolve-sarjan kuulokemalli, jonka sivuun taittuvassa mikrofonivarressa on kaksi mikrofonia. Kuulokekupeissa on 28-milliset elementit. Kuulokkeet ovat langalliset, ja siitä löytyy versio sekä USB-A- että USB-C-johdolla. Langaton kommunikaatio ei siis onnistu.

Testasimme tässä stereokuuloketta, mutta Evolve2 30 on saatavilla myös monoversiona, jossa on vain yksi kuulokekuppi. Mono on kätevä valinta, jos työskentelee vaikkapa vastaanotossa, jossa on keskusteltava ihmisten kanssa sekä kasvokkain että puhelimitse, mutta tavalliseen toimistokäyttöön suosittelemme stereoversiota. Sen ansiosta musiikin kuuntelukin on mukavaa ja myös melunvaimennus toimii paremmin.

Jabra Evolve2 30 MS side
Kuva: Jabra

Lue myös: Jabra Elite 85h – Jabra haastaa eliitin

Mainos

Aktiivista vastamelua kuulokkeissa ei tosin ole, vaan kyseessä on vain mekaaninen, suljettujen kuppien aiheuttama hälynvaimennus. Se riittänee useimmille ihmisille.

Kuulokkeet on varustettu punaisella valolla, joka tarkoitus on kertoa muille, että käyttäjää ei saa häiritä. Team-versiossa on lisäksi oma nappi, jolla aktivoidaan Microsoft Teams. Evolve2 30 toimii myös muiden palaveriohjelmien kanssa ja on saatavana myös yleisempänä UC-versiona (Unified Communications).

Kun lataa Windowsille tai Macille Jabra Direct -ohjelman, saa käyttöönsä 5-kaistaisen taajuuskorjaimen, ohjelmistopäivitykset ja erilaisia ominaisuuksia kovilta ääniltä suojautumiseen. Ohjelmasta saa päälle myös SideTone-toiminnon, jolla saa oman äänensä kuuluviin kuulokkeiden läpi. Itse pidän eniten tästä ominaisuudesta.

Jabra Evolve2 30 MS
Kuva: Jabra

Jabra Evolve2 30 käytössä

Vain 125 gramman painoiset kuulokkeet istuvat mukavasti myös pidempään käytettynä. Koska kuulokkeet ovat niin pienet ja kevyet, ei niistä varsinaisesti huou huippulaadukasta vaikutelmaa, mutta eivät ne huonoltakaan tunnu. Ja laatuvaikutelma on ainakin todella kaukana Creative Sound Blaster JAM V2:sta.

Puheluiden äänenlaatu on varsin hyvä. Oma ääneni kuuluu selkeästi vastaanottajalle hälyisämmässäkin ympäristössä (testasin ulkona kevyessä tuulessa ja kahvilan äänimaailmaa toistavan nauhoituksen avulla). Viestintävälineenä Evolve2 30 on vallan mainio, etenkin hinnan huomioiden.

Jabra Evolve2 30 app EQ
Jabra har 5-band grafisk EQ för ljudinställning.

Jabran ohjelmassa on 5-kaistainen taajuuskorjain äänen säätämiseen.

Musiikki kuulostaa kivalta eikä suuria puutteita ole. asso on riittävän täyteläinen, laulu ja soittimet toistuvat kirkkaina ja kuulokkeet sietävät pientä volyyminnostoa ja rumpujen tuntua korvissa ilman, että ääni säröilee. Jos Evolve2 30 tarjoaisi paremmat dynamiikat ja vähän enemmän resoluutiota ylä-äänissä, olisin ollut täydellisen tyytyväinen.

Johtopäätöket

Jabra Evolve2 30 on pieni mutta erittäin hyvä kuulokemalli toimistokäyttöön. Puhe erottuu selkeänä molempiin suuntiin hyvän mikrofonin ja taitavasti säädettyjen elementtien ansiosta. Jos valitsee stereoversion, jollaisen me testasimme, saa lisäksi hyvän passiivisen melunvaimennuksen sekä hyvän äänenlaadun musiikin kuunteluun.

Koska tässä mallissa on johto, on kuulokkeet laskettava pöydälle, jos kesken palaverin täytyy lähteä käymään jossain. Kännykkääkään ei kuulokkeisiin voi yhdistää, eli tavalliset puhelut eivät sillä onnistu. Jos johto ei kuitenkaan haittaa, on Evolve2 30 erittäin hyvä valinta.

Karakter
Jabra Evolve2 30
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä. Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top