Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Black Week 2021: parhaat soundbarit

Black Week 2021: parhaat soundbarit

Vältä hutiostokset Black Week -huumassa ja valitse uudeksi soundbariksesi jokin testivoittajistamme!

forfatter
Julkaistu 23.11.2021 - 08:00

Kaipaako televisiohuoneen ääni päivitystä? Siinä tapauksessa nyt on paras aika suunnata ostoksille, sillä Black Fridayn kunniaksi tällä viikolla voi löytää erinomaisen soundbarin hyvällä alennuksella!

Panosta testivoittajaan

Black Weekin aikana on helppo haksahtaa hyvältä kuulostavaan tarjoukseen – mutta soundbarin kohdalla on tärkeintä, että itse kaiutin kuulostaa hyvältä! Olemme koonneet tähän listaukseen parhaita viimeisen vuoden aikana testaamiamme malleja, joiden hintoja kannattaa nyt pitää silmällä ja verrata testissä ilmoitettuun alkuperäiseen suositushintaan.

Hintaoppaan kaltaisilla vertailusivustoilla voi tarkistaa tuotteen hintahistorian eli nähdä, mitä tuote on maksanut aiemmin. Hintahistoriasta voi siis omin silmin todeta, kuinka hyvä alennus kaupalla oikein on. Hintaoppaaseen voi myös luoda oman toivomuslistan tuotteista ja saada ilmoituksia, kun niiden hinta muuttuu.

Suosituksemme soundbar-ostoksille

LB Ääni ja Kuva on testannut monia soundbareja, joita tällä viikolla kannattaa kytätä alennusmyynneistä – nyt on mahdollista tehdä todella hyviä löytöjä ja saada aivan erinomaista vastinetta rahoilleen. Tässä ovat suosituksemme silmällä pidettävistä soundbareista Black Week -alesta 2021!

TCL TS8132

Atmos-ääntä budjetilla

TCL kisaa edullisen pään soundbarilla, jossa on ”aito” Atmos-ääni ja korkeuskanavat. Hintaansa nähden ääni on vallan mainio!

TCL TS8132 luo ison äänikuvan, jossa on hyvä surround. Plussaa hyvästä kaukosäätimestä ja helppolukuisesta näytöstä.
Subwoofer laahaa hiukan perässä ja saattaa ottaa säröillä kovemmalla volyymilla.

JBL Bar 5.0 MultiBeam

Lähes täydellinen

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.

Iso ja täyteläinen ääni ja muhkea basso ilman subwooferiakin. Erittäin helppokäyttöinen. Automaattinen kalibrointi.
Värittynyt basso. Yleisesti ottaen soundi on vähän karkea. Virtuaalinen Dolby Atmos kuulostaa paperilla paremmalta kuin livenä. Subwooferia ei saa liitettyä, vaikka haluaisikin.

Sonos Beam (Gen 2)

Minisoundbareista paras

Sonos Beam oli jo ennestään paras pieni soundbar, mutta uuden sukupolven malli on vielä parempi ja varustettu Dolby Atmos äänellä.

Sama kirkas ja luonnollinen ääni kuin edeltäjässä. Nyt myös Dolby Atmos, joka laajentaa äänikuvaa entisestään.
Yksinään hivenen kevyt ratkaisu. Jos kylkeen hankkii langattoman subwooferin, hinta karkaa.

Samsung HW-S66A / HW-S67A

Linjakkaan tyylikäs soundbar

Samsung HW-S66A on herkkua sekä silmille että korville.

Samsung HW-S66A on kompakti ja tyylikäs soundbar, jonka ääni on puhdas ja voimakas. Mahdollisuus varustaa soundbar ulkoisella subwooferilla on hyvä lisä.
Ei Dolby Atmos -tukea, joten hienoimmat 3D-efektit jäävät kokematta.

Samsung HW-Q610A

Vaikuttava äänikuva

Samsung HW-Q610A on loistava soundbar, jonka suuri kolmiulotteinen ääni ja Atmos-efektit tekevät vaikutuksen!

Äänikuva on kirkas ja erotteleva, puhe tarkkaa ja surroundefektit soivat oikeissa kohdin.
Samsung HW-Q610A:ssa ei ole Wi-Fiä. Tarjolla on bassoltaan vahvempiakin soundbareja.

