Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: DALI IO-6

Kaiuttimet päähän

DALIn kuulokedebyytti asettaa tanskalaisvalmistajan ylellisten vastamelukuulokkeiden huipulle.

Julkaistu 27.02.2020 - 11:00
DALI IO-6
John Hvidlykke & Geir Gråbein Nordby

DALI hyppää vastamelun luksusluokkaan IO-6-kuulokkeillaan; ne näyttävät ja tuntuvat juuri niin ylellisiltä kuin hinnasta voisi päätelläkin. Bang & Olufsenin H9 on vielä hiuksenhienosti eksklusiivisempi, mutta aika samoissa vesissä liikutaan.

IO-6 on tarkoitettu käytettäväksi langattomasti Bluetoothilla, mutta myös USB-johdon käyttäminen onnistuu, samoin 3,5-millisen plugin.

Muiden uudempien vastamelukuulokkeiden tapaan IO-6-mallissa on ”transparancy mode”, joka päästää ympäristön äänet läpi. Vastamelun astetta ei kuitenkaan voi säätää. Sovellustakaan ei ole.

Mainos

DALI kulkee vastavirtaan kosketusohjaustrendin suhteen. On makuasia, pitääkö enemmän hipaisukytkimistä vai fyysisistä napeista, mutta ainakin pidän siitä, ettei tarvitse sohia epätoivoisesti näkymättömään pisteeseen.

IO-6:n ääni on puhtaimpia ja säröttömimpiä, joita olen langattomista kuulokkeista saanut nauttia. Äänen profiili on kaunis – bassoa tai diskanttia ei kumpaakaan ole liikaa tai liian vähän. Hyvän ja huonon äänityksen eron huomaa helposti. Elektronisella vastamelulla on aina hintansa, kun osa musiikkisignaalista katoaa matkan varrella, kun ympäristön äänet vaimennetaan. DALI IO-6 -kuulokkeilla ero ei onneksi ole suuri.

Johtopäätökset

IO-6 on DALIn debyyttimalli kuulokemarkkinoilla ja täydellinen todiste siitä, että kaiutinosaaminen osataan pakata myös kuulokeformaattiin. Sovellusta ei ole ja vastamelullekin on vain yksi asetus. Mutta tarvitseeko asioiden aina ollakaan kovin monimutkaisia? Vastamelu ei ole yhtä tehokas keskirekisterissä kuin Sonylla, mutta sen vaikutus äänenlaatuun on toisaalta pienempi. IO-6:n valttikortti on sen äänenlaatu, joka on vastamelukuulokkeiden parhaimmasta päästä.

DALI IO 6 scaled 1

(Kuva: DALI)

Karakter
DALI IO-6
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Dynaaminen ja kirkas ääni, joka vetää vertoja perinteisille laatukuulokkeille. Vastamelu toimii moitteettomasti ja rakenteen laatu on kohdillaan. Suhteellisen painavat. Ei sovellusta ja vastamelulle on vain yksi asetus – tosin miksi täydellisen tasapainoista vastamelua tarvitsisikaan säätää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top