Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Pro X Superlight 2

Ammattilaisen työkalu

Logitech Pro X on yksinkertainen pelihiiri – ja saatavana myös pinkkinä.

Julkaistu 08.12.2023 - 13:50
Logitech Pro X Superlight 2
John Hvidlykke

Logitechin peliosasto tuottaa välineitä niin satunnaisille pelaajille kuin intohimolla peleihin suhtautuville. Logitech Pro X Superlight on suunnattu jälkimmäiselle ryhmälle.

Huomaamattomasti monipuolinen

Ammattilaisvälineenä Pro X -hiirestä on riisuttu kaikki koristeellisuus. Isoja näppäimiä on helppo ja nopea klikata, ja rulla pyörii pienin, tarkoin liikkein. Minimalistisen ulkonäön ei tarvitse tarkoittaa tylsää: mustan lisäksi hiiri on saatavina myös valkoisena – ja pinkkinä.

Hiiri istuu mukavasti käteen, etenkin jos suosii claw-otetta, jossa käsi taipuu hiiren yli. Hiiri on pari milliä lyhyempi ja kapeampi kuin useimmat vertailun hiiret, mikä tekee siitä erityisen sopivan pienemillekin käsille.

Mainos

Pakollisen langattoman adapterin (Logitech kutsuu omaa 2,4 GHz-standardiaan nimellä Lightspeed) ja kaksimetrisen kumikaapelin lisäksi pakkaukseen kuuluvat itseliimautuvat kumiläpyskät, joilla voi parantaa otetta hiiren pinnasta. Pohjan USB-adapteripiilolle löytyy myös vaihtoehtoinen kansi, joka on pinnaltaan samaa sileää materiaalia kuin liukutassutkin.

High Resolution PNG PRO X Superlight 2 Top Black
Kuva: Logitech

Kattava sekamelska

Logitechin ohjelmisto on nimeltään G Hub, ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia säätää sensorin herkkyyttä, näppäinten toimintoja ja vaikka mitä muuta. Voi jopa päättää, haluaako näppäinten lukevan vain optisesti, vai käykö patterien säästämisen nimissä myös mekaaninen luku, kun ei tarvita parasta mahdollista tarkkuutta. Joka pelille voi luoda erilliset profiilinsa, jotka hiiri ottaa käyttöön automaattisesti.

Valitettavasti tämä mahdollisuuksien runsaudensarvi on syrjäyttänyt helppokäyttöisyyden, joten yksinkertaistenkin säätöjen tekeminen on aikamoinen esterata.

Logitech G Pro X:ssä on yksi näppäin vähemmän kuin muilla: herkkyyttä säätävä näppäin nimittäin puuttuu. Tämän puute yhdessä sekavan ohjelmiston kanssa tekee hiiren käyttämisestä tarpeettoman monimutkaista.

High_Resolution_PNG-PRO X Superlight 2 High 3QTR Magenta High_Resolution_PNG-PRO X Superlight 2 Family
<
>
Logitech Pro X Superlight 2 on minimalistinen työväline ammattilaiskäyttöön. Se on saatavana myös räväkän pinkkinä. Kuva: Logitech

Vaikka Pro X onkin kehitetty ammattilaisille –  ja yhteistyössä ammattilaisten kanssa – ovat hiiren resoluutio ja lukunopeus vertailun maltillisimmat: 25 600 DPI ja 400 IPS. Pienemmät numerot johtuvat siitä, että hiiren HERO-sensori on jo pari vuotta vanha, ja hiiri on vain uudemman sukupolven versio vanhemmista malleista. Käytännössä nopeus ja tarkkuus riittävät kuitenkin vallan mainiosti kilpakäyttöön asti.

Yhteenveto: Logitech Pro X Superlight 2

Logitech Pro X Superlight 2 on minimalistinen ja maltillinen pelihiiri, joka noudattelee useiden sukupolvien ajan hyväksi havaittuja tuttuja kaavoja. Itse en havaitse kaavaa aivan niin hyväksi, sillä mielestäni ohjelmisto on sekava ja DPI-näppäimen puuttuminen iso miinus. Oikeissa käsissä hiiri on kuitenkin varsin tarkka työkalu. Jos on pienemmät kädet ja haluaa ehdottomasti pinkin hiiren, voi Pro X olla ainoa varteenotettava vaihtoehto.

Karakter
Logitech Pro X Superlight 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vertailun paras ja tarkin rulla. Kattava ohjelmisto. Ohjelmiston kattavuus tekee navigoinnista monimutkaista. Ei DPI-näppäintä. Testin kallein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top