Samsung HW-Q810A

Parempaa ääntä Samsungin televisioon

HW-Q810A on mainio soundbar Samsungin oman malliston televisioiden kumppaniksi.

Samsung HW-Q810 tarjoaa isoa. kirkasta ja täyteläistä äänikuvaa, jossa surround toistuu uskottavasti.
Subwoofer on tehokas mutta basso olisi saanut etenkin musiikin kera olla tiukempikin.

Klipsch Cinema 600

Kivenkovaa bassoa

Klipsch tarjoilee jymäköitä räjähdyksiä ja muutenkin harvinaisen tujut erikoistehosteet – ainakaan me emme ole tähän hintaan kuulleet mitään näin siistiä!

Todella vahva ja hieno ääni. Subwoofer on kunnon ruutitynnyri. Laatuvaikutelma on erittäin hyvä.
Ei Dolby Atmosta. Kaikki sisustuksellista soundbaria hakevat eivät välttämättä innostu näin isosta kaiuttimesta.

DALI Katch One

Soundbar musiikille

Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi.
Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Avoin ja miellyttävä soundi, vaikuttava surround varsinkin Dolby Atmos -sisällöillä. Sonokselle tuttuun tapaan erittäin helppokäyttöinen.
Dynamiikkaa ei tuhlailla. Trueplay-efektiä ei voi säätää.

Samsung HW-Q960A

Samsungin paras soundbar on vieläkin parempi

Samsung HW-Q960A vakuuttaa vahvalla surround-äänellään, joka kietoo kuulijan kovempaan soundiin kuin kilpailijansa. Todellinen löytö!

Maalaa laajan ja tarkan surround-kuvan, jota on todella vangitsevaa kuunnella. Ehdottomasti parhaita Atmos-soundbareja!
Kaiuttimen yläpuolella olevaa näyttöä on hankala lukea sohvalta käsin.

Bowers & Wilkins Formation Bar & Formation Bass

Soundbar musiikin ehdoilla

Formation Bar onnistuu yhtä hyvin elokuvien kuin musiikin kanssa – soundi on erotteleva, lämmin ja mukaansatempaava.

Ääni on viettelevän lämmin, täyteläinen ja kutsuva. Etenkin musiikki toistuu tenhoavasti. Subwoofer tuo bassoon kaivattua potkua.
Keskirekisteri ei pääse vauhtiin ja lauluun ja puheeseen kaipaisi enemmän kirkkautta. Takakaiuttimien lisäämistä on syytä harkita.

Sony HT-A7000

Loistavaa Atmos-ääntä

Sonyn uusi HT-A7000-lippulaivasoundbar on täynnä surroundia parantavia ominaisuuksia – mutta sellaista ei saa ihan halvalla!

Sony HT-A7000 maalaa suuren, kirkkaan ja selkeän äänikuvan ja luo uskottavan surroundin. Valikko on erittäin käyttäjäystävällinen!
Subwoofer on lisävaruste, mikä nostaa kokonaishintaa entisestään.

Klipsch Cinema 1200

Kotiteatterista jyrähtää!

Klipsch Cinema 1200 tuo tv-ruudun taistelujen jylyn ja autojen kaahauksen kumun iholle, eikä tämän veroista soundbaria taida muilta löytyä. Täydellinen sekään ei ole.

Räjähtävää kotiteatteriääntä ja giganttinen basso, jossa hirmuinen paine. Atmos-kanavat luovat kuulijan ympärille ison äänikuplan.
Subwoofer voi etenkin musiikkia kuunnellessa olla jo vähän liikaa – tämä kaiutinjärjestelmä on parhaimmillaan elokuvien kanssa.

Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Maailman paras soundbar

Sennheiserilla on ensikertalaisen tuuria: valmistajan soundbar on heittämällä tämän hetken paras! Mutta kenelle?

Näin hyvää surroundääntä ilman takakaiuttimia emme ole kuunaan kuulleet! Soundi on iso ja räjähtävä, ja matalalla volyymilla subwooferia ei kaipaa.
Mutta kuka haluaisi tyytyä hiljaiseen hissutteluun tällaisella soundbarilla? Kovempaa ääntä kaipaava joutuu ostamaan subwooferin kylkeen, ja silloin hinta karkaa korkealle.
forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!