Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser PXC 550-II Wireless

Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

Julkaistu 27.02.2020 - 11:00
Sennheiser PXC 550-II Wireless
John Hvidlykke & Geir Gråbein Nordby

Sennheiser PXC 550-II on Momentum Wireless 3:n tukeva pikkuveli. Sennheiser PXC 550-II on hillitty ja suhteellisen pieni over-ear-malli. Ovaalit kupit ovat mattamustaa muovia, ja panta on päällystetty tekonahalla.

Tämän päivän odotusten mukaisesti vastamelulla eri säätövaihtoehtoja, toisin kuin edeltäjässään. Vaihtoehdot ovat täysi vastamelu, vaihteleva vastamelu tai ei ollenkaan vastamelua.

Virransäästön nimissä kuulokkeet sammuvat itsestään, kun kuppeja kääntää 90 astetta. Toimii hyvin, mutta kuulokkeet sammu automaattisesti, kun ne laittaa pöydälle – kuten monella muulla valmistajalla.

Mainos

Jotkut valmistajat suosivat kosketusohjausta kuulokkeissaan, kun taas toiset luottavat paineltaviin nappeihin. Sennheiser on valinnut molemmat, mutta jotenkin onnistunut hukkaamaan molempien maailmojen parhaat puolet.

Neutral-asetuksella ääni on lämmin. Basso painottuu mutta ei hallitse (ja ääntä voi muutenkin säätää sovelluksesta). Keskirekisteri on kirkas, luonnollinen ja ilmava. Vastamelu ei sotke soundia.

Diskantti on hivenen vaisu, joten esimerkiksi hi-hatin iskut tuntuvat vähän kesyiltä. Ei se huono ole mutta vähän laiska kuitenkin – tähänkään vastamelulla ei ole vaikutusta suuntaan tahi toiseen.

Johtopäätökset

Sennheiser PXC 550-II on luonnollinen jatke edeltäjälleen, jotka molemmat ovat erinomaisia premiumluokan vastamelukuulokkeita. Siinä on kaikki ominaisuudet, joita vuonna 2020 vastamelukuulokkeelta odottaakin, mukaan luettuna säätyvä vastamelu ja puheohjaus. Käyttäjän näkökulmasta uudet ominaisuudet tuntuvat vähän päälleliimatuilta, ikään kuin ne olisivat taistelleet käyttöliittymässä elintilastaan.

Onneksi – ja mikä tärkeintä – Sennheiser on säilyttänyt erinomaisen äänenlaadun, jota vastamelu ei heikennä lainkaan. Tässä hintaluokassa kilpailijoita löytyy Bosen, Sonyn, B&W:n ja muutaman muun tallista, ja niillä vastamelu on vielä parempi.

 

Sennheiser PXC 550 II Wireless folded

(Kuva: Sennheiser)

Karakter
Sennheiser PXC 550-II Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Markkinoiden parasta ääntä ja virheetön vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja riittävän kompakti koko. Uudet ominaisuudet tuntuvat päälleliimatuilta. Minikokoisten nappien ja sormikoreografian opettelu tekee kuulokkeiden ohjaamisesta hankalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top