Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beats by Dre Solo Pro Wireless

Beats yllättää

Kukapa olisi uskonut, että bassostaan tunnettu Beats onnistuisi luomaan näin neutraalin soundin?

Julkaistu 27.02.2020 - 11:00
Beats by Dre Solo Pro Wireless
John Hvidlykke & Geir Gråbein Nordby

Beatsin Solo Pro -kuulokkeissa vastamelu on valmiiksi päällä. Jos painaa vasemman kupin alla olevaa nappia, kuulokkeet alkavat vastaanottaa myös ympäristön ääntä, jolloin kuulee paremmin liikenteen äänet tai vieruskaverin puheen.

Erona muihin testin kuulokkeisiin Beatsin malli on on-ear-malli, eli kuulokkeet lepäävät korvien päällä eikä niiden ympärillä. Istuvuus on näin ollen hyvä ja paksut tyynyt tuntuvat mukavilta. Panta voi kuitenkin alkaa painaa, sillä se istuu hyvin napakasti päätä vasten.

Käyttäjäystävällisyys on hyvä ja oikean kupin volyyminsäädön löytää sormikopelollakin helposti. Mukavaa vaihtelua niihin kuulokemalleihin, joissa pyyhkäistään valintoja ja jotka usein tekevät sitten ihan mitä sattuu.

Mainos

Odotin kovaa bassojyrää, joka peittää melkein alleen laulun, muut soittimet ja diskanttirekisterin ilmavuuden. Pro-malli kuitenkin yllättää hillityllä bassollaan, jonka ansiosta musiikista voi erottaa kahden eri kontrabasson soiton.

Solo Pro on läpi rekisterin selkeä ja puhdas, ja avaa äänimaisemaa ja luo tilaa klassiselle musiikille. Viulut saavat kaunista ilmavuutta ja soivat uskottavasti.

Vastamelun kohdalla Solo Pro ei hakkaa Sony WH-1000XM3-kuulokkeita, varsinkaan bassoäänten suhteen. Beatsin vastamelun kanssa ei kuitenkaan tule fiilistä komerossa istumisesta.

Johtopäätökset

Mitä enemmän käytän Beats Solo Prota, sitä enemmän siitä pidän. Jyhkeän basson sijaan siinä on avoin ja tasapainoinen soundi. Myös vastamelu toimii hyvin, joskin basso jää sen kanssa vähän liiankin ohueksi. Alemmassa diskanttirekisterissä vaimennus on tehokasta, joten laulu ja puhe eivät tule esiin kunnolla.  On-ear-mallina Solo Pro alkaa painaa päätä pitkässä käytössä. Muutoin Beats on onnistunut hyvin.

Beats Solo Pro angle ivory

(Kuva: Beats by Dre)

Karakter
Beats by Dre Solo Pro Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kirkas ja luonnollinen soundi, miellyttävä istuvuus ja loistava langaton yhteys. Vastamelu toimii hyvin. Beats-fanit saattavat ikävöidä tutun tymäkkää bassoa. Paksuista tyynyistä huolimatta pienet korvien päälle tulevat kupit voivat alkaa painaa pitkään käytettäessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top