Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: DALI Katch One

Soundbar musiikille

Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

Julkaistu 08.05.2020 - 10:30
DALI Katch One
Geir Gråbein Nordby

DALI Katch One erottuu mustien soundbarien joukosta tyylikkään pyöristetyillä reunoillaan ja puisilla jaloillaan. Testikappaleemme oli valkoinen; mikä raikas tuulahdus tavallisten mustien laatikoiden sijaan!

Dali Katch One front angle 63184 scaled
Pyöristetyt reunat antavat Katch Onelle uniikin ilmeen. Kuva: DALI

DALI on selvästi panostanut helppokäyttöisyyteen ominaisuusvalikoiman sijaan. Katch Onessa voi valita äänilähteen, säätää volyymiä ylös ja alas sekä laittaa surroundefektin päälle ja pois. Viimeinen antaa kolmiulotteisen vaikutelman ääneen, mikä on elokuvia tai urheilua katsoessa tai pelatessa mainio ominaisuus.

Liitännöistä löytyy kaksi optista ja yksi HDMI-sisääntulo, joka toimii myös television äänenpalautuskanavana, sekä 3,5-millinen analoginen sisääntulo. Lisäksi löytyy Bluetooth langattomaan soittoon, ja se tukee parempaa äänenlaatua aptX- ja AAC-koodekkien muodossa. Katch One on tarkoitettu toimimaan ilman subwooferia, mutta sellaisellekin löytyy takaa liitäntä.

Mainos

Mukana tuleva kaukosäädin on simppeli käyttää: jokaiselle sisääntulolle on oma nappinsa. Tekstin sijaan ikonit osoittavat toimintoja, mikä on näppärää, kunhan kuvien merkitykset on opetellut.

Dali Katch One top 63185 scaled
Hukkasitko kaukosäätimen? Katch Onea voi onneksi käyttää myös soundbarin omista napeista. Kuva: DALI

Musiikin taikaa

Ensisilmäyksellä näyttää siltä, että DALI Katch One on vähän puolivillainen soundbar: se ei tue Dolby- tai DTS-elokuvaääniformaatteja. Se johtuukin siitä, että soundbar on oikeastaan tarkoitettukin ensisijaisesti musiikin kuunteluun. Musiikkikaiuttimena se on poikkeuksellisen hyvä. Laulu ja soittimet toistuvat kauniin ilmavasti.

Bonnie ”Prince” Billyn laulu In Good Faith -kappaleessa toistuu kirkkaasti ja artikuloidusti. Voisi luulla, että ilman subwooferia olisi tyydyttävä vain kirkkaaseen ääneen ilman täyteläisyyttä, mutta DALI on saanut kaiken upeasti tasapainoon. Bonnien rintaäänessä on hyvää syvyyttä, ja vierailevan tähden Joan Shelleyn falsetti soi ilmavasti ja miellyttävästi. Laulu toimitetaan keveän, melankolisen pianon ja kauniin kitaran saattelemana.

Bassokitara soi luonnollisesti, ja soundbar saa jopa bassorekisteriin puhallettua ilmaa.

Sigur Rósin upean Flugufrelsarinn-kappaleen bassokitarassa on hyvä sävyrakenne, ja vaikka Katch One ei varsinaisesti toista syväbassoa, on keskirekisteri riittävän täyteläinen, jotta subwooferin puuttumista ei huomaa.

Dali Katch One lifestyle 2 63187 scaled
Kuva: DALI

Television ja elokuvien ääni

Koska kyseessä on musiikkikaiutin, on Euroviisujen ja muiden musiikkiohjelmien katselu todella mukavaa. Samalla kaiutin paljastaa, kuinka lattea ääni televisio-ohjelmissa yleensä on. Ero television ja suoratoistopalvelujen musiikin välillä on iso.

Elokuvia katsellessa televisio pitää asettaa PCM-digitaaliäänelle eikä bittivirralle. Silloin puhe toistuu hyvin ja Katch One onnistuu jopa tarjoamaan surroundääntä efektin ollessa päällä. Scifileffa Alita: Battle Angel toistuu ison ja avoimen äänimaiseman kera, ja puhe on erittäin selkeää ja ilmavaa. Toimintakohtauksissa kaipaan lisää dynamiikkaa, sillä rajuimmat kohdat jäävät hiukan latteiksi. Siihen olisi tarvittu subwooferia, joka toisi potkua räjähdyksiin.

Dali Katch One wall under TV 63186 scaled
Katch Onen voi ripustaa seinälle nahkaremmeillä. Kuva: DALI

Johtopäätökset

DALI Katch One on raikas tuulahdus tylsien mustien soundbarien joukossa. Se on erinomainen soundbar musiikin kuunteluun: ääni on kaunis ja eläväinen. Soittimet erottuvat äänimaisemasta hyvin ja niillä on tilaa soida vivahteikkaasti. Laulu toistuu kirkkaasti ja yllättävän täyteläisesti, vaikka Katch Onen mukana ei tule subwooferia.

Elokuvia katsoessa subwooferia saattaa joskus kaivata, etenkin toimintakohtauksissa. Dolby Digitalia ja DTS:ää ei ole tarjolla, joten televisio on laitettava PCM:lle. Toisin sanoen, Katch One on soundbar erityisesti musiikin kuunteluun ja siinä hommassa erinomainen. Tosin, eikö samalla rahalla saisi vielä isompaa ääntä jalustakaiuttimien, esimerkiksi DALIn oman Zensor 1 AX:n muodossa?

Dali Katch One lifestyle 3 63188 scaled
Kuva: DALI

Karakter
DALI Katch One
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi. Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top