Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Razer Deathadder V3 Pro

Hyvin tehty klassikko

Deathadder V3 Pro on 17-vuotiaan sarjan uusin malli, joka on sisältä täysin moderni.

Julkaistu 08.12.2023 - 13:50
Razer Deathadder V3 Pro
John Hvidlykke

Jos Razerin testiosallistuja tuntuu tutulta, ei ihme. Deathadder V3 Pro on nimittäin vuodesta 2006 jatkuneen Deathadder-sarjan uusin tulokas. Razerin verkkosivujen mukaan sarjassa on nähty yli 30 erilaista hiiriversiota (joista iso osa on tosin ollut eri pelien faniversioita), joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta.

Kaikille versioille on yhteistä linjakas ja ergonominen muotoilu, jonka kulmikas etuosa tuo mieleen 80-luvun olkatoppaukset. 80-luvun muodista poiketen Deathadder V3 Pro tosin on pikimusta. Tekniikkaa on sentään päivitetty 17 vuoden aikana, ja testiversiossamme on 30 000 DPI:n herkkyys ja lukunopeus 750 tuumaa sekunnissa. Ainakin, jos käyttäjän kädenliikkeet yltävät 68 kilometrin tuntivauhtiin!

DeathAdder V3 Pro 231 H R1
Kuva: Razer

Jos jatketaan muotivertauksia, niin Deathadder V3 Pron muoto muistuttaa selvästi tiimilasivartaloa, joka on ”vyötäröltään” kapeampi. Muotoilun ansiosta käsi asettuu ergonomisesti hiiren ympärille.

Mainos

Deathadder V3 Pro on varustettu viidellä näppäimellä: kaksi päänäppäintä (jotka ovat optisia ja kestävät 90 miljoonaa klikkausta), kaksi peukalonäppäintä sivuilla ja klikattava rulla. Niiden toiminnot voi määritellä Synapse-ohjelmistoa käyttäen. Logitechin tapaan Razerillakaan ei ole DPI-näppäintä rullan alapuolella. Näppäin ei kuitenkaan puutu kokonaan, vaan se on vain siirretty hiiren pohjaan. Parempi kuin ei mitään, mutta vähän turhan hankalaa. Nyt ei resoluution vaihto onnistu kesken pelaamisen!

Razer DeathAdderV3Pro [2022] Render01 Razer DeathAdder V3 Pro [2022] WH Render01 Razer DeathAdderV3Pro [2022] Render04
<
>
Deathadder V3 Pro on klassista Razeria ja kuuluu sukuun, jossa esi-isiä on jo yli 30. Kuva: Razer

Näppäinten toimintoja voi tietysti muuttaa Razer Synapse -ohjelmistolla, jolla myös kaikki muut säädöt tehdään. Ohjelmistolla onnistuu sellainenkin hifistely, että hiirelle määritellään korkeus, jossa liikkeiden rekisteröinti lakkaa. Ja onko korkeus sama noustessa ja laskiessa!

Päänäppäimet toimivat veitsenterävällä tarkkuudella, mutta niissä on melko kova vaste. Nopeat klikkaukset ovat siis hieman hankalia, mutta toisaalta virhepainallusten määrä vähenee. Rullan liikkeet eivät ole yhtä tarkkoja kuin Logitechilla, mutta parempia kuin Glorius Gamingilla, jossa välit ovat melko suuret.

Yhteenveto: Razer Deathadder V3 Pro

Razer Deathadder V3 Pro on klassista Razeria: työjuhta, jonka tyylikäs design on melkein pelottavaa. Malli on tuttu klassikko, joten fanit saavat juuri sitä, mitä haluavatkin. Sensori on testin tarkin – mitä tuskin kukaan käytännössä huomaa. Istuvuus on loistava. Itse olisin ehkä lisännyt vielä DPI-näppäimen – mutta kukapa ilkeäisi peukaloida klassikkoa?

Karakter
Razer Deathadder V3 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mahtava sensori. Erittäin ergonominen, istuu täydellisesti käteen. Yksi näppäin puuttuu. Näppäimissä on melko kova vastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top