Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Ylelliset B&O-napit

Bang & Olufsenin mukaan Beoplay EX on valmistajan kaikkien aikojen monipuolisin täyslangaton.

/ 20.04.2022 - 10:20
Ylelliset B&O-napit

Bang & Olufsenin tuotteet huokuvat yleensä ylellisyyttä, ja kuvien perusteella uusi Beoplay EX ei tee poikkeusta sääntöön. Hinnaltaan EX asettuu Beoplay E8 -mallia kalliimmalle tasolle, joten sitä voi pitää sisarmallina Beoplay HX -lippulaivakuulokemallille sekä Beoplay Portal -pelikuulokkeille.

Beoplay EX eroaa aiemmista Bang & Olufsenin nappikuulokkeista siinä, että niissä mikrofonit törröttävät tikkumaisina kuten Applen AirPods Pro -mallissa – tosin tässä mikrofonit ovat pyöreän sijaan kantikkaat. Kuulokemallin muotoilusta on vastannut Thomas Bentzen, jonka mukaan kuulokkeiden muoto ja pieni koko ”varmistavat mukavan ja istuvan käytön tuntikausiksi ilman tarvetta säädellä niiden asentoa”.

BO Beoplay EX lifestyle3
B&O Beoplay EX. Kuva: Bang & Olufsen

Statement-tuote

Peilimäinen lasipinta ja harjattua alumiinia oleva rengas tekevät Beoplay EX -kuulokkeista ”statement”-tuotteen, joka taatusti herättää huomiota. Kuulokkeilla on kolme värivaihtoehtoa: Black Anthracite (musta), Gold Tone (kulta) ja Anthracite Oxygene (sinimusta), ja ne toimitetaan yhteensopivassa, harjatusta alumiinista valmistetussa kotelossa, joka mahtuu näppärästi taskuun.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen3 scaled 1 BO Beoplay EX black4 scaled 1 BO Beoplay EX gold3 scaled 1
<
>
Kuva: Bang & Olufsen

Suuret kaiutinelementit

B&O lupailee myös Beoplay EX:n äänen olevan ylellinen muun muassa suurten, 9,2-millisten elementtien ansiosta – ne ovat tähän mennessä suurimmat, mitä Bang & Olufsen on langattomissa nappikuulokkeissa käyttänyt. Tavallisesti elementit ovat halkaisijaltaan 6-8 mm, joten näillä kuulokkeilla ei pitäisi olla pulmia bassorekisterin vaatiman ilman liikuttelussa.

Tarjolla on toki mukautuva vastamelu, joka säätyy itse ympäristön äänien mukaan – tai jonka saa kokonaan pois päältä.

BO Beoplay EX gold 989x989 1 BO Beoplay EX black2 989x989 1 BO Beoplay EX Anthracite Oxygen 989x1058 1
<
>
Anthracite Oxygen. Kuva: Bang & Olufsen

Jopa 20 tuntia soittoaikaa

Ilmoitettu akunkesto on kokonaisuudessaan eli kotelo mukaan lukien 20 tuntia. Itse napeista virtaa riittää kuudeksi tunniksi vastamelun ollessa päällä. Meistä enempää ei tarvitakaan.

Kummassakin kuulokenapissa on kolme mikrofonia parhaan mahdollisen vastamelun ja puheluäänen tuottamiseksi. Kuulokkeissa on erityinen ”puhetoiminto”, jonka oletamme tarkoittavan sidetonea eli oman äänen kuulemista nappien läpi.

BO Beoplay EX gold Graabein 2 scaled
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Multipoint

Kuulokkeet on varustettu uusimmalla eli Bluetooth 5.2 -yhteydellä, eli ne voi yhdistää kahteen laitteeseen samanaikaisesti. Tämän multipoint-toiminnon ansiosta voi vaikkapa kuunnella musiikkia kännykän kautta, ja kannettavan Zoom-palaverin alkaessa musiikki keskeytyy automaattisesti.

Beoplay EX sietää pölyä ja jopa suolavettä IP57-luokituksen mukaisesti.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen4 989x556 1 BO Beoplay EX gold4 989x557 1 BO Beoplay EX black 989x557 1
<
>
Kuva: Bang & Olufsen

Beoplay EX: hinta ja saatavuus

Bang & Olufsen Beoplay EX:n hinta on 399 euroa. Kuulokkeet tulevat kauppoihin 5.5.2022.

Lue lisää: bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Ääni & Kuva
Scroll to Top