TESTISSÄ : DALI IO-6

Kaiuttimet päähän

DALIn kuulokedebyytti asettaa tanskalaisvalmistajan ylellisten vastamelukuulokkeiden huipulle.

DALI IO-6

Ääni & Kuva kiteyttää

Dynaaminen ja kirkas ääni, joka vetää vertoja perinteisille laatukuulokkeille. Vastamelu toimii moitteettomasti ja rakenteen laatu on kohdillaan.
Suhteellisen painavat. Ei sovellusta ja vastamelulle on vain yksi asetus – tosin miksi täydellisen tasapainoista vastamelua tarvitsisikaan säätää?
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, vastamelu
 • Elementit: 50 mm, paperikuitua
 • Taajuusalue: 10–20 000 Hz
 • Aktiivinen vastamelu: On
 • Impedanssi (passiivi): 25 ohmia
 • Akunkesto: 30 h vastamelu ja Bluetooth päällä
 • Puheohjaus: On
 • Sovellus: –
 • Liitännät: USB-C, 3,5 mm:n plugi, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD, AAC)
 • Paino: 325 g
 • Verkkosivusto: dali-speakers.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 399 €

DALI hyppää vastamelun luksusluokkaan IO-6-kuulokkeillaan; ne näyttävät ja tuntuvat juuri niin ylellisiltä kuin hinnasta voisi päätelläkin. Bang & Olufsenin H9 on vielä hiuksenhienosti eksklusiivisempi, mutta aika samoissa vesissä liikutaan.

IO-6 on tarkoitettu käytettäväksi langattomasti Bluetoothilla, mutta myös USB-johdon käyttäminen onnistuu, samoin 3,5-millisen plugin.

Muiden uudempien vastamelukuulokkeiden tapaan IO-6-mallissa on ”transparancy mode”, joka päästää ympäristön äänet läpi. Vastamelun astetta ei kuitenkaan voi säätää. Sovellustakaan ei ole.

DALI kulkee vastavirtaan kosketusohjaustrendin suhteen. On makuasia, pitääkö enemmän hipaisukytkimistä vai fyysisistä napeista, mutta ainakin pidän siitä, ettei tarvitse sohia epätoivoisesti näkymättömään pisteeseen.

IO-6:n ääni on puhtaimpia ja säröttömimpiä, joita olen langattomista kuulokkeista saanut nauttia. Äänen profiili on kaunis – bassoa tai diskanttia ei kumpaakaan ole liikaa tai liian vähän. Hyvän ja huonon äänityksen eron huomaa helposti. Elektronisella vastamelulla on aina hintansa, kun osa musiikkisignaalista katoaa matkan varrella, kun ympäristön äänet vaimennetaan. DALI IO-6 -kuulokkeilla ero ei onneksi ole suuri.

Johtopäätökset

IO-6 on DALIn debyyttimalli kuulokemarkkinoilla ja täydellinen todiste siitä, että kaiutinosaaminen osataan pakata myös kuulokeformaattiin. Sovellusta ei ole ja vastamelullekin on vain yksi asetus. Mutta tarvitseeko asioiden aina ollakaan kovin monimutkaisia? Vastamelu ei ole yhtä tehokas keskirekisterissä kuin Sonylla, mutta sen vaikutus äänenlaatuun on toisaalta pienempi. IO-6:n valttikortti on sen äänenlaatu, joka on vastamelukuulokkeiden parhaimmasta päästä.

mainos

(Kuva: DALI)

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös