Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 5 älykästä keittiökonetta

Airfryeristä jäätelökoneeseen

Tässä testissä isketään kädet kunnolla taikinaan, kun kokeilussa on viisi älykästä kodinkonetta, jotka yrittävät paistaa, leipoa, pakastaa tai keittää tiensä keittiöösi.

Julkaistu 15.09.2023 - 14:05
5 älykästä keittiökonetta
Lasse Torp Hansen

Tämän testin tuotteet

Kokkaaminen on tilanteesta ja ihmisestä riippuen joko ikävä velvollisuus tai mahtava nautinto, joten miksipä ei ottaisi teknologiaa avuksi, jotta pääsisi välttelemään ensimmäistä ja nauttimaan jälkimmäisestä? Tässä ryhmätestissä tutustumme älykodinkoneisiin, jotka säästävät aikaa ja tarjoavat parempia herkkuja.

Esimerkiksi kahvikonevertailuumme verrattuna on valikoima tällä kertaa satunnaisempi. Tässä testissä ei nimittäin vertailla, vaan tehdään katsaus keittiölaitteisiin, jotka vastaavat erilaisiin keittiöhaasteisiin tarjoamalla uusia kulinaristisia kokemuksia ja parempaa ruokaa.

Korvasimme koko keittiön viiden erilaisen koneen muodossa. Niillä voi friteerata, keittää, leipoa, grillata, vaivata, kuumentaa, kohottaa, pakastaa, paistaa ja hauduttaa. Muun muassa.

Mainos

Filosofia on yksinkertainen: koneen pitää tehdä ruokaa paremmin tai helpommin ”perinteisiin” koneisiin tai metodeihin verrattuna. Kaikki testin viisi laitetta täyttävät ainakin toisen näistä kriteereistä, useimmat molemmat.

Gruppetest smart køkken 1 Gruppetest smart køkken 2 Gruppetest smart køkken 3 Gruppetest smart køkken 4 Gruppetest smart køkken 5
<
>
Joidenkin mielestä tässä saattaa olla liikaa keittiökoneita 50-neliöiseen asuntoon. Kuva: Lasse Torp

Tämän testin tuotteet

Testaamme ensinnäkin Kenwoodin yleiskonetta, jonka tekniikan pitäisi olla relevanttia vielä ensi vuosisadallakin. L’Orin kahvikone pyrkii haastamaan kapselikahvikoneiden jättiläisen ja luoda siinä sivussa pienen monopolin alalle.

Steban halvin jäätelökone haluaa haastaa käsityksemme hinnan ja laadun välisestä yhteydestä. Ja jos pihvien paistaminen tuntuu vaikealta, lupaa OBH Nordican pöytägrilli auttaa. Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä testikoneiden joukosta löytyy myös Instant Pot, joka yrittää tunkea koko keittiön yhteen koneeseen.

Testin arviot vaihtelevat heikosta erinomaiseen. Kaikki koneet on arvioitu omilla ehdoillaan, sillä olisi tietysti mahdotonta vertailla pöytägrilliä ja jäätelökonetta.

Jokainen testin keittiökone on myös sellainen, jota ilman voi hyvin elää. Nämä tuotteet taistelevat tärkeästä elintilasta keittiöntasolla, joten niiden pitää oikeasti tuottaa omistajalleen jotakin sellaista arvoa, johon ei tavallisen lieden ja uunin avulla pääse.

Testivoittajaksi onkin valittu tuote, joka tuo eniten lisäarvoa keittiöön.

Lue myös: 4 yleiskonetta – Joka kodin yleiskone

Tämän testin tuotteet

L’Or Barista Sublime

Isoa ja pientä kapselia

L'Or haastaa Nespresson uudella kapselikahvikoneellaan, johon käyvät niin tunnetut kahvikapselit kuin L’Orin uudet XXL-kapselitkin.

On hyvä idea voida käyttää erikokoisia kapseleita samassa koneessa. Edullinen.
Laatu on huonompi kuin kilpailijoilla. On/off-nappi puuttuu. Koneessa mahtuu järkevästi käyttämään vain espressokuppeja. Vain D’Or valmistaa isoja kapseleita, eikä niitä myydä yleisesti.
Lue koko testi

OBH Nordica Optigrill+

Pöytägrilli on keskinkertainen kokki

Jos täydellisen pihvin paistaminen tuntuu vaikealta, tarjoaa OBH Nordica Optigrill+ helpon ratkaisun. Voi silti olla järkevämpää vain harjoitella itse.

Levyt kuumenevat kunnolla ja grillattavat saavat oikeasti väriä. Paistolevyt voi pestä astianpesukoneessa.
Automaattitoiminnot eivät ole kovin tarkkoja. Jotkut raaka-aineet lähtevät liukumaan kallistetuilla paistolevyillä. Kallis. Saisi olla vankkarakenteisempi.
Lue koko testi

Steba IC 110

Miksi jäätelökoneet ovat niin kalliita?

Valitsimme testiimme Steban jäätelökoneen yhdestä syystä: se oli halvin kompressorilla varustettu malli, jonka löysimme. Hinta saattaa loppujen lopuksi koitua sen kohtaloksi.

Edullinen ollakseen kompressorilla varustettu. Ei vie liikaa tilaa, mikä on etu kodinkoneelle, joka todennäköisesti säilötään talveksi pois silmistä. Tekee myös jogurttia.
Jäätelönteko kestää kauan. Äänekäs. Jäätelöstä tulee odotettua pehmeämpää, joten sitä ei tee mieli tarjoilla ennen kuin lopputulos on käynyt pakastimessa kiinteytymässä.
Lue koko testi

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

Enemmän leipomista, vähemmän tiskaamista

Kenwood yrittää mahduttaa mahdollisimman monta astiaa samaa pataan. Kenwood Titanium Chef Patissier XL on kallis kone, mutta halvempi kuin Cooking Chef XL. Onko kyseessä kompromissi vai vain edullisempi vaihtoehto?

Kestävät ja laadukkaat materiaalit. Kun sama kone punnitsee, sulattaa, kohottaa ja vaivaa, säästyy tiskiä js sitä paitsi useimmat osat voi pestä koneessa. Jotkut reseptit todella vaativat yleiskonetta.
Lämpö ei riitä voin ruskistamiseen. Kalliimpi Kenwood Cooking Chef XL tekee muutakin kuin leipoo, joten se saattaa olla kannattavampi investointi.
Lue koko testi

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, uuni, sous vide, painekeitin ja paistinpannu samassa!

Multicooker-nimitys on melkeinpä vähättelyä Instant Potin monitaiturikoneelle, joka korvaa keittiössä melkein kaiken!

Koko keittiö yhdessä koneessa eikä vie paljoa tilaa. Kohtuullinen hinta. Käytännöllisyys ja älytoiminnot samassa paketissa. Useimmat osat voi pestä astianpesukoneessa.
Piippaa ärsyttävän usein. Tarvitaan kaksi kantta eri toiminnoille. Pelkkänä airfryerina ei ole mikään markkinoiden paras.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top