Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bowers & Wilkins PX7

Luksustason kuuloke-elämys

Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

Julkaistu 27.02.2020 - 11:00
Bowers & Wilkins PX7
John Hvidlykke & Geir Gråbein Nordby

PX7 on Bowers & Wilkinsin toinen yritys vastamelukuulokkeiden parissa. Ulkonäöltään se on raikas tuulahdus mustien muovikuulokkeiden maailmassa.

PX7 on Bowers & Wilkinsin uusi vastamelukuuloke, ja tällä kertaa vastamelua voi säätää suoraan vasemman kupin napista; vaihtoehdot ovat High, Low ja Off. Oikeassa kupissa on napit soiton aloittamiseen ja pausettamiseen sekä puheluihin vastaamiseen ja volyyminsäätöön.

PX7 on ensimmäinen testaamani kuulokemalli, jossa on uusi atX Adaptive -koodekki. Käytännössä uutuus yhdistää aptX:n ja korkearesoluutioisemman aptX HD:n yhteen koodekkiin.

Mainos

Ehtaan B&W-tyyliin basso soi muhevasti PX7:ssä. Diskantti erottuu hyvin, ehkä vähän liiankin. Keskirekisteri on jokseenkin vetäytynyt. Piano soi hivenen suhmuisesti, vaikkakin kaiku on iso ja ilmava.

USB-C-liitännän hieno puoli on se, että latauksen lisäksi sen kautta voi soittaa musiikkia PC:ltä. Silloin kuulokkeisiin saa digitaalista audiota 24 bittiä/96 kHz-resoluutiolla. Tällä tavalla ylä-ääniin tulee kaunista ilmavuutta ja vivahteikkuutta.

Kun vastamelun laittaa päälle, tulee toimistolla hiljaista. Ikävä kyllä se vaikuttaa myös musiikin laatuun. Sointiprofiili pysyy samana, mutta dynamiikkaa jää matkan varrelle, ääni muuttuu latteammaksi ja basso pliisummaksi. Bassoa on kyllä edelleen paljon, mutta se on vaisumpi.

Johtopäätökset

Bowers & Wilkins PX7 on hieno kuulokemalli, joka huokuu laatua ja luksusta, ja on mahtavaa, että se se soittaa korkearesoluutioista musiikkia USB:n kautta.

Jos bassovoittoiset genret ovat makuusi, niin PX7 iskee varmasti kuin sata salamaa. Valitettavasti kevyemmät sävyt eivät toistu yhtä muhevasti ja keskirekisteri jää vaisuksi. Vaikka vastamelu on pääosin oikein hyvä, voi tärisevässä bussissa istuminen höykyttää sitäkin.

BW PX7 Silver 1
(Kuva: Bowers & Wilkins)

Karakter
Bowers & Wilkins PX7
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Muheva basso ja vivahteikas diskantti etenkin Android-puhelinta ja PC:n USB-liitäntää käyttäen. Hyvä vastamelu. Todellinen premiumkokemus! Tummasävyinen soundi, lattea keskirekisteri ja iPhonen kanssa rakeinen diskantti. Puheluiden ääni on huono.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top