Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

Hyväksi havaittu

Bang & Olufsenin ylellisistä vastamelukuulokkeista on saatu jo kolmas sukupolvi. Uudistukset jäävät pieniksi, melkeinpä huomaamattomiksi.

Julkaistu 27.02.2020 - 11:00
Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
John Hvidlykke & Geir Gråbein Nordby

H9 on ylellinen over-ear-malli, jonka pyöreät kupit on päällystetty pehmeällä lampaannahalla ja täytetty memory foamilla. Panta on päällystetty vankalla kankaalla ja vahvistettu nahalla. Kokonaisuus on supertyylikäs ja näyttää siltä, että kaiken on tarkoitus kestää vuosikymmeniä. Monen muun tapaan Beoplay H9:ää ohjataan kosketuksella.

Sovelluksesta voi hallita vastamelua ja ääniasetuksia. Neutral-asetusta ei valitettavasti ole.

Kilpailijoilla on useita vastamelun vahvuuksia, mutta H9 tarjoaa vain yhden – joka onneksi on tehokas. Beoplay H9 poistaa kohinaa lähes yhtä hyvin kuin Sony WH-1000XM3 – ja hieman paremmin kuin Bose NCH 700.

Mainos

Vastamelukuulokkeiden äänenlaadun arviointi voi olla työlästä, sillä eroa voi olla kuin yöllä ja päivällä riippuen siitä, onko vastamelu aktivoituna vai ei. Hienoista lupauksista huolimatta äänenlaatu kärsii aina jonkin verran vastamelusta. Beoplay H9:n tapauksessa etenkin ylempi keskirekisteri saa tuta tämän, ja efekti on kuin vaatekaapissa istuisi: ylä-äänet soivat vaisuina ja korvissa tuntuu samanlainen heikko paine kuin täysin kaiuttomissa tiloissa.

Beoplay H9 antaa syvimmille bassoäänille piristysruiskeen, ja useimmissa kappaleissa se tuo miellyttävää painoa musiikkiin. Jos kappaleessa on valmiiksi paljon syväbassoa, voi bassotunnelma saada liialliset mittasuhteet.

Sony WH-1000XM3-kuulokkeisiin verrattuna H9 tuntuu suljetummalta ja etäisemmältä, etenkin vastamelun ollessa päällä.

Johtopäätökset

Laatu ja viimeistely ovat Bang & Olufsenilla omaa luokkaansa. Toisaalta niistä joutuu myös maksamaan – H9 on edelleen testin kallein. Äänenlaatua ja ominaisuuksia vertailemalla alati kasvavaan vastamelumaailman kilpailijoiden joukkoon jää H9 vähän jälkeen parhaimmista.

 

Beoplay h9 scaled 1
(Kuva: B&O)

Karakter
Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Upea laatu, hyvä vastamelu ja miellyttävä ääni. Uutena Google Assistant. Vain yksi vastameluasetus, joka heikentää hieman äänenlaatua. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